Thursday, 12 September 2013

Bersyukurlah...


Masa kecik-kecik dulu kalau ada "problem", teringin nak jadi burung... nak jadi rama-rama, supaya boleh terbang sana sini  dan lupakan kejap apa yang ditanggung.  Walhal menjadi mereka ni sebenarnya lebih banyak "masalah".

Semoga kita menjadi manusia yang sentiasa bersyukur ... 












.

20 comments:

  1. klu ade masalah, saya tak mo jadi burung, tapi saya mau jadi harimau. boleh makan ape saje yang ade depan mate. hehehe

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah kak.. syukur atas nikmat allah..

    ReplyDelete
  3. Itu masa kecik, sekarang dah tua kalau ada masalah kerja macam nak jadi boss aje senang nak perintah org buat kerja... Tapi itulah kena syukur ada kerja kalau tak ada macam mana kan..kan..

    ReplyDelete
  4. burung pun ada problem... .arkk.. arkk.. arkk, bak kata orang tu...

    ReplyDelete
  5. bersyukur patut ada dalam diri kitakan...

    ReplyDelete
  6. mari sama-sama memanjatkan kesyukuran kepadaNya

    ReplyDelete
  7. setuju sesangat! manusia = makhluk terpilih

    ReplyDelete
  8. Betul... especially time kecik2 dulu duk tengok citer Gaban ada girl tu boleh bertukar jadi burung, nak sangat dapat jadi macam dia. Huhuhu

    ReplyDelete
  9. wah, kecil-kecil lagi dah berimaginasi nak jadi burung? saya masa kecil kalau ada problem, rasa nak lari rumah aje. ahaha

    ReplyDelete
  10. kita nak jadi ikan paus...

    p/s: dah pun jadi anak ikan paus jadian, if u know what i mean *wink*

    ReplyDelete
  11. Cukup jeles bila tengok gambar anak Yg Dipertuan Agong dalam tv masa kecik2 dulu. Berhari2 menung, " Kenapa aku tak jadi anak raja.."

    ReplyDelete
  12. Cantik!

    Saya kecik2 dulu bila ada problem, sembunyi bawah katil, kihkih..

    ReplyDelete
  13. Sama laa macam saya, masa kecik-kecik suka sangat berangan nak terbang sampai termimpi-mimpi! Btw, saya sekarang berjaya realisasikannya impian tu! Dengan mengambil lesen air craft! jemput baca di blog saya ye =)

    Gambar Saya Memandu Air Craft di Udara =)

    ReplyDelete
  14. salam sis...apa khabar :)

    kak lea pun kalau ditimpa masalah,mesti termenung seketika di tepi tingkap.leka merenung langit yang biru.berangan nak jadi burung yang terbang bebas.cuma fikir cari makan dan elak dari musuh he3...

    bersyukur sangat dipilih menjadi hamba-Nya,sebagai manusia.setiap suka dan duka itu ujian untuk mematangkan kita dan supaya bijak membuat keputusan :)

    ReplyDelete
  15. assalam, syukur kita masih diberi kesempatan untuk menghirup udara segar..

    ReplyDelete
  16. yup betul tu kena sentiasa bersyukur dgn apa yg ada kan !

    ReplyDelete
  17. betul tu....tapi masa dulu lah masa kecik2

    ReplyDelete
  18. betul... kena belajar bersyukur....

    ReplyDelete

...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...