Saturday, 19 March 2011

Hot Air Balloon 2011




3rd. International Hot Air Balloon dkt Monumen Alaf Baru Putrajaya, a must event to spend with my family.

As usual, Faiz & Hazim take part in this Paper Airplane competition. This year dia buat 2 bhg- 1st: Paper Airplane that can fly far & 2nd: Most Creative Paper Airplane (origami), Harap2 dapat sangkut cam last year coz hadiahnya gempak beb remote control airplane!.. but lucky was not on our side... sob sob.  Tak pe.. start from today onwards semua baju, gebo, surat kabo, kulit popia, lepat pisang, spander, tuala, tisu, sejadah... mama akan lipat dlm btk kapal terbang bagi persediaan tahun depan. Practice Make Perfect! Usaha Tangga Kejayaan! Di Mana Ada Kemahuan Di Situ Ada Jalan! Never Say Die Before You Try! Buat Sehabis Baik! Tegas Adil Berhemah! PAS Utk Semua! Takbiiir! Opppss.. terlebih sudah..

  Paper Airplane 

Build A Building (LEGO) - tak dpt masuk sbb dah cukup org.. padahal pukul 9 dah terpacak kat sana! Ni mesti dia org bawak masuk kroni.. chit!
Coloring Contest - tak de la pulok tahun ni..

Super Pocket Bikes


Tetiba ternampak pemanah negara yg digilai m'gilai mama tgh test power. Ada byk game baru kali ni such as paintball,  sand art, face painting,  wall climbing, water ball, sphere rides, heli rides, archery dll. Each archer shoot 12 arrows cost cuma $5 je!  Jom layanzzz...
Archery

Let's see the archery target board... 8 arrows=63points. Another 4 dah kena cabut.. bukan tersasar tau! Tolong jgn malukan pemanah negara i okey...





Million of colorful memories - excited, panic, sad, happy, afraid, cry & laughter... will last forever.  Maybe next year we're going for a night glows... looking for a fireworks lak, Insyallah.



.

Wednesday, 9 March 2011

Tenodera aridifolia



Nama yg hampir dilupakan... kalau dia tau mesti dia sedih.  Korang semua selalu suruh dia buat macam2.. dia tak pernah merungut atau bantah. Panas terik, hujan ribut,  siang malam, lepas asar, penat, letih, demam, terseliuh tangan; dia buat jugak.. taat sungguh walaupun t'paksa t'tonggeng2 & terkial2, pas tu korang gelakkan ramai2.  :( sad sign :(  

Dia tak pernah mintak makanan yg bukan2, tak macam korang..  chicken hainan lah, salted crab lah, spicy salmon lah,  kacang pedas lah, rendang daging mutton shady lah, tu tak masuk K Ep Ci dgn MEK Donol lagi...

Buat kali terakhir, meh sini awek cun tanya. Tenodera aridifolia, macaman dia org... eh, mcm tak kena lah... Cuba nama lain, Belalang kacong, macaman dia org ti.... pon tak sedap.  Cuba try test nama ni pulak.... 

Mentadak mentadu, macamana dia org tido...??



Tenodera aridifolia remind, before you go shoping slip, don fogot to read slip pray.. ".. With the name of God, i alive & i die.. Amin" 

.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...