Asal usul kebab ni dari zaman purba kala secara tak disengajakan coz of kebakaran hutan atau panah petir. Lukisan di dinding
Antara kebab yg dah try :
Kyros Kebab : Sos dia ok tapi banyak sayo dari daging.. OUT!.... NEXT!!
Tarbush Restaurant : Kering kontang! gigit tak keluar juice pun..rasa rempah je..NEXT!
KFC (Twister) : Harap roti pita je tebal.. OUT.. Next! Next! Next!
Chilis Restaurant : Fujitas Meal.. can do laa.. NEXT!
Kebab Pasar Malam : halus sangat.. pas tu banyak MSG.. out..Next..... NEXT!!
.
.
.
.
ek ele.. tu je..
Tapi one of the best kebab recommended is..
Kebab Makcik Masjid Al-Azim Pandan Indah, tepi Nursery Umi Kids (hari jumaat je) : Kebab dia marvelous, juicy, fresh, sweet & spicy, lemak berkrim, garing tapi lembut, colourful, halalan toyiba, perfecto! walla.. lets the picture speak..
Dulu roti pita/biasa $2 je, sejak 2010 ni, rege naik 50sen, tapi still murah coz inti ayam/daging/campur melimpah ruah, sos & mayo menutupi sayo. Mintak extra pun harga ttp sama hehe.. apa yg besnya makcik ni..kalau beli 5 percuma 1, beli 2 pun percuma 1 gak!! Kengkadang dapat air soya free. Tu yg sayang kat mak cik ni. Tapi kenapa kalau abah/Faiz/Hazim beli tak dapat extra ek?? tu yg mushkil ..hehehe. Moga makcik dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, sihat selalu hendaknya supaya dpt terus berniaga & bersedekah... Amin.
Hidup Biar Sedap..
sedapnya..nak makan lah nak cari kat pasar malam esok..hehe
ReplyDeletecari jgn tak cari... hehehe
ReplyDelete