Wednesday, 10 February 2016

Bahagia...


Setiap orang mempunyai tafsiran yang berbeza tentang bahagia. 
Ada yang bahagia bila dapat duduk rumah besar, 
bahagia miliki kereta mewah, bahagia dengan isteri cantik, 
anak cerdik, kerja bagus, makan sedap, melancong merata... 

Tapi hari ni sVs cukup bahagia bila parking banyak kosong.  
Kereta lalu lalang boleh dikira dengan jari. 
Bagusnya kalau hari-hari macam ni.
Rasa macam nak ubah parking kereta selang 10 minit.
Bahagianyeee!!

Menaip entry tanpa ilmu sambil kopek limau mandrin.






Nota Ketiak : Bahagia Dunia Hanya Sementara.







.

Tuesday, 5 January 2016

Casa Del Rio



Repeat hotel ni lagi... sebab best, sebab dekat dengan KL, 
sebab dekat dgn bandar Melaka, sebab boleh jalan kaki je, sebab
tak payah harong jem dan yang paling best sebab dekat sangat dengan Jonker Walk.

Entry terdahulu boleh klik di Casa Cel Rio Malaka 
Welcome refreshments and towel while checking.

Kalau dulu dapat lime sorbet cair,  kali ni fresh from fridge.


 reading materials
Sama mcm dulu - The Grand Studio King Corner Lot.

skodeng keluar

a panoramic view from the balcony of our River View,  nice ya..
Sepelaung je. 
Kalau nak naik river cruise, beritahu je dkt reception..
bot akan datang ke jeti hotel utk ambil penumpang.  wink wink

Yahoo! ada space untuk tanam pokok pandan, cili, felato dan kashang brendi.


Bathroom
Suis Make Up Room tu selalu on kalau keluar berjalan.  
Dalam sehari, 3 kali dia org akan kemas - bilik  tak sempat nak berserak.
Nak pasang 1 dekat rumah la...

 Kali ni dapat buah, air & tuala basah bila lepak dkt swimming pool.
Bagus.. ada peningkatan dari tahun lepas

3 generation


Selagi tak dapat shoot yg best, ko kena buat sampai mama puas hati..

Jom skodeng apa mamat tu buat atas kapal
 
Apa ke jadah bersilat sorang-sorang atas tu? 
Turun!! gi lipat kain sana...

Malam tu makan asam pedas di Restoran LeQUE... tepi hotel je




 Lepas makan, kita round Jonker Walk. 
Jom layan gambar bisu... sila buat ayat sendiri





Hard Rock Cafe
 


kelapa muda 'dikerjakan' separuh botak

Rumah No 16.
Memula ingatkan jubin..  bila belek betul-betul, kayu rupanya. 
Sangat kreatif.


Kali ni Firmansyah dapat breakfast roti canai power dengan BFF dia

Ada buffet breakfast & ala carte.
 Macam-macam keju ada...

 breads & buns



 ada 3 jenis susu untuk digandingkan dengan cereal

waffle, honey & peanut butter

 nasi lemak sambal sotong, mi goreng mamak & dim sum.
Sarapan 1 Malaysia.

Croque Madame

Big breakfast


 Egg benedict

Tiffin carriers / tepen / mangkuk sia, antara identiti Melaka

Lepas breakfast, jalan pasar karat pulak

 More pictures? 
klik jonker street
(previous entry.. ngelat)
 



2nd day, BBQ dinner di The River Grill
 Sambil layan night view of Malacca River
awesome
 seafood on ice.
ada udang saiz M,     je..

ada oyster..
Try seko.  
Ok, tekak kampung ni tak pandai makan makanan mahal.


 ada kupang & kepah
ada kambing golek, ayam, sate, ikan, pasta, nasi, mi, dim sum...


dan lain-lain





Alhamdulillah, the dinner was good, but not as good as I expected at a 5 star hotel.

The dinner ended with lucky draw session and that night I'm the lucky one who
  won the first prize!!


Abg Taf, Faiz, Hazim & Firmansyah.


and it was a lovely feeling to win the top prize for the first time of my life
mana gambar sVs? mana?
No no please! No pictures! I'm camera shy!


PAG 'big' family
 







.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...