Wednesday, 21 November 2012

AS YOU WISH...


Firmansyah : Abah, cuti sekolah nanti Fiman nak sunat tau.
Abgtaf        : GULP... tak takut ke?
Firmansyah :  TAK
Abgtaf        :  Firman kan kecik lagi.. sakiiiiiit 
Firmansyah :  ala, macam kena gigit semut jeeee..
Abgtaf        :  kenapa tiba-tiba nak sunat?
Firmansyah :  sebab Fiman nak solat saf depan pulak
Awekcun     :  Oh my son! 
(tetiba perut yg mengandungkan Firman 6 tahun dulu terasa begitu sejuk.................... sbb tertumpah air batu)

11hb November 2012- seawal 7am, 
Firmansyah dah berendam dalam besen beso.... bagi lembut.



Firman 'peserta' paling muda antara 12 orang
 

 
 Makan pun kena pantang.. ala, 2 hari je, lepas tu semua dia bedal



"Abah.... kita suka la sunat sebab apa kita nak mesti dapat,
orang pun semua sayang Fiman...hihihi"


"duit pun Fiman dapat banyak... lagi banyak dari duit raya..."  
Kalau tahun depan sunat lagi, boleh tak abah?

GULP!




Hi girls!  I'm a big boy now...





Nota Ketiak :
 
Firmansyah  :  kalau mama jadi lelaki, baru la mama tau macamana sakitnya sunat tau..
Awekcun      :  Eleh, kalau Firman jadi perempuan, baru la Firman tau macamana sakitnya bersalin tau...






.







54 comments:

  1. Bagusnya Firman ni...anak sapa lah ni...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. (berdiri sambil angkat tangan tinggi-tinggi...)

      Delete
  2. Hahahahahah! Kemain nak sunat byk kali die eh?

    ReplyDelete
  3. aku pun nak sunat lagi la.. .dapat duit banyak nak beli kete baru...

    ReplyDelete
  4. Anak2 ok je tapi parent pulak yang macam gabra lebih time cam gini.

    ReplyDelete
  5. hihihihi baguslah firman ni. sejuk perut 'awekcun' yang mengandungkan syahmi

    ReplyDelete
    Replies
    1. syahmi??!...
      ko jgn porak-purandakan hidup akak dik...

      Delete
  6. Mujur Firman tak kata 'Firman dah boleh kahwin tau mama'! hehehe...

    Good Boy Firman. :)

    ReplyDelete
  7. rasa nk bagi siku nizam nak sunat lagi...

    :p


    .

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada yg nangis tak berlagu dkt rumah tu karang...

      Delete
  8. memang berani firman ni...anak saya tahun depan darjah dua..nak suruh subnat cuti sek ni..tapi menangis2 tak mahu lagi hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau boleh jgn paksa, biar dia betul2 sedia.
      Tak terfikir pun nak sunatkan Firman, tapi dia yg beria-ia nak... rasakan, hihihi

      Delete
  9. dah besar anak bujang yer? bagus dia!ada lak nak sunat lg taun dpn..haha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. 3 bujang yg mcm-mcm ragam

      pengsan doktor...

      Delete
  10. MasyaAllah bagus nye.. untonggg parents nye. btw name nye pon sesejuk perot maknyee.. hehehhehe sedap nme. FIRMAN.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks ~Beb~,
      moga menjadi anak yg soleh & berjaya di dunia & akhirat...
      amin amin amin Ya Rabb

      Delete
  11. Tahniah Firman...untungkan sunat ...pendapatan lumayan...

    ReplyDelete
  12. As salam SvS,

    AllahuRabbi! Nak meleleh air mata Marya baca ni tau! Tahniah SvS sebab berjaya didik anak sekuat & sebijak Firman! Tapi tak bolehlah nak sunat lagi next year... nnt kot menyesal nnt dah besor! hak3... gurau ye SvS ;))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Kita merancang, Allah yg tentukan.

      Delete
  13. alahai...bagusnya firman......

    xpayah susah2 nak disuruh untuk bersunat... sendiri yg nak,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal, pergi bersunat happy mcm nak pergi playground...
      firman, firman...

      Delete
  14. Aduihhh..Bertuahnya lah..Ofer diri lagi..Senyum ja mukanya. Part dialog dia "sebab Fiman nak solat saf depan pulak" tu yg bagus sangat...Anak soleh ni :)

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum sudipVSsenduk,

    Wahhh...beraninya Firman...bagus2 tahniah dari Aunty ya..
    Semoga cepat sembuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam Ros,

      Alhamdulillah, hari ke 7 dah pakai seluar & dah round KLCC :O

      Delete
  16. Alhamdulillah, dah selamat Firman bersunat. Bagusnya dia ada niat nak solat di saf depan. Banyaklah dia terima $umbangan@hadiah dari para pakcik makciknya.... Wow, yang U$D1,000 tu Pakcik Obama beri, ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah Cikgu.


      Waduh... lumayan Pak, lumayan!!

      Delete
  17. Replies
    1. Teruna??!

      Kalau masih minum susu dalam botol sambil gentel
      bantal busuk, boleh dikategorikan sbg teruna ke kak?

      Delete
  18. takpe. sila sunat lagi tahun depan. hahahaha!!!!

    bravo Firman!

    ReplyDelete
  19. beraninya anak akak...kagum sangat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tang tu je dia berani... bab-bab lain semuanya penakut

      Delete
  20. untung kak. anak akak berani. saya dulu sunat darjah 6. haha. lawak bettul. kira dah lambat gak tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. tak pe, yang penting dah selamat

      Delete
  21. comelnya firman syah ni ! Dah boleh ada gelpreng dah. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. gelpreng... Hhmmmmm, biar mama tapis sorang-sorang :)

      Delete
  22. alhamdulillah.. dah bujang ye firmansyah ni... lepas dah duduk saf depan boleh jadi imam pulak..

    ReplyDelete
  23. salam kenal,
    lelaki sakit sunat sekali je..perempuan sakit bersalin bergantung kepada usahasama lelaki..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai awak!
      Upin & Ipin kata.. "betul betul betul"

      Delete
  24. Replies
    1. tima kasih kakak....

      Errrr, errrrr.... kakak dah ada boipren?

      Delete

...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...