Wednesday, 23 October 2013

Le' Manah Retreat Janda Baik - PART 2


Seawal 7 pagi, Atok Bak dah keluar bersenam sementara tunggu breakfast siap. Anak, 
cucu serta menantunya pula ada yang pi cycling & jogging keliling kampung.. 
(kot-kot terjumpa janda baik... boleh berbalas-balas whatsApp)
 

ada yg main pingpong...

 main badminton...

 memancing...

 dan bersampan.

sila abaikan datin yg bertenggek atas batu, fokus pd abang baju belang yg 
sedang cuci tangan sambil nyanyi lagu Salim, "engkau bagai air yg jerniiiiih.."

Keunikan pengangkutan bot penambang menjadi tarikan pelancong dari Myanmar.
 
Gigih menimba air keluar untuk keselesaan pelancong demi mencari sesuap nasi.. 

hihihi, abang baju belang jatuh kolam...  
sambil nyanyi dalam hati lagu Justin Bieber... "Fall"

 Breakfast dah siap! Serbu!!
Sarapan nasi lemak dah masuk dalam package, tapi disebabkan kuantitinya terlalu sedikit
(kanak-kanak pun tak lepas) beberap chef terlatih telah mengadakan gerak gempur dengan
menyediakan spagheti goreng, spagheti bolognese lebih semalam, nasi goreng ulam & nasi goreng kampung. 

 Kuih kaswi & apam polka dot pun ada.



Antara orang kuat dapur 
(kuat makan...)
walaupun angin paginya tak berapa sejuk, tetap terasa seperti di Cameron Highland, BEST!


sebelum balik, kami gunakan masa 2 jam sebaik mungkin dengan berendam dalam sungai sepuas-puasnya...


 Hei! ada sebakul lagi la durian Musang King...
mmmm... nyam nyam nyam

kek Despicable Me bawak siap-siap dari KL untuk sambut birthday Hannah sebelum balik.


Kusyuk..
Buai laju laju, Sampai Pokok Sena, 
Apa dalam baju; cuba tanya Yusrina...
Dulu masa kecik, sVs sangat expert main hula hoop ni... 
bukan setakat dekat pinggang... lengan, leher, lutut, siku semua boleh.  
Hari tu try, tak sampai 2 saat gelung tu dah jatuh.... hairan betul.

Cuphea hyssopifolia vs 'Alba' @ False Heather

Heliconia psittacorum 'Dark Red'

Alpinia purpurata @ Red ginger

Osmoxylon lineare @ Miagos Bush

Body Shop adalah hadiah yang sVs dapat kerana menang telematch (sponsored by Mak Su Fiza).  Ko ada?
Manakala acara serbuan, gerak gempur, tarik tudung, sepak terajang & gigit tangan sapa yg sempat... 
sudip dapat perfume, tupperware & botol air. Lumayan bukan. Acara serbuan ni adalah acara 'wajib' 
setiap kali berkumpul adik beradik dan biasanya akan di sponsor oleh Ayah Long.
Siapa cepat dia dapat... best wooo!

Yang penting Hj Ibrahim bin Ali gembira berada di Janda Baik. 
Semoga AtokBak dan kita semua dianugerahkan keberkatan, kesejahteraan,
kekuatan, hidayah dan kesihatan yang baik untuk terus beribadah dan
sentiasa dibawah lindungan Allah... Amin Ya Rabbal Alamin.


To everybody yang menjayakan trip ke Janda Baik ni, thank you so much. 
The best ever family trip i've ever had.  
Love u all.








.................................................................................................


Untuk keterangan lanjut mengenai Le' Manah Retreat, boleh ke laman web... 
https://www.facebook.com/Janda.Baik.holiday
 www.le-manah-retreat.com.my
 http://le-manah-retreat.blogspot.com/
atau boleh hubungi terus Puan Ayu 0193218877





.

72 comments:

Kakcik Seroja said...

Percutian yang pastinya menyeronokkan. :)

tasekM said...

ada nenen eh yusrina..? kih2.

Cho Zila said...

wow happy tengok familini semuapun happpy.. tempatpoun nampak cam best....

Suria Amanda said...

seronoknya..SA nak pi Sarawak 9/11-12/11 nanti...

blog-tips-kurus said...

sini mahal kan?

pegi bile ni? skrg ade durian kah?? :-)

Unknown said...

cantik menarik ko mmg debom la svs....

sudipVSsenduk said...

Double thumbs up Kakcik...
TERBAIK!

sudipVSsenduk said...

Hei!! Ko skodeng ek...

sudipVSsenduk said...

Alhamdulillah :)
Best Choooo...

sudipVSsenduk said...

er nak kirim kuih cincin, kek lapis, abuyat, laksa sarawak, tiko sarawak.. errrr nak ikut lah

sudipVSsenduk said...

mahal? eerrrrrr hmmmmm eeerrrrrrrr...
pi bulan lepas, durian tu order dr orang lain

sudipVSsenduk said...

ko kata aku gemok ya?

Kakzakie Purvit said...

Jgn marahlah kakak gelihati tengok en abang yg tercebur dlm sungai hahaha....
Atok masih macho dan sihat:)

Anonymous said...

hehehe sukanyer tgk pic2 kat sini !

Nastyna said...

whoaaa best best. Banyak giler aktiviti boleh buat tpatut stay lagi semalam dua kan.

Dr K said...

hahaha

Dr K said...

hahahaha...sampan bocor!
Tgh berkira kira nak buat family day kat sini jugak..nak naik sampan tu jugak! hahaha

t.a.t.a said...

seriyes giler seh kat tempat ni. aku nak utarakan kat family la buat kat sini. credit la sebab promo kan tempat ni.

dear anies said...

tgk gmbr je da terasa meriahnya smpi ke sini ;-)

Dr Singa said...

sejuk macam kat Saujana tak?

faraherda.razalan said...

