Wednesday, 26 September 2018

Lexis Hibiscus Port Dickson


Assalamualaikum :)

Just like magic, I've made my sudipVSsenduk blog disappear and reappear!
Haaa.. tepuk!!

Last year korek duit bawah tilam utk ke Grand Lexis Port Dickson
so kali ni kita korek duit ofis pulak untuk jengok adik dia - Lexis Hibiscus Port Dickson, 3d2n. 
Yang sedihnya banyak gambar hilang sebab hard disk rosak. 
So hadap je la mana yg ada.


Awesome room! Besar giler, bersih & view sangat cantik. 
Ada complimentary drinks, cookies, snacks and everything in the mini bar is free!! 
Ber'kiki dance depan pintu mini fridge kejap. 

images 
Google Image.
 Sky Pool Villa room type is located in the Tower Block (96sqm size)

The room includes two generous king sized bed with a curve couch &
a 55" camouflage LED screen that blends the television into the glass wall.
Awesome kaaau!!

 The curve couch designed to provide greater comfort
but i didn't feel it... terpaksa baring mengerekot & sakit tulang belikat.


 Toilet mana toilet?
Oh! it's a bathroom with separate toilet room.. good good good

A very spacious bathroom with 2 shower & a luxurious freestanding soaking bathtub! 
Mak teruja nyah.. tak sabar nak buat pesta mandi buih



Complimentary tidbits (muruku & cookies).
Esok pagi dia bagi lagi dan lagi dan lagi... wink wink

Keluar pintu bilik terus terjun kolam. 
Nak mandi dgn berkebaya broket bercocok bersanggul lintang pun tak ada life guard boleh marah.



Nice hotel with nice view...

and what makes it special is the private swimming pool and sauna in the balcony

It's superb
Senja di Lexis Hibiscus Port Dickson.

Dah, masuk cepat... jangan bersidai waktu senjakala dkt luar.
Ada bahaya yang mengintai di waktu maghrib..


Subuh



Bersyukur dengan apa yang kamu perolehi pagi ini,
nescaya kamu akan merasa cukup dengan rezekimu di petang hari.

Tetiba cuaca mendung nak hujan.
MasyaAllah, sekelip mata berubah.. Syantik syangat 

Tukar setting ke night mode... 
bagi mood syahdu tahap sendu supaya senang cari idea utk puisi terbaru. 

 ... "keperitan rasa ragu, yang tak pasti membentuk melankolia bisu"...  
Peeeeerrgh!!

Korang nak tau... utk dapatkan shoot ni, sampai melecet ketiak sedepa menghulur kamera celah railing balcony. 
Pedih wei!


Breakfast, lunch, dinner di UMI Japanese Restaurant & Roselle Coffee House @ ground floor main building.
Ni je gambar makanan yg dapat diselamatkan   :(

Abah enjoy the beautiful sea views with cool breeze from level 6 balcony.
Oh yeah?... let's check it out😒


View to Lighthouse Bar

Sayang sangat dengan kamera 'Cap Badak Semput' yg sVs guna ni, hampir 10 tahun berkhidmat.

 Cer refer bulatan merah bawah tu...

Dari tingkat 6, dia boleh zoom sampai nampak lubang hidung. Awesome.
 
Tapi, semua harta dunia ni bukanlah hak milik kekal.
Manafaatkannya hanya untuk perkara kebaikan.


Aku rasa shampoo kau bagi semalam tak sesuai la dgn kulit kepala aku.... gatal

Ini namanya 'Kayuhan lenggang kangkung belacan'... 
Sweet gitew

Percayalah pada diri 
Dengan harapan dan keyakinaaaaan...
Menuju puncak! bla bla bla..
We are only 6 floors up but the view is magnificent from up here :)

You can also  get a bird's eye view from the sky at Lexis Hibiscus Heliport.
3 person RM200 each
2 person RM250 each &
1 person RM400 each per ride

Gulp...
" Don't worry abah..  I love the view from our room.
 You can spend money on my new lego toys"
 Recreation & services @ Lexis Hibiscus Port Dickson:
Tandem Bicycle / Bicycle, Yoyo Car
Jet Ski, Kayak, Airhead Bandwagon, Banana Boat, Great Mable, Ninebot Segway,
Heliport, Hibiscus Walk, Cruise,
Bird Watching & Firefly and Fishing
 
Thank You Lexis Hibiscus Port Dickson
Thank You For A Wonderful Stay
😍

.

6 comments:

  1. bestnya..ada private pool, boleh berendam sesuka hati..huhu...

    ReplyDelete
  2. bestlaaa Lexis ni. ritu nak beli time murah2 kt Matta Fair tapi mak x suka pi PD.. beli Lexis Penang jela dekat ngan rumah. rasa duduk dalam bilik je tido xyah kuar2 hehe..

    ReplyDelete
  3. giler best camera boleh zoom sejauh mungkin dan pixel gambar tak pecah. i is so jelesss

    ReplyDelete
  4. Grand Lexis memang tak menghampakan memang puas hati..
    Sesuai bawa ahli keluarga bersama..

    ReplyDelete
  5. jangankan realiti, dalam mimpi pun belum tentu dapat sampai ke sini.... nangis

    ReplyDelete

...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...