Monday, 31 October 2011

PAVLOVA...

.



First attempt of baking a PAVLOVA, (sempena Russian ballerina Anna Pavlova) done by my sista - Jaw & Fiza.  Putih telur & gula halus jadi bahan utama yg buat dia rasa rangup diluar dan kenyal ala-ala marshmallow kat tengah,  so sweeeeeeet... toing! toing!  Org kata pavlova & macaroon ni ada bau-bau bacang, sedara rapat belah mak menakan gitew.  BN Pas tu di makeup dgn whipped cream & fresh fruits - angor, stoberi, beribiru, mangga siam dan di balancekan rasanya dgn buah markisa yg masam.  Sedap!  Resepi pavlova refer kat joyofbaking


Lepas makan cepat2 pakai kasut sukan buat aerobik, joging keliling padang, sapu sampah keliling kampung & merentas desa akibat bacaan gula dalam darah yg tinggi menggunung...  tujuh, lapan; lapan lagi...

.

13 comments:

  1. Cepat .... buat sit up ....keh keh ...

    ReplyDelete
  2. macaroon...arghhhhhhhhhh berlubang gigi tampal mak yg dh lama tak tampal yg baru...huhu..manis bangat

    ReplyDelete
  3. Chik Att
    Sit up, sit down semua dah buat...


    Ijol Pejul
    gigi palsu pun ada lubang ke?? hehehe

    ReplyDelete
  4. Kakcik kalau dapat makan pavlova ni, mahu terus lena untuk men tenak lelemak dalam tubuh badan. Hehehe...


    (terima kasih kerana sudi singgah di blog kakcik)

    ReplyDelete
  5. eh eh..makanan apa ni..pavlova..nmpk menggiurkan jer tu..slurppp!

    ReplyDelete
  6. terima kassseyyy kepada kanak2 yang sudi deco. lepastu semua sugar rush.
    next entry: Mee Rebus :)

    ReplyDelete
  7. Kakcik,
    sekali sekala menternak lemak apa salahnye...


    Cik Betty,
    Slurpp.. sehingga menjilat sinki...


    Fiza(si pembuat pavlova),
    Dah banyak entry pasal mi rebus daaa...

    ReplyDelete
  8. peh~~mak saya tak bagi makan ni~~saya da la gemuk~keh keh~

    ReplyDelete
  9. Asyik tengok org buat je pavlova ni tapi kita belum sampai seru lagi...

    ReplyDelete
  10. Bujal
    mak mertua saya pun tak bagi makan banyak2 sbb dia doktor gigi

    hazila
    cuba, jgn tak cuba... but for me it's too sweeeeet

    ReplyDelete
  11. ok kak saya dah singgah blog akak and rasa nak follow wheeeee # jumpa blog akak kat blog abg ben#

    ReplyDelete
  12. mak aiiii...sedapnya....
    geram je tgk pavlova tu...ada lagi tak?


    salam dear, tengs drop by my blog n following mine...dtg sini nak follow balik...

    nice blog!!

    ReplyDelete
  13. La doLcE mEa-nAtt
    Terima kasih

    Wahida
    pavlova tu ada lagi... kat kedai.
    Tq, ada ole2 lebih tak utk saya?

    ReplyDelete

...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...