4 beradik yg tak dapat dipisahkan. Andai terpisah, rosaklah rasa, pincanglah aroma. Tapi, semenjak 2 menjak ni... terpaksa berpisah sementara dgn blog :(
Tq pada yang sudi singgah walaupun dah lama tak update.
aku kadang-kadang panggil pelaga kadang-kadang panggil jerangkap samar kadang-kadang panggil @#$#@ kalau tergigit masa tengah sedap makan nasi tomato dengan lauk ayam masak ros, bahagian peha pulak tu. Nak diluah balik, sayang kat daging peha drumstick tu...
Memang best bila depa semua tu ada tapi sama jugak, setuju dengan kawan2 di atas, kalau tergigit buah pelaga, oh nooo! Herot muka dibuatnya, pedaq, payau, kelat semua ada.
Tak apalah perpisahan tu adat biasa ada masa bertemu juga tak di dapur di restoran bersua juga samalah kita jenguk sekali tak ada ada masa pasti menjelma:)
take ur time..
ReplyDelete:) tq
DeleteRempah yang sentiasa ada di dapur....
ReplyDeletekekadang ter'miss jugak, huhuhu
DeleteKakcik selalu guna dua beradik je - cik manis dengan cik lawang... :)
ReplyDeletetapi rasa tetap meleTOP kan...
DeleteAir dicincang takkan putus (#ape kena mengena ayat ni??)
ReplyDeleteYong, carik2 bulu ayam pun boleh gak
Deletekalau tergigit si pelaga..pehhh...
ReplyDeleteberpinau!!
rasa mcm nak sorong je pinggan ke depan dan cuci tangan kan..... ya saya tipu
Deleteaku kadang-kadang panggil pelaga
ReplyDeletekadang-kadang panggil jerangkap samar
kadang-kadang panggil @#$#@ kalau tergigit masa tengah sedap makan nasi tomato dengan lauk ayam masak ros, bahagian peha pulak tu. Nak diluah balik, sayang kat daging peha drumstick tu...
kuis dgn lidah je...
DeleteMemang best bila depa semua tu ada tapi sama jugak, setuju dengan kawan2 di atas, kalau tergigit buah pelaga, oh nooo! Herot muka dibuatnya, pedaq, payau, kelat semua ada.
ReplyDeleteteruih capai ayaq sirap noooo....
DeleteSllu gn dua or tiga beradik ja. Rempah pelengkap rasa. Tp klu tergigit ja buah pelaga or cengkih boleh mati selera terus nak mkn. Hee
ReplyDeletekan...
Deletesaya makan saja tahu, tak tahu pula 4 beradik ni adalah yg asas dalam masakan
ReplyDeletetak pe... tak masuk exam
Deletehahahahha tapi mungkin dalam bidang kursus masakan ada kot
Deleteye tak ye jugak..
Deletebetul tu..cantik gambar ni..nak gi mana? bercuti ke?
ReplyDeleteselagi hidung kembang ni bernafas,, selagi tu la kerja ofis tak habis2...
Deletekalau tergigit....hahahahaha
ReplyDeleteberkerut kening... hahaha
DeleteTak apalah perpisahan tu adat biasa
ReplyDeleteada masa bertemu juga
tak di dapur di restoran bersua juga
samalah kita
jenguk sekali tak ada
ada masa pasti menjelma:)
ada jodoh, jumpa lagi kan :)
Deleteyang tiga sekawan tu camner pulak ek? (Soalan tak ikut tema).
ReplyDeleteThe 3 Stooges
DeleteHahahaha ok :p:p
Deletekat rumah benda2 ni memang sentiasa ada..mcm tak jadi masak kalau tak ada bahan2 ni kan..
ReplyDelete"ketawa bersamaaa, menangis pun bersamaaa...." kata Black & Malique
DeleteAssalam
ReplyDeleteInsyaAllah, bila ada kesempatan, ada mood, ada cerita, kita bersua juga lain kali nanti. Di sini. Selamat berehat sementara.
Waalaikumsalam,
DeleteOh, masa amat jealous pd kita kan cikgu...
As salam SvS,
ReplyDeleteNasib baik bwk byk aritu...tak sangka pulak kat sini ada...hehehe... byk juga rempah kita yg takdok kat sini!
Kita pun tengelam timbul gak mujur masih ada yg sudi membaca hikhik ;))
Waalaikumsalam Marya :)
Deletetak pe... sediakan payung sebelum hujan
kan... ada juga yg sudi baca walaupun tak berupdate
Kalu masak kari or sup or kurma ayam/daging wajib ada nih. Jangan sampai ada yang tak kenal benda rempah ni. Adehhh
ReplyDeletesaya budak baru belajar, kalau salah tolong jolokkan :)
Delete