Tuesday, 9 March 2010

$2

Flashback masa mama bujang duduk free rumah Azaldin kat Melawati (yg masih b'hutang duit EPF selama 2 tahun). Baru balik keje hari sabtu, hujan lak tu, perut tgh lapo gile. Tetiba masa nak tutup pintu, ada satu moto b'tong hijau dkt belakang bhg penumpang, tgh round2 malas sambil bunyikkan hon.. poon poooonn.. Fiza budak Segamat terus panggil brother ala2 Shah Rukh Khan..
Fiza : Bang! sini.. (panggil dr dalam rumah je sbb malas nak bukak gril)
Shah Rukh Khan : (tersengeh sambil berenti & tongkatkan moto) Berapa mahu?
Fiza : Bagi $2 
Shah Rukh Khan  : (Terkorek2 dlm tong hijau yg sama paras dgn ketiak dia) 
Fiza  : Menanti penuh setia walaupun tak tau apa Shah Rukh Khan tu tgh buat sbb tong tu tak transparent)
Shah Rukh Khan  :  Nah.. terima kasih ye.. (Sambil hulur bungkusan plastik merah berisi kertas coklat membalut isi dengan penuh sopan santun &  berbudi bahasa... bagus buat menantu)
Fiza   :  Sama2 (hulur not $2 celah gril dr dalam rumah & tutup pintu)
Awek cun : Shah Rukh Khan tu jual apa?
Fiza   : Entah... (sambil sengih)
Awek cun : Abis! apa yg ko beli tu?
Fiza   : Entah.. org pun tak tau dia jual apa, main beli je.. 
(ketawa  tak ingat dunia sampai sakit2 perut.  Dah puas ketawa dan dapatkan oksigen baru utk paru2, dgn penuh suspen Fiza bukak bungkusan kertas coklat)
Fiza & Awek cun : ooooooohhhh... putu mayaaam. (sambung gelak)


Nasib baik putu mayam, dibuatnya itik panggang / sausage salai / ba kut teh...
Dan ketawa kita org b'lanjutan sampai ke tengah malam ditemani putu mayam Shah Rukh Khan yg melampau2 banyaknya - $2 dapat 16 kpg...


No comments:

Post a Comment

...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...