Monday, 9 May 2016

suka masak VS pandai masak


sVs suka makan, suka sangat  :)
Kalau suka makan, kenalah suka masuk dapur kan...
Tapi selalunya lebih suka membeli :)


 
 
 
 
 
 
 
 

Suka memasak dan pandai memasak adalah dua perkara yang sangat berbeza.
Korang yang mana satu?
Orang yang suka memasak tak semestinya pandai memasak
dan 
orang yang pandai memasak tak semestinya suka memasak...

....... pening.





sVs kalau bakar 10 biji kek (contohnya), confirm 2 je yang menjadi. Yang lain mesti bantat, terhangus atau pun tak masak. Tapi masih berangan nak membakar jugak walaupun dah boleh agak hasilnya. Kesimpulannya, beli je la di kedai hahaha






.

15 comments:

  1. saya suka memasak tapi tak pandai sangat
    masakan gulai2 macam kari, masak lemak, asam pedas, fail -_-

    ReplyDelete
  2. Masya-Allah... kalau tak terliur memang tak tahulah:)

    Ada ke org tak suka makan?
    Tak suka ke dapur ada kot, boleh aje beli hihi..

    ReplyDelete
  3. adusss semua nya nampak sedappp
    walaupun baru makan tapi mesti nak makan jugak kalau nampak menu ni

    ReplyDelete
  4. Lontong goreng tu fes time dengar...sedap nampaknya....

    ReplyDelete
  5. allahu..menguji iman sungguh aih..tempting ssesangat neh..

    ReplyDelete
  6. Woaaahhh... teruja betul saya tengok gambo2 makanan tu... woaaahhh... saya ni bergantung mood. hehehe.. selalu hari bekerja jarang masak, tapi hari cuti sekali sekala tu masak jugak laaa.. heheehe

    ReplyDelete
  7. alahai..menggoda!

    saya tak suka masak, sbb penat nak kemas dapur kecah2. Pastu bila sesekali je masak, camne nak sedap kan? Jarang praktis :D

    ReplyDelete
  8. tgk segala mcm menu bt perut berbunyi2...

    semua nya nampak sedap n compom sedap....
    serba boleh sbb western ada eastern ada... masakan kampung pun ada itu yg best

    ReplyDelete
  9. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share foto-foto baju, kain dan accessories, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  10. Lontong goreng tu menawan selera tengah2 harini...

    ReplyDelete
  11. Tak pastilah suka masak atau pandai masak... Yang pasti saya suka dan pandai makan ... Hihik

    ReplyDelete
  12. Assalam sis..
    Waduh dah lama tak singgah sini..
    Tengok menu2 kat atas..kebanyakkan tak pandai masak kalau tak ada resepi..tapi suka masak...hehe

    ReplyDelete
  13. Best kalau yg pandai masak...lagi best klu yg suka makan!!! hahaha..dua2 bestla...

    ReplyDelete
  14. saya suka makan...suka jugak masak...tapi masak ikut mood...ekekek...
    akakkkkk...jangan tayang ubi kayu ngan sambal bilis tu boleh x? kejammmmm tau! terliur okeyyyy

    ReplyDelete
  15. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...