Monday, 3 September 2012

Kuih 14Syawal...


Gigih top up kuih raya di pagi Syawal ke14, buat yg paling simple sbb ni je yg terer... huhuhu
 nestle cornflakes, madu, butter & bijan
 cairkan butter & madumasukkan cornflakes & bijan..

  tak sampai 30minit, siap 2 balang beso!
dan... 

hanya mampu bertahan 2 kali zohor je sbb bebudak ni buat mcm makan nasi... huhuhu





.    

44 comments:

  1. macam makan nasi???!

    huhuhuhu... kalah membuatnya.

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah. Tiada pembaziran berlaku. :)

    ReplyDelete
  3. saya tak sempat buat kuih kegemaran ni. pastu p rumah beraya, baik punya membedal cornflakes madu depa. haha

    ReplyDelete
  4. Memang betul betul gigih..... Raya ke 14 masih gigih buat kuih raya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. perabis stok conflek yg ada... malas nak simpan lelama

      Delete
  5. Ha'ah,benda ni mmg senang nak buat dan memang cepat bebenor habisnya seba anak2 suka sgt2..rajin pulak topup biskut ni ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni je yg pandai buat... tak perlu mencanai, menerap, mendeco & membako....

      (dasar pemalas)

      Delete
  6. hahahahaha 2 kali zohor aje yer. mesti sedap sgt la tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahun depan nak simpan hujung bucu dinding bawah katil...

      Delete
    2. sanggup nak buat tu... Ahahahaha klakor2

      Delete
  7. Replies
    1. Wwwaaaaaaaa.. (sambil peluk balang kosong)

      Delete
  8. len kali tak payah susah susah masuk dalam acuan kecik kecik
    letak je dalam mangkuk lauk beb!

    ReplyDelete
  9. ini je satu satunya kuih yang i buat tau.. tapi memang ngap ngap tak perasan dah abis...
    btw
    salam aidilsitri yer...:)

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. rasanya belum pernah lagi jumpa budak2 yg tak suka benda ni..

      Delete
  11. yg ni jgn tunjuk kat KC. KC ngap ngap ngap sorang2 tetiba habis sebekas. Hihihi. Selamat Hari Raya Sudip vs Senduk. Dah 18 syawal tapi boleh lagi kan KC wish.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak wish bila2 pun bole asalkan beserta $ raya ya KC

      Delete
  12. hahahaha, macam makan nasi tu...
    bagus, bagus

    ReplyDelete
  13. budak2 mmg suka yg ini samalah KA buat brapa balang pown sekejap je abisnyer!

    ReplyDelete
  14. As salam SvS,

    Eh, samalah kuih raya kita! Tapi kita first time buat..first & only! hehehe... calit sikit! :)

    ReplyDelete
  15. mesti sedap sgt tu sampai buat mcm mkn nasi...

    kena buat lagi tu kak...anak2 suka tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Raya dah nak abis... Tak kuasa nak buat lagi

      Delete
  16. ceria nyer biskut cornflakes tuh...

    ReplyDelete
  17. As-salam.
    Jenis rangup, apa lagi manis, cepatlah habis! Tak mengapa, emping jagungnya senang didapat, bendanya pula senang dibuat. Tapi soroklah sebalang, untuk tetamu yang entah-entah datang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam.
      tak sempat nak sorok cikgu. Kalau tetamu datang, hidang keropok moni je..

      Delete
  18. calit sikit...kepakaran awak sama ngan kita...kita pun terror buat kuih ni...jerrr...ha ha ha

    ReplyDelete
  19. kalo bagi kat eB pn sm. cam mkn ansik. ha3

    ReplyDelete
    Replies
    1. elok sangat le tu, ko bole duduk sebaris dgn budak2 rumah ni eB..

      Delete
  20. suka gula tuh sebab dia kaler biru. boleh? hahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mentang2 le profile picture ko 'G' tu warna biru kan...
      'GB' for Gula Biru

      Delete
  21. Alahai..rajinnya kak senduk repeat buat kuih..kalo mak,hrummm..dah abis tu, abis la. Nan adoo nak buat lg kuih raya berkali2. Roh kuih raya dtg setahun sekali je

    hihihi

    ReplyDelete
  22. kak,masih sempat akak pos kuih raya buat sy..terima kasih^^

    slmt mlm kak..

    ReplyDelete
  23. Hehehe... mcm mkn nasi ye.. mmg lajulah.

    ReplyDelete

...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...