Saturday, 20 August 2011

Ramadhan Al-Mubarak...


.
Dah masuk 10 malam terakhir baru terhegeh2 nak cerita pasal puasa.. bukannya apa, maklumlah sibuk menjalankan ibadah di bulan penuh barakah ni seperti berFB berzikir, sambung tido lepas terkejut tahajud,  design baju raye wirid,  kiamulail, sinetron tarawih beserta moreh, update blog bermunajat dan lain-lain lah... percayalah, plisss...  Disebabkan bulan puasa ni mcm-mcm juadah pelik2 muncul kat pasar ramadhan, maka mama terdengo le sayup2 dialog keluarga "bahagia" ni... (takde kaitan dgn yg idup...)

Istri mee,tali :  Yaaaaaaang....  (sambil melentok liuk di dada taf pintu jamban, sebijik mcm kucing miang bergesel kat dinding, cari posisi terbaek utk memancut...cit!)
Suomi taf      :  Gapo dio?? 
Istri mee,tali :  Bulan puase ni b'buka tak yah masak ek..kita beli je. Air i buat sendri.
Suomi taf   :  Errr.. errr.. emmm, ok lah... (sambil terkebil2 mcm ada simbol $ terbang dalam mata)
Istri mee,tali :  ( YES! YES!! di lubuk hati je...) TQ Yang... (sambil sambung nengok Ketuk-Ketuk Ramadhan, cari idea resepi terbaru..)

"Bahagia" kan... 

Maka, ni le air yg istri tu buat sendri........ eh, camana mama bole tahu ni???!




.

No comments:

Post a Comment

...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...