Wednesday, 24 April 2013

Pulau Pemanggil, Mersing Johor - Part 4


Episod akhir Pulau Pemanggil.
  
Menurut pekerja di sini, pemilik Lanting Resort ni merupaka penggemar barang-barang lama.  
Jadi tak hairanlah kalau dewan makannya dipenuhi dengan pelbagai jenis barangan antik. 

lets the picture talk

tangga menuju ke dewan makan... semput mak

pintu masuk




barangan tembaga

ketam kayu & mesin kira
abacus & cermin mata

radio

kamera

pemarut air batu kepal, kukur kelapa, acuan kuih putu kacang, gong & rehal

 
koleksi gergaji , bakul & radio lama

juga disediakan indoor games seperti carrom, dart, table tennis, mahjong, chess, cards & congkak



ikan buntal

empty space can create the feeling of more space






Babai Pulau Pemanggil .... sob sob sob

Permandangan di sekitar muara Sungai Mersing






We had a really great time and definitely will repeat the experience at Pulau Pemanggil, 
إن شاء الله


The End










.

Friday, 19 April 2013

Pulau Pemanggil, Mersing Johor - Part 3


Lepas makan tengahari di Pulai Aur, Pak Ya bawa kami snorkeling sekali lagi di pulau berhampiran.   
Belum pernah lagi jumpa pulau yg tak cantik di sini, semuanya marvelous & fantastic.  
Indahnya ciptaanMu wahai Allah.

 Mama! kita nampak kawan Nemo... Dory!

 Feri sebelah kanan tu penuh dgn foreigner. 
Ada la dalam 35 orang.... sexy seksa nyah!

Lepas cerah bijik mata tengok dugong ber swinsuit, 
kita pi mancing di tengah laut pulak utk lauk malam ni.
 
 


You're my BBQ tonight!


Bila dah habis ikan di laut kita org pancing, balik resort & rehat sekejap.
  Petang tu jalan kaki ke lagoon dan sambung snorkeling.

Qalish yg sporting :)

Pulau ini hanya kami 4 keluarga yg punya.  
Terfikir jugak... dibuatnya tentera Sultan Sulu datang!... Nauzubillah.

Malam ni ada 25 hidangan utk dinikmati, antaranya...


Hilang selera tengok ikan bakar ni bila teringatkan ketiak apek tadi... hahaha

Bila berada di negeri Johor tanah tumpah darah ku, 
tak lengkap kalau tak ada tempe goreng dan sambal kicap.. wohooo!

Pecal pun ada la... 3 kali ulang dish ni.  Tak pe, cctv tak ada... hihihi

Kuah kacang yg ada rasa cekur. Ni baru betul pecal. 
Terbaik!


 
 All in 1

Ha! Yang ni sVs kami ulang banyak kali.  
Kecik hati chef kalau tak dihabiskan... kan kan

Nenas negeri Johor ni mmg terkenal dgn kemanisannya. 
Ditambah pulak dgn sambal petis yg peeeeerrrgh! cerita pun tak guna.

  
 Simple dish tapi amat menyelerakan bila seharian penat bersnorkeling. TERBAIK!


kawan2 tanya :



Wahida ,
 

3 days 2 nights    : Family package  (fullboard) 

                            RM 1458.00 nett per family ( 1 Family) (2A 3C)

                              

Package inclusive: Accommodation/Welcome Drink & snacks (Fullboard)
3 Buffet breakfast/ 2 Buffet lunch/2 Buffet dinner/ 1 Full BBQ Snorkeling, Fishing, Jungle tracking and Telematch, In house movie and Karaoke, In-door & Outdoor Game


Boat Transfer : MERSING - PEMANGGIL- MERSING 



Chargeable  : RM15 nett ( mask,goggle,life jacket) 3 items 3 days used.
 
Standby boat : RM15.00 nett per person per way (Island Hoping P.Aur, P.Dayang or P. Lang)


  Lantingg Beach Resort Pulau Pemanggil Johor
Sales Office: 1-C, Jalan Wawasan Ampang 2/1,
Bandar Baru Ampang, 68000 Ampang, 
Selangor Darul Ehsan, Malaysia.
Tel: +603-4297 9348
Fax: +603-4149 5798
H/P: +6016-322 3661






Dr Singa,

Surprisingly langsung tak de kesan, sunblock Banana Boat banyak memabantu.  Saya pilih yg UV100+ & tak menjejaskan coral.  Kalau muka anak2 sunburn tak pe, tak de sapa nak belek. Yg penting mamanya masih putih bak salju.... dush dush














.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...