Thursday, 26 January 2012

Lai Chee Kang...



 
 Lai chee kang tak cukup bahan - cuma ada biji selasih, kembang semangkuk & getah anggur
(rendam dalam air panas sampai kembang).

 Masuk'n accessories lain spt kismis, buah kundur, buah pala b'gula, mata kucing/
buah longan, kacang & gula merah.


Sgt sesuai utk sakit tekak & batuk. 



 .

Friday, 20 January 2012

Fridge Magnet




Masa tgh korek2 pc,  t'jumpa la pulak gambo fridge magnet yg diambik pd 2009.  Terus update blog...  hehehe.  Setiap satu ada cerita tersendiri walaupun sesetengah fm tu ada orang yg hadiahkan.   Yg pasti, Awek Cun tak pernah beli online atau tukar suka sama tak suka sebab 'feel' dia kureng sikit la dek non..


Sayang sesangat coz it represents the memories of the places I've visited...



.

Wednesday, 18 January 2012

Pop Corn Hour...



Hari tu blog jogging ke Our Journey Begins milik nurniezza terjumpa resepi pop corn. Tak sangka senang & cepat je buatnya... dapur pon tak sempak b'kecah, sungguh sesuai utk org yg malas duduk dapur lama2 mcm Awek Cun...



 Kalau makan depan tv mesti best kan... sedar2 dah licin. 
Eerrrr...  apa kata kita try makan belakang atau tepi tv pulak...



.


Friday, 13 January 2012

Suamiku Badang...



Rasa-rasanya lepas kawin dulu, belum pernah lagi hidangkan muntah hantu... kalau tapai pulut yg ada iras-iras muntah kucing tu ada la... hehehe

      
      DISIPLIN 1 : Tolak Tayar Basikal.    Eleh... kacang kuda..

      DISIPLIN 2 : Tarik Pajero.   Hhmmmmm... mak guna jari pun boleh nyah...
   
     
      DISIPLIN 3 : Deadlift Kenari.   Hai, Kenari je?!  Ingatkan kapal korek...

       DISIPLIN 4 : RevoGym Pose.   Give me a call and i'll text u back.. (Astarfirullah..) 

 
Dapat tempat ke 34 drp 96 peserta..  Hmmmm.. not bad at all, Congratulation!   Tetiba je rasa lenguh2 pulak kaki ni...  Eerrrr, mulai dr saat dan ketika ini, tolong angkat I naik turun tangga  bole??....




.


Tuesday, 10 January 2012

Menuju Puncak...


.
"Feeding" my kids in more ways than one...









.

Friday, 6 January 2012

Langkawi 2011 Day 3 - Gunung Mat Cincang

  
Let the picture speak....
(dasar pemalas)
 
 





.

Thursday, 5 January 2012

Langkawi 2011 Day 2-MIEC



Org lain dah cerita pasal tahun baru, tapi kat sini masih cerita ttg LIMA tak abis2.. tak paksa sapa2 baca nye pun, tapi tq pd yg sudi.. cuma catatan utk simpan kenangan b'sama keluarga yg kucintaik...

Lepas lunch, terus ke Aerospace Exhibition dkt MIEC-Pusat Pameran Antarabangsa Mahsuri (sebelah airport Langkawi),  Alhamdulillah, jalan belum jam & parking masih banyak.  Bayaran masuk $10 bagi pelawat kecuali kanak2 bawah15, warga emas & OKU bagi menyaksikan pertunjukan udara & menaiki serta mendampingi juruterbang pesawat statik dgn lebih dekat, mungkin juga bagi sikit inspirasi pd anak2 dlm bidang yg berkaitan dgn aeronautik.   Layan je le ...
Bersama juruterbang pesawat MiG-29N Smokey Bandit Squadron 17..



 Di ruang pameran MIEC, sebanyak 403 syarikat pertahanan 
dari 35 buah negara telah menyertainya.
 Memcuba senjata sebenar – M04 yg beratnya 3kg+, mmg berat!

really love this.. cool babe!!



.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...