Wednesday, 6 February 2013

Best Medicine...

 




Rasulullah saw. bersabda,   “Janganlah banyak ketawa kerana banyak ketawa akan mematikan hati.”   (HR At-Tirmizi dan Ibnu Majah)


Islam tidak pernah melarang umatnya untuk melahirkan rasa kegembiraan dan kepuasan hati mereka dengan ketawa. Namun, sebagai agama syumul dengan pelbagai adab dan disiplin, syariat tetap membataskan tahap ketawa yang dibenarkan.




.

14 comments:

  1. tu pasal saya risau kalau nak tgk maharaja lawak....

    ReplyDelete
  2. hagak2 la jugak kalau nak ketawa... kalau dah x kelako tok sah le gelak terbahok-bahok....

    ReplyDelete
  3. ketawa beriya sangat boleh semput noks...

    ReplyDelete
  4. saya ketawa tengok running man pastu nanti petang adalah certain time saya nangis. hihi. tawa vs duka

    ReplyDelete
  5. kalau ketawa tak ingat dunia..buruk rupanya.. :p

    ReplyDelete
  6. Bila ketawa hingga lupa diri pasti syaitan akan menemani sama. Hati-hati...

    ReplyDelete
  7. Kadang2 perspektif lawak kita tak sama dengan orang lain kan.

    ReplyDelete
  8. kdg2 tu ketawa juga tapi beringat2 tak la pernah sampai terbahak..

    ReplyDelete
  9. orang tua2 pun selalu cakap, "terlalu suka bertemu duka".
    Salam kenal.

    ReplyDelete

...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...