Wednesday, 23 October 2013

Le' Manah Retreat Janda Baik - PART 2


Seawal 7 pagi, Atok Bak dah keluar bersenam sementara tunggu breakfast siap. Anak, 
cucu serta menantunya pula ada yang pi cycling & jogging keliling kampung.. 
(kot-kot terjumpa janda baik... boleh berbalas-balas whatsApp)
 

ada yg main pingpong...

 main badminton...

 memancing...

 dan bersampan.

sila abaikan datin yg bertenggek atas batu, fokus pd abang baju belang yg 
sedang cuci tangan sambil nyanyi lagu Salim, "engkau bagai air yg jerniiiiih.."

Keunikan pengangkutan bot penambang menjadi tarikan pelancong dari Myanmar.
 
Gigih menimba air keluar untuk keselesaan pelancong demi mencari sesuap nasi.. 

hihihi, abang baju belang jatuh kolam...  
sambil nyanyi dalam hati lagu Justin Bieber... "Fall"

 Breakfast dah siap! Serbu!!
Sarapan nasi lemak dah masuk dalam package, tapi disebabkan kuantitinya terlalu sedikit
(kanak-kanak pun tak lepas) beberap chef terlatih telah mengadakan gerak gempur dengan
menyediakan spagheti goreng, spagheti bolognese lebih semalam, nasi goreng ulam & nasi goreng kampung. 

 Kuih kaswi & apam polka dot pun ada.



Antara orang kuat dapur 
(kuat makan...)
walaupun angin paginya tak berapa sejuk, tetap terasa seperti di Cameron Highland, BEST!


sebelum balik, kami gunakan masa 2 jam sebaik mungkin dengan berendam dalam sungai sepuas-puasnya...


 Hei! ada sebakul lagi la durian Musang King...
mmmm... nyam nyam nyam

kek Despicable Me bawak siap-siap dari KL untuk sambut birthday Hannah sebelum balik.


Kusyuk..
Buai laju laju, Sampai Pokok Sena, 
Apa dalam baju; cuba tanya Yusrina...
Dulu masa kecik, sVs sangat expert main hula hoop ni... 
bukan setakat dekat pinggang... lengan, leher, lutut, siku semua boleh.  
Hari tu try, tak sampai 2 saat gelung tu dah jatuh.... hairan betul.

Cuphea hyssopifolia vs 'Alba' @ False Heather

Heliconia psittacorum 'Dark Red'

Alpinia purpurata @ Red ginger

Osmoxylon lineare @ Miagos Bush

Body Shop adalah hadiah yang sVs dapat kerana menang telematch (sponsored by Mak Su Fiza).  Ko ada?
Manakala acara serbuan, gerak gempur, tarik tudung, sepak terajang & gigit tangan sapa yg sempat... 
sudip dapat perfume, tupperware & botol air. Lumayan bukan. Acara serbuan ni adalah acara 'wajib' 
setiap kali berkumpul adik beradik dan biasanya akan di sponsor oleh Ayah Long.
Siapa cepat dia dapat... best wooo!

Yang penting Hj Ibrahim bin Ali gembira berada di Janda Baik. 
Semoga AtokBak dan kita semua dianugerahkan keberkatan, kesejahteraan,
kekuatan, hidayah dan kesihatan yang baik untuk terus beribadah dan
sentiasa dibawah lindungan Allah... Amin Ya Rabbal Alamin.


To everybody yang menjayakan trip ke Janda Baik ni, thank you so much. 
The best ever family trip i've ever had.  
Love u all.








.................................................................................................


Untuk keterangan lanjut mengenai Le' Manah Retreat, boleh ke laman web... 
https://www.facebook.com/Janda.Baik.holiday
 www.le-manah-retreat.com.my
 http://le-manah-retreat.blogspot.com/
atau boleh hubungi terus Puan Ayu 0193218877





.

72 comments:

  1. Percutian yang pastinya menyeronokkan. :)

    ReplyDelete
  2. wow happy tengok familini semuapun happpy.. tempatpoun nampak cam best....

    ReplyDelete
  3. seronoknya..SA nak pi Sarawak 9/11-12/11 nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. er nak kirim kuih cincin, kek lapis, abuyat, laksa sarawak, tiko sarawak.. errrr nak ikut lah

      Delete
  4. sini mahal kan?

    pegi bile ni? skrg ade durian kah?? :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mahal? eerrrrrr hmmmmm eeerrrrrrrr...
      pi bulan lepas, durian tu order dr orang lain

      Delete
  5. cantik menarik ko mmg debom la svs....

    ReplyDelete
  6. Jgn marahlah kakak gelihati tengok en abang yg tercebur dlm sungai hahaha....
    Atok masih macho dan sihat:)

    ReplyDelete
  7. hehehe sukanyer tgk pic2 kat sini !

