Monday, 30 October 2017

Grand Lexis Port Dickson


Cerita zaman purba kala baru nak keluar. 
Bertahun berangan nak duduk Grand Lexis Port Dickson ni okey... 
sehari menabung empat puluh sen, akhirnya tahun ke 5 baru tercapai. 
Betul la peribahasa "Sikit-sikit Lama-lama Jadi Bukit" & "Sabar Itu Separuh Daripada Iman".
Alhamdulillah :)

 Jom skodeng bilik pulak... lalalala

 
 Ada 2 king size bed
 32" LCD flat screen TV, Astro 19 channel & DVD Player
 
 Separate Bathroom & Toilet 

Dry kitchenette - microwave oven, kettle, mini fridge

 coffee & tea making facilities

 Private swimming pool 

 Ini la makanan paling sedap lepas penat berendam..

 
 Villa water chalet above sea

Petang-petang bila boring, kita ketuk bilik jiran sebelah 
sambil hulur kuih puteri mandi... 
mesti dia gembira.

Tak pun, kita jalan-jalan buang ambil angin sambil tenung handphone Selat Melaka..

- Hazim,  jari tu kanan sikit... sikit lagi.. bawah sikit.. lagi sikit... jangan la gerak.. kiri sikit..
-Mama ni... panas la...
- Ok la.. boleh la tuuu... Ggrrrrrr

Esok, sebelum bertolak ke KL, singgah dulu Muzium Tentera Darat Port Dickson
 sebab bebudak ni semua memang suka bab-bab sejarah. Good :) 
Ini le salah satu tips that can help you to memorise knowledge faster & better.
 Senang sikit kerja mama... lalalala



 Alamak!! terowong bawah tanah...

  I'm a claustrophobia  
Mintak nyawa... mintak nyawa!!!

 Terowong Bawah Tanah Parti Komunis Malaya (PKM)
 Sepanjang perjalanan, banyak info diceritakan tentang PKM hidup dalam terowong bawah tanah ni. 
Sangat menarik.

Phewww....
 

These were the heroes. Real ones.
 Mat Salleh (Sabah)
 
 Tok Janggut (Kelantan)

 Datok Bahaman (Pahang)

 Datok Naning (Negeri Sembilan)

 Datok Maharaja Lela (Perak)

 Rentap (Sarawak)

Panas terik pukul 1 petang kena berkawat...  :(
  Tahap ketahanan mental dan fizikal kena tinggi ni.. 
sVs 5 minit tunggu lampu isyarat tukar hijau pun dah start berdenyut kepala.

Semangat & pengorbanan yang dilakukan oleh anggota dan pegawai ATM 
dalam bidang ketenteraan sangat besar demi mempertahankan agama, bangsa dan negara. 
Kagum





.

12 comments:

Adam said...

Menarik hotel tu. Insyaallh i'll be there.
Thanks kongsi ni.

Nizam.Ariff said...

Wahhh...boleh mancing ikan dari tingkap bilik sambil baring atas katil wooo...

nohas said...

wahh..bestnya..ada private pool, bolehlah sesuka hati berendam, berenang pelbagai gaya..hihi..nak menabung jgk..

Bunda_nora said...

Wah enjoy nyer... Mewah tempatnya...padanlah.

mamapp said...

Bestnya lexis.. selesanya cantik. Syafi suka g muzium tentera tu

atiehilmi dot com said...

bestnya !!! selesa sangat.. walaupun dekat dengan saya, ntah bilanya nak sampai pon tak tau.. hee~

Wak Lat said...

semoga negara akan tetap aman damai sejahtera sentosa senantiasa., amin ya robbal alaminn

Lee said...

Hi,how you doin'? Love the pics here.....the last time I was at PD was wayyyyy back 1985!
Can see it has changed so much. Your kids really enjoying themselves too and that hotel is impressive.
You have a nice day, keep a song in your heart.
Lee.

Jari Manis said...

5 tahun eh? Tercapai jgk hajat kan

Amanda Suria said...

Salam...lama x singgah ke sini...masih ingat SA? wah seronoknya bercuti di Lexis..SA orang seremban pun tak sampai lagi kat sini

Aziela said...

Grand Lexis ada restaurants yg best2.juga.. Muzium ti walking disrance to my kampung...hehehe

hainom OKje said...

Walaupun selalu pergi PD tp tak pernah masuk terowong. Bergambar kat kereta kebal tu adalah.... Belah mana eh terowong tu?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...