Monday, 22 December 2008

Tiara Beach Resort, Port Dickson



Office trip Abah gi Tiara Beach Resort - Malaysia largest man-made beach, nice place, hotel bersih & banyak pool - itu yg penting dan sgt sesuai untuk family gathering.  Semuanya ada 4 family - Abah, Rashid, Pak Ya & Dylan.  Antara aktiviti yg disediakan ialah mandi, makan, main pasir, makan, mandi, makan, main pasir lagi dan mandi...  Just a simple break but we have a great time there.






Last day sebelum balik, singgah jap dkt Muzium Tentera PD. Faiz suka le kalau bab Muzium2 ni..





Friday, 21 November 2008

BERKHATAN - to be circumcised

Berkhatan

Hari Jumaat, 21hb November 2008 maka bermulalah zaman bujang Faiz (8 tahun 6bulan) & Hazim (6 tahun 1hari). Bangun pagi2 abah siapkan 'pool' utk berendam selama 1jam - biar lembut senang nak potong nnti, ahaks..  Gi b'khatan dkt Kinik Kita Pandan Indah, $95 sorang, siap dapat lollipop & bunga telur lagi... Sepanjang tempoh "berpantang" nenek Klanglah yg jaga.. sbb mama "takut"... hehehe.   Masa ni nak apa semua dapat. Masuk hari ke2, Faiz dah bole jalan, dia kata boring. Umi pinjamkan 5 buku komik - habis baca secara maraton.  Kalau baca buku sekolah mcm ni kan bagus.  Hazim penakut sikit, hari ke 5 masih teragak2 nak b'jalan.  Hari ke 7, Hazim sepak tooooot faiz - darah!.... aduuss.. ngeri siot, spt biasa, mama cuma mampu tengok dr jauh je... heheh.  Jom tengok gambo.. Enjoy! Adoiii!!









Tuesday, 10 June 2008

My Food Taster...

From Wikipedia, the free encyclopedia

A food taster is a person that takes food (or drink) to be served to someone else to confirm that it is safe to eat and does not contain toxins or poisons. The person to whom the food is going to be served is usually an important person, like an emperor or monarch, or anyone that could possibly be under threat of assassination or harm.





Friday, 6 June 2008

My Own Blog!

Assalamualaikum...

Finally.... I come out with my own blog!!

  
I'm a mother of 3 adorable Power Rangers & a wife to a very beloved husband.  I Loooovvvee baking and enjoy scrap booking.  Baking can be a stress reliever & I have my own team of food taster he he he..And this blog I dedicate to all my MAN.. Adios





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...