Wednesday, 9 January 2013

Janji Masyuk...


.





Armpit Note :    Language reflects who you are.





.

30 comments:

  1. mesej dapat disampaikan, ok laa...
    mulia lagi sebab ada kemahuan tulis bahasa melayu

    ReplyDelete
  2. Usaha tu yg kita respct..wlupun salah tp brani mncuba tue..

    ReplyDelete
  3. apa apa pun, saya respek apek tukang ni sebab berusaha menulis dalam bahasa Melayu, bukan macam spesis Melayu perasan Caucasian yang dah la grammar lintang pukang, tapi perasan " I look stupid when speak in Malay"....hahahaha

    ReplyDelete
  4. Tp empunya bisnes tu ade inisiatof dlm mengutamakan bhs Melayu. Tgk, bhs cina die ltk bawah! Hebat!

    ReplyDelete
  5. Lihat iklan dia punya bahasa tunggang-langgang tapi kadang walau macam ini business dia punya hebat. Tak menang tangan hendak buat semua kerja.

    ReplyDelete
  6. kalau iklan tulisan sendiri ni aku maafkan la.
    yg aku marah iklan yg dibuat oleh syarikat pengiklan tapi ejaan pun salah.
    patut ditarik balik saja lesen.

    hr tu aku nampak banner.
    'Kursus Kunting Rambut... bla bla...'.

    kunting?

    heh~



    .

    ReplyDelete
  7. huu. smlm L dpt gini gak. dia datang rumah sewa nih, nk sembur racun tanak bagi rumput naik dah kat depan rumah tuh.. huu. takmau L. L boleh cangkul sendiri. hu

    ReplyDelete
  8. ni kat kelantan ke? Cintailah Bahasa Kebangsaan Kita.. <3..

    ReplyDelete
  9. usaha seorang tukang dalam memikat pelanggan2 Melayu...

    ReplyDelete
  10. niat yang murni
    mencari rezeki yang ikhlas
    asalkan maksud tercapai
    kira dasyat dah apek nie

    ReplyDelete
  11. Dia utamakan bahasa kebangsaan daripada bahasa ibunda dia...
    Tak apa, dia mungkin tak cukup duit untuk sekolah kebangsaan masa dia kecik2 dulu....

    ReplyDelete
  12. dia cuba tu..ya..janji mesej sampai.

    ReplyDelete
  13. leh call tukang tu leh anto air X kat kampung pandan keeeew?

    ReplyDelete
  14. Tabik taukeh! Mai rumah saya, cat pagaq & grill.

    ReplyDelete
  15. amboi, klasik sgt ayat dia kak. hehe.

    ReplyDelete
  16. Hahahaha rajin sungguh dia buat kerja..tak kira kerja apa semua dia buat..bagus..tak malas...boleh la call bila2 hahah

    ReplyDelete
  17. hehe.. xkisah laa bahasa melayu dia tunggang langgang.. janji nak untung maa... hehehe

    ReplyDelete
  18. tiba2 teringat dalam lawak gelihati dulu-dulu,,,,penculi,penculi,,gua suluh(suluh dgn lampu) dia lali(lari)..,kenapa nyonya suruh dia lari...ayya talak paham ini olang...huhu

    ReplyDelete
  19. lawa juga tulisan dia yer... hehe..

    ReplyDelete
  20. haha kami tak kira kerja tu banyak atau sikit. haha comel jee

    ReplyDelete
  21. nmpk sgt bangsa ape... hehehe

    ReplyDelete
  22. 1 Malaysia katanya..sib baik xde tulisan tamil kan?

    ReplyDelete
  23. Walau pun bahasa ke laut, tapi semangat berniaga tu kita kena ikut.

    ReplyDelete

...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...