Rajinnya bt family event mcm ni. Best betul!

sudipVSsenduk said...

hihihi...
Alhamdulillah :)

sudipVSsenduk said...

kita pun suka awak komen dkt sini :)

sudipVSsenduk said...

dapat 1 hari tu pun dah bersyukur sangat2 sbb selalu fully booked

sudipVSsenduk said...

bukan bocor, cuma hari tu sampanya terlangkup dlm kolam... bila dibalikkan, airnya pun di'scoop' sekali..
(err faham kan... ala, buat2 faham je lah)

Doc, jangan berkira2 lagi, terus je booking.. senarai berjela-jela tau

sudipVSsenduk said...

nak selatankan kat family pun boleh..

sudipVSsenduk said...

Perghhh! dahsyat la ko ni...

sudipVSsenduk said...

Tak. Tapi pukul 2 pagi bangun tutup kipas.

che mid said...

Sekali lagi entri percutian di Janda Baik telah berjaya memikat hatiku... Che Mid dah link di fb utk tatapan suku sakatku pula, agar mereka tergoda dan berjanji setia ke sana.. terima kasih SVS..

Fazleyatul Aini said...

seronok tengok family uols. happening sangat

NM03 said...

akak, saya igt nak lepak santai kat desa kaloi cuti depavali nnt. mmm... dah ade orang booking sudah.

Geng NASA said...

assalam.

sedapnya tgk spegeti tu hehehe

Dinas Aldi said...

Pi ramai2 macam tu memang bestlah. Meriah. Sungguh serius sekali birthday girl itu, heheee :D

uncle gedek said...

Ooo... datin ye? :)

sudipVSsenduk said...

org jawa kata... the larger the number involved, the better the occasion :)

sudipVSsenduk said...

Che mid.. tqvm :)
rupanya adik che mid sekelas dgn adik saya... hihihi, kecilnya dunia

sudipVSsenduk said...

family Lya pun ceria & sporting apa...

sudipVSsenduk said...

ko lambat, waiting list dia berjela-jela dik non..

t.a.t.a said...

oh jawa yang kata? jawa negara mana kak?

sudipVSsenduk said...

uncle, dato' kirim salam...
Oh, by the way, itu bukan saya :P

sudipVSsenduk said...

jawa batu pahat :P hihihi

t.a.t.a said...

haa betul la tu. ada bunyi jawa nya. haha

sudipVSsenduk said...

the more the messier and merrier..
hahaha

sudipVSsenduk said...

Waalaikumsalam N.A.S.A.
terbaik dr ladang :)

cheqna said...

bestnya..
cuti2 ramai2 cam gini
memang meriah la ni..=)

mun said...

wahhhh seronok dan beronok2 plak nengok...hehehehe.. bestnyerrr

gadisBunga™ said...

Hj Ibrahim bin Ali - sama sebijik nama arwah tokwan saya...

saya tak penah reti main hula hoop!

lizz said...

waa bestnyer pergi reramai satu family...tempat cantik makan pon sedap...saya lak yang teruja heheh

sudipVSsenduk said...

double thumbs up cheqna..

sudipVSsenduk said...

Ooo ye ke..
zero point pandai?

sudipVSsenduk said...

telunjuk kiri sentuh hidung, telunjuk kanan tunjuk orang depan..

Temuk said...

Assalam sudipVSsenduk
Syabas & tahniah! Hebat bila ramai ahli keluarga besar (extended family) boleh berkumpul begitu. Sempat siapkan salasilah, tak?

makchaq said...

Bestnya kan... trip keluarga ni...
sekarang ni selalu orang buat kan... tapi family makchaq tak pernah lagi dapat kumpui ramai2 ni... selalu ada saja yang tak dapat..

zila norazila said...

Meriah..pasti mnjadi satu memori yg indh kn..

Yong Is My Name said...

Wah SvS..

Best banget..
next time boleh follow

geraugebang said...

Fuhyoooo...seronoknya...tetapi yang paling mahal adalah kain pelikat yang menutupi tv...i like...he he he

Mek Onie said...

meriahnya akkkkkkkk :D

sudipVSsenduk said...

bapak best hehehe

sudipVSsenduk said...

Waalaikumsalam.
salasilah? good idea tu cikgu :)

sudipVSsenduk said...

kalau nak tunggu semua dapat.. mmg susah makchaq.
Alhamdulillah kali ni semuanya cukup :)

sudipVSsenduk said...

terpahat sudah

sudipVSsenduk said...

best Yong!!
follow je

sudipVSsenduk said...

mesti ko pernah sangkut kasut sekolah belakang peti ais kan..

sudipVSsenduk said...

terbaik Mek :)

wakgelas said...

AtokBak tu sorang2 jer mesti rindu kat NekBaknye jugakk kanns.,uhUUUU

fairus said...

SERONOK BERKUMPUL DENGAN KELUARGA BESAR MACAM NI.. :)

Aziela said...

Saya teringin nak macam ni juga...

nazayiena said...

Bestnya dpt berkumpul ramai2,mcm2 aktivi boleh dibuat.

Nora Karim said...

seronoknyaaaaaaaa..... rasa nak join pulak... huhuhu

amyra said...

Kenapa sarapan yg dlm package tu tak cukup? Mmg sikit ke sbb rakyat terlampau ramai melebihi kuota

@xiM said...

ok akak, saya da dapat nombor kat entry ni.. tq tq!

Anonymous said...

satu tempat yg menarik tetapi servis yang teramat teruk dgn harga yang tidak relaven

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...