Wednesday, 18 July 2012

World's Largest Toy Museum... WW#5



Toy Museum in Tanjung Bungah Penang, Malaysia displays more than 120,000 items of figures, dolls and 60 life size figures. It is the largest collection of toys in the world... Sumber: Wikipedia. 

  60+ images to enjoy.... Yee haa!

 




























































Nota Ketiak : Sah Malaikat tak masuk tempat ni...





.

32 comments:

  1. wah best juga tempat ni, KA x pernah pegi lag... neway selamat berpuasa ye

    ReplyDelete
  2. lepas tengok je entry ni, terus kite plan dgn budak opis nak gi muzium tuh dalam cuti terdekat nih! ohhhsemmmm!!!

    ReplyDelete
  3. Salam.. paling kelakar tengok pintu 'gents'...

    ReplyDelete
  4. best la... suker3..
    tapi takut gaks sbb ader creatures yg scary. hu3

    ReplyDelete
  5. berkali kali saya gi penang, tak pernah la sempatnya nak singgah ke muzium ni! haha

    ReplyDelete
  6. ocopot terkezut tgk gambar first tu... hehe best la museum ni! terima kasih share byk gambar... suka monster inc...

    ReplyDelete
  7. kalau anak akak pergi ni (Adik)
    mau x nak balik ni

    ReplyDelete
  8. Masa baca tajuk, ingatkan kat obersea.. untung budak2 mesia eh..

    Aksi Fiman mencuit hati ;-)

    ReplyDelete
  9. Kalau budak budak ke sini, ada yang tak mau balik ni.....

    ReplyDelete
  10. mak apak pon tak mo keluar... seronok masuk sini.. mmg takleh masuk rumah nnti malaikat tak dekat..

    ReplyDelete
  11. ni org penang pow x biasa terjah lagik
    tunggu balik cuti nnt la
    ajak FIL gi ngeee

    ReplyDelete
  12. sy takut tengok chucky tu...!! dr dulu xbrani tgk katun tu.. kecik tp ganass..

    ReplyDelete
  13. mak aiii! cam real! banyak nyer!!

    ReplyDelete
  14. menarik tempat ni, mesti pergi...moga2 harganya murah
    huhuhuhu

    *pstttt saya peminat kumpul brg2 begini, mmg gila

    ReplyDelete
  15. toy museum , penang ? banyak kali pegi penang tak tahu pn tempat ni. huhu.
    salam ramadan ye

    ReplyDelete
  16. muzium ni bersebelahan dgn umah opismet sy ;-)

    salam ramadan

    ReplyDelete
  17. ahkak awek cun, selamat berpuasa... maafkan salah silap hanis jika ada...

    ReplyDelete
  18. teringin nak pi,asyik lalu je,hehe

    ReplyDelete
  19. As salam SvS,

    Budak2 sukalah ni... tp marya terbayang2 mlm2 semua tu gerak sendiri mcm cerita, night in museum! seeereeemmm...hik3...

    ReplyDelete
  20. akak! saya mau yang tomb raiderr tu!heheheh

    ReplyDelete
  21. hahaha gambar yang last paling mahal tu!

    ReplyDelete
  22. bak kata boboyboi... TERBAEK!!!

    ReplyDelete
  23. hehehehe...betul tu malaikat nak lalu pun ingin agaknya.

    ReplyDelete
  24. Salam, bestnya kalau bawak anak anak kat situ, salam ramadhan

    ReplyDelete
  25. Maaf tentang PENGALAMAN DI MAHKAMAH tadi. Sebenarnya saya tersasul…. Awek dua orang itu bukan keluar MAKAN… Tapi keluar berehat saja… Mereka tak silap… Saya yang tersasul… Dan dah ubah dah Isi entri tuu… Ampun..ampun… Kesian kat mereka yang tak bersalah…Terlalu ghairah nak buat entri… tak semak pula…..

    ReplyDelete
  26. السلم عليكم ورحمة الله
    Budak-budak, malah ayah budak pun, pasti seronok melihat pameran sedemikian rupa. Memang bagus sekali koleksinya. Agaknya "toys" Hg Tuah Berlima dan lain-lain lagi boleh juga kita hasilkan dan pamerkan. Tapi sapa nak popularkan karakter2 ini + buat pelaburan....

    ReplyDelete
  27. btol2..dah konpem2 malaikat xmasuk...

    ReplyDelete
  28. gambar last tu best...hehe...

    kalau anak2 saya masuk sini, mesti dorang suka ni...

    ReplyDelete
  29. mahal gila kan nak masuk tempat ni!!

    ReplyDelete
  30. baru tau pasal tpt nih...menarik jugak yer...

    selamat berpuasa yer...:)

    ReplyDelete

...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...