Wednesday, 5 December 2012

Biskut Batik Jawa








 Berpuluh-puluh kali cuba, baru dapat method yg betul  :)







.

30 comments:

  1. wow! ini tutor yg terbaiklah! nnti anak nk buah akak suruh dia tngok sini.

    ReplyDelete
  2. wah. kacau kacau kacau.

    sedap sedap sedap.

    tak pernah buat. tapi method ini memang mengujakan untuk dicuba. betul betul betul

    ReplyDelete
  3. wak sukak tengok firman dh sunat bawah tuuu.. EHhhhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. sunat memang dekat bawah wak... hihihi

      Delete
  4. pesal batik Jawa?
    kenapa taik batik Terengganu je kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedang memerah otak utk cipta biskut taik batik pulak lps ni...

      Delete
  5. hish.. tangan..
    "kenapa TAK batik Terengganu je kak?"

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab akak ni org Jawa, ayah jawa, nenek jawa, laki jawa, mak mertua jawa dan tiap2 hari pakai batik jawa sambil minum air asam jawa... tapi "orak iso ngomong jowo" (...google search)

      Delete
  6. Batik JAWA mahal sikit kot dari batik Trengganu.... By the way nampak menggoda betul.

    ReplyDelete
  7. CANTIKNYER.. LAMA DAH X BUAT.. TP KALAU BUAT PUN X CANTIK CAMGINI

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak cantik pun tak apa sbb proses di dalam usus besar & kecil tetap sama

      Delete
  8. saya dah buat!!!!!! menjadi.. tapi kenapa nampak tak cantik macam kakak punye ni?? heheheh
    tapi parut coklat tu takde lah letak kasi cover.
    tp saya guna biskut jagung 4 segi tu.. hehe... boleh ke? :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoyeah! hoyeah! tahniah :)
      nak pakai biskut 2 segi pun boleh dik..

      Delete
  9. import dari jawa ke ni?
    tengok gambr pun dah terliur..
    ehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak.. cuma si pembuatnya pakai kebaya ketat & kain batik jawa je

      Delete
  10. Assalamualaikum, tuan rumah!!!
    Saya suka gilerrrrr ngan kek batik ni, nanti saya nak cuba resepi ni. Sblum ni pernah buat beberapa kali tapi x berapa menjadi. Nanti nak cuba resepi yg ni pulak

    ReplyDelete
  11. Waalaikumussalam warahmatulallahi wabarakatuh..

    bak kata pepatah orang jawa... "practice make perfect" :)

    ReplyDelete
  12. sungguh cantik dan nampak sedap!!!

    ReplyDelete
  13. tu biskut batik jawe..
    kalo biskut batik malaysia camne lak?? hehehe

    ReplyDelete
  14. salam kenal di sana..org di sini dah kecuq ayaq liuq tgk kek yg simple & siap ada step lagik..curi resepi ya..(ader ke pencuri bagitau nak curi? ..hehe)

    ReplyDelete
  15. pencuri kalau baru belajar nak mencuri, mmg macam tu... mintak izin dulu.

    ReplyDelete

...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...