Tuesday, 16 March 2010

Cuti-Cuti Malaysia-Pahang


KUANTAN TEMBELING RESORT
3 families headed up to Kuantan from 13-15 March for 1night stay at Kuantan Tembeling Resort & 2d1n at Bukit Gambang Resort City,  sempena cuti sekolah di bawah pengurusan ketua rombongan-Jaw (credit to Jaw). Sebelum gi, singgah rumah Ana jap. Dapat karipap 2 jenis (lebih 35biji!!), kepok leko, grg pisang, grg keledek & sos cili secara FREE dgn kuantiti yg sungguh lumayan, cepat2 tinggalkan warung Ana sebelum tuan empunya gerai berubah fikiran.. lariiiii.... (save budget minum ptg).

  
Sebilik ngan K.Ayu. Tiap kali naik lif, tiap kali tu le sesat. Arah kiblat tak de, bantal 2 bijik je, alas kaki toilet tak de, tanda arah (you are here) e'lek, tak de paip dlm bilik air, sampah kena buang sendiri & yg paling tak bes... tak leh kentut dalam bilik! Nasib baik 1 malam je, kalau tak maunya kembung perut & pening kepala menahan angin drp. keluar. Resort yg tak frendly user... I gave 2.2* out of 5. Tapi ada yg bes... TV screen besar, ada washing machine muatan depan 6kg, fridge 2 pintu dbgn kadar pembekuan yg sungguh tiptop  & sofa FELLA Design beb..


BUKIT GAMBANG RESORT CITY
Checkout pkl 9am & breakfast variety of roti canai at one of  restoran mamak Afif Alif dkt  bandar Kuantan gara-gara Kuantan Kopitiam dah bungkus. huhuhu.. On the way singgah beli sata & otak2.


Tinggal dkt Carribean Bay Suites and our main purpose was to play at the waterpark.. the biggest resort in the East Coast.. ala-ala Sunway Lagoon. Lepas simpan bag, terus ke waterpark naik train.

The cabana Amar rented cost $42 came with a lunch set-1 pizza which is too small for our gastronomic appetite dan harus di top up dengan 6 wedges, 8 hotdogs with extra topping, spaghetti & fish and chip! Everything goes well bila dah lapo gile.


Mcm tak caye sbb gambo famili ni je ada dlm camera... TIDAKKKKK!!!!!  Tak pe.. ada alasan kena gi lagi sekali.. hehehe

Lepas dinner, straight to mini funfair at level 1. Memula naik 'Merry Go Round', pas tu nak naik 'Crazy Bus', tapi takut kalau2 driver tu campak penumpang sorang2 ke bawah, so cancel. Pas tu kaum bapa rasa mcm nak naik 'Space Shooter', tapi bila tengok org lain naik... rasanya panjat turun panjat turun tiang lagi laju, cancel lagi.

 
Pas tu bebudak naik kiddie car ride dan diakhiri dgn 'persembahan ngeri' Abg Nazir, Dina, Amar & Jaw di 'Flying Saucer' hehehe...  Kita dengar apa kata mereka:
            Abg Nazir : Ngeri siot! Ketaq kepala lutut..
            Amar       :  Tobat, tobat aku tak naik lagi dah...
            Jaw         :  Ok ok je.. mcm naik buai baby, hehehe..
            Dina        :  Love the adrenaline rush.. jom papa! lagi 1 round!!



...and it's a full fun filled day... serious


p/s : Apa kata next trip, kita pi dekat2 je. PD ke.. So bole kumpul semua family &mintak hotel sediakan telematch.. any comment?? 



No comments:

Post a Comment

...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...