    ReplyDelete
  8. whoaaa best best. Banyak giler aktiviti boleh buat tpatut stay lagi semalam dua kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dapat 1 hari tu pun dah bersyukur sangat2 sbb selalu fully booked

      Delete
  9. hahahaha...sampan bocor!
    Tgh berkira kira nak buat family day kat sini jugak..nak naik sampan tu jugak! hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan bocor, cuma hari tu sampanya terlangkup dlm kolam... bila dibalikkan, airnya pun di'scoop' sekali..
      (err faham kan... ala, buat2 faham je lah)

      Doc, jangan berkira2 lagi, terus je booking.. senarai berjela-jela tau

      Delete
  10. seriyes giler seh kat tempat ni. aku nak utarakan kat family la buat kat sini. credit la sebab promo kan tempat ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak selatankan kat family pun boleh..

      Delete
  11. tgk gmbr je da terasa meriahnya smpi ke sini ;-)

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. Tak. Tapi pukul 2 pagi bangun tutup kipas.

      Delete
  13. Rajinnya bt family event mcm ni. Best betul!

    ReplyDelete
    Replies
    1. org jawa kata... the larger the number involved, the better the occasion :)

      Delete
    2. oh jawa yang kata? jawa negara mana kak?

      Delete
    3. haa betul la tu. ada bunyi jawa nya. haha

      Delete
  14. Sekali lagi entri percutian di Janda Baik telah berjaya memikat hatiku... Che Mid dah link di fb utk tatapan suku sakatku pula, agar mereka tergoda dan berjanji setia ke sana.. terima kasih SVS..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Che mid.. tqvm :)
      rupanya adik che mid sekelas dgn adik saya... hihihi, kecilnya dunia

      Delete
  15. seronok tengok family uols. happening sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. family Lya pun ceria & sporting apa...

      Delete
  16. akak, saya igt nak lepak santai kat desa kaloi cuti depavali nnt. mmm... dah ade orang booking sudah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko lambat, waiting list dia berjela-jela dik non..

      Delete
  17. assalam.

    sedapnya tgk spegeti tu hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam N.A.S.A.
      terbaik dr ladang :)

      Delete
  18. Pi ramai2 macam tu memang bestlah. Meriah. Sungguh serius sekali birthday girl itu, heheee :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. the more the messier and merrier..
      hahaha

      Delete
  19. Replies
    1. uncle, dato' kirim salam...
      Oh, by the way, itu bukan saya :P

      Delete
  20. bestnya..
    cuti2 ramai2 cam gini
    memang meriah la ni..=)

    ReplyDelete
  21. wahhhh seronok dan beronok2 plak nengok...hehehehe.. bestnyerrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. telunjuk kiri sentuh hidung, telunjuk kanan tunjuk orang depan..

      Delete
  22. Hj Ibrahim bin Ali - sama sebijik nama arwah tokwan saya...

    saya tak penah reti main hula hoop!

    ReplyDelete
  23. waa bestnyer pergi reramai satu family...tempat cantik makan pon sedap...saya lak yang teruja heheh

    ReplyDelete
  24. Assalam sudipVSsenduk
    Syabas & tahniah! Hebat bila ramai ahli keluarga besar (extended family) boleh berkumpul begitu. Sempat siapkan salasilah, tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam.
      salasilah? good idea tu cikgu :)

      Delete
  25. Bestnya kan... trip keluarga ni...
    sekarang ni selalu orang buat kan... tapi family makchaq tak pernah lagi dapat kumpui ramai2 ni... selalu ada saja yang tak dapat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau nak tunggu semua dapat.. mmg susah makchaq.
      Alhamdulillah kali ni semuanya cukup :)

      Delete
  26. Meriah..pasti mnjadi satu memori yg indh kn..

    ReplyDelete
  27. Wah SvS..

    Best banget..
    next time boleh follow

    ReplyDelete
  28. Fuhyoooo...seronoknya...tetapi yang paling mahal adalah kain pelikat yang menutupi tv...i like...he he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti ko pernah sangkut kasut sekolah belakang peti ais kan..

      Delete
  29. AtokBak tu sorang2 jer mesti rindu kat NekBaknye jugakk kanns.,uhUUUU

    ReplyDelete
  30. SERONOK BERKUMPUL DENGAN KELUARGA BESAR MACAM NI.. :)

    ReplyDelete
  31. Saya teringin nak macam ni juga...

    ReplyDelete
  32. Bestnya dpt berkumpul ramai2,mcm2 aktivi boleh dibuat.

    ReplyDelete
  33. seronoknyaaaaaaaa..... rasa nak join pulak... huhuhu

    ReplyDelete
  34. Kenapa sarapan yg dlm package tu tak cukup? Mmg sikit ke sbb rakyat terlampau ramai melebihi kuota

    ReplyDelete
  35. ok akak, saya da dapat nombor kat entry ni.. tq tq!

    ReplyDelete
  36. satu tempat yg menarik tetapi servis yang teramat teruk dgn harga yang tidak relaven

    ReplyDelete

...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...