Friday, 27 November 2015

Demi Sesuap Nasi



 Akhirnya.... 
baru la boleh bernafas sikit.



sikit je  

:(






 .



 

Thursday, 1 October 2015

Kesan Sampingan


 Dah lama tak update blog. 
Bukan sebab sibuk.
Bukan sebab tak ada idea.
Malas jauh sekali.


Tapi sebab tak nampak huruf pada keyboard bila nak masuk password,
akibat bacaan Indeks Pencemaran Udara Jerebu makin meningkat.














logik kan alasan tu... hihihi






.

Monday, 7 September 2015

Taekwondo & Firmansyah



Edisi kumpulan cerita seram lama...


Mac 2015, Firman join A-Team Martial Art utk sesi latihan taekwondo 
di Kompleks Majlis Sukan Negara.

 Tapi sebelum tu, pd 21hb. Februari 2015, Firman masuk Taekwondo 
Terbuka SP di Jabatan Belia dan Sukan Negeri Melaka.
 Ni merupakan perlawanan kedua selepas 18th SPTaekwondo di Batu Caves tahun 2014. 
Boleh klik sini .

AJK sewa 2 homestay untuk persediaan awal peserta. Antara Mak Datin aka 'Orang Kuat Dapur' yang awesome. 
First time jumpa tapi macam dah lama kenal... korang memang best!



Tempat ketiga. Alhamdulillah


*******************************************

17hb. Mei 2015

 Kejohanan Taekwondo MSSD Hulu Langat 2015


 
Kawan-kawan taekwondo datang bagi sokongan.

 Penatnya berdiri dengar taklimat..

 kangkang pulaklah... lenguh

 
Alhamdulillah.

*******************************************

23hb. Mei 2015


6th. Kepong Open @ Stadium Badminton Cheras KL.


 Wakil peserta dari negara / kelab / persatuan masing-masing.





  Firman main 5 game (kalah mati), malangnya game ke3 dia kalah :(
Tipu le kalau tak sedih.. sob sob sob

Tapi ada 1 game invitation. 
Lawan pemain dari Singapura.

 Walaupun budak tu lebih besar dan tinggi dari Firman.... Alhamdulillah
Gambar parkinson sebab sambil lari 100m, sambil picit punat kamera.


*********************************************

31hb. Mei 2015

 
 
 Syukur Alhamdulillah

 One of his favorite coach. 
Thanks for the never ending support.

The A-Team Family.
They are the best supporters ever.











.


Wednesday, 5 August 2015

Mimpi Di Setiap Hari



Petang-petang ni kan best kalau bukak buku resepi je, 
tetiba tergolek-golek kuih keria keluar...
  
 Lagi best kalau dah siap bergula...

Best ek...













Bibik!!..






Nota Ketiak :
Entry panaskan blog yg dah suam-suam kuku beku.




.

Wednesday, 24 June 2015

Kembar Siam



Masa sekolah rendah duluuuuu.... kalau Atok Bak bawak balik 
pisang, suka sangat kalau ada yang kembar. Makan senyap 
sorang-sorang dengan harapan bila kawin nanti boleh dapat anak kembar. 




Gonjol!









.




Friday, 12 June 2015

Jonker Street Melaka


Sakit tekak, batuk & tak de suara.
Jadi... biarlah gambar berbicara.

dasar pemalas...

 Sunday morning Flea Market at Jalan Hang Lekir

 




 
 
 




Ok, Babai.








.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...