Monday, 11 January 2010

The Biggest Loser - 1


Sempena rancangan di atas, maka 2 peserta terpanggil utk menyahut cabaran & m'rupakan azam tahun 2010 selain m'jaga kesihatan diri, ecewah.. Dapat IBM BMI ideal mcm zaman bujang dulu pun cukuplah, bukannya nak pakai kebaya pendek ketat atas pungkok mcm pramugari tu, dapt body figure ala-ala Rita Rudaini pun mak tak kisah nyah.. shukurlah kalau dapat reduce dari size XL ke M atau saiz 44 ke 36. Letih le asik nak beli baju baru je, dah le payah nak cari saiz, sian... Abah dah mula 4hb Jan tapi mama terkantoi seminggu, maklumlah org pompuan ni byk halangan, cobaan & dugaan hehehe.. 

Abah start at 107kg & mama is 64kg.. chomelnyeee.. Pagi breakfast quaker Oat + kismis + air masak. Pagi sebelum gi keje, masak nasi basmati Faizah 1 pot kecik utk 2 org, masak ikan / ayam(bhg dada je)  & sayur samada goreng, bakar atau rebus TANPA GARAM & GULA dan hanya menggunakan OLIVE OIL je, merana makan lauk tak de rasa wa cakap lu.. 5 days diet, mama dapat turunkan 2kg & abah 4kg within 2 weeks, tiap2 hari abah gi gym without fail!!  Perut rasa mcm dah kecik, seluar jadi longgar skt. Tapi tak tau le betul ke tak, mungkin sbb t'lalu berkobar-kobar,  tu yg terperasan mcm  dah  kempis hehehe.  Jadi, bagi mengelakkan kekeliruan, maka bacaan timbang akan disahkan selepas beberapa minggu mengikuti program diet ni.. so the result akan keluar pada ....... Ni le antara hidangan indah rupa dari khabar.. bawak bekal tiap2 hari, wa cakap lu..


No comments:

Post a Comment

...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...