Friday, 28 September 2012

Bidan Terjun Lagi dan lagi dan lagi...

.
Mula bosan dgn kerja-kerja ofis tapi cuba buat 'dek' selagi mampu...

Sekali-sekala terfikir nak kerja di bakery, bergelumang dgn tepung & butter, vanilla & coklat, loyang & oven... Oh! Indahnya.


Tapi kalau setakat pandai buat bread pudding dengan lebihan roti gardenia yg dah nak expired, Oh! lupakan je la...




Nota ketiak : Bidan Terjun nangis sambil update blog...





.



33 comments:

  1. saya pon berfikir begitu. nak bukak bakery. tapi hurm.. kumpul duit kawen dulu. kakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agak2 laku tak jual lempeng dkt bakery?

      Delete
  2. Ok la tu. kakcik nak buat puding roti pun tak reti. ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sbb k.cik mampu buat yg lebih hebat dr tu... Kan kan kan

      Delete
  3. wife saya terjun dlm bidang tu..hehehehe...mmg rumah saya harum bau macaron, kek & cookies sepanjang masa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tgh cari air freshner dgn wangian kek & kukis :-)

      Delete
  4. hehe..kalau saya stress keja, selalu sebut2 nak jual kek tapi tak reti buat pun..

    ReplyDelete
  5. ada tisu tak nak lap ketiak eh air mata..?

    ReplyDelete
  6. Yes! Kalaulah dapat buat cam tukan tapi kan boleh ke dapat income macam yg ada sekarang. Public holiday cuti...ada annual leave ada cuti itu ini...owwwhhhh...terpaksa fikir berkali2.

    Sedapnya puding roti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belum 'berani mati' dgn keputusan mcm tu... Huhuhu

      Delete
  7. cik ina baru habis mengemas rumah , nampak puding roti ko terus hilang penat timbul lapar.mewah:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dah letih, ais kosong pun nampak mcm sirap bandung pengantin

      Delete
  8. awak awak...bread pudding awak tu nampak sungguh lazat. siyes lazat.

    tapi bila tengok keje opis awak, saya rasa nak keluar air mata. bohsannyer...!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg teramat bosannya adoyai bila kerja org lain kita kena buat ada
      nye puuuuun..

      terasa mcm nak lari balik rumah main lego anak...

      Delete
  9. nampak begitu lazat...masih wujud lagi? hehehe

    ReplyDelete
  10. x baek tau show mkn2 dlm blog nih...
    eB nakkkkkk. hik3

    ReplyDelete
  11. he he.. tp yg puding bread tu mmg terbaik lah!

    ReplyDelete
  12. Teringin sgt nak try tapi tak sempat.
    p/s:Waktu rehat, akak jarang sgt makan sbb time rehat tulah ada student yg dtg mintak ajar in person.

    ReplyDelete
  13. Sedapnyeee bread pudding tu ! :D

    ReplyDelete
  14. adeiiiii terasa lapar laaa plak...huhu

    ReplyDelete
  15. takpelah..en sudip boleh bukak kedai khas utk bread pudding jer kot...pasni asah skill buat perasa lain pulak..hik3!!

    ReplyDelete
  16. puding roti tu nampak sangat tempting...nampak juicy dan sedap! suka dgn almondnya yang sgt rich tu...ok la tu nak buka bakery dah ada skill tu..mieza ni haaaa yang teringin dah lama tapi tangan ni agak keras hahahah

    ReplyDelete
  17. buat dua2 ..2 in 1 la kak..hehehe

    ReplyDelete
  18. amboi kak...sedap betul nampaknya tu...

    ni yg rasa nak buat weekend nnt ni...

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum sudipvssenduk,

    Adoihhhh...hujan2 nih,mai jalan kat sini,tengok pulak bread pudding nih,terus perut Kak Ros rasa lapar he.he...Kak Ros nak bawak balik sikit nih....he.he..

    ReplyDelete
  20. Sedap bau harum bakeri. Permintaan produknya juga ada. Boleh sangat buka satu, asalkan tempatnya sudah dikaji sesuai. Itu hari saya "termakan" di restoran yang diusahakan oleh seorang bekas graduan jurusan Bimbingan dan Kaunseling.... tak sengaja, "termasuk" kedainya. Orderlah (dengan sengaja)laksanya. Hebat! Nasi & gulainya, mengancam! Kedainya, "full house". Maknanya, kena gaya, amat bagus cikgujadiusahawan.

    ReplyDelete
  21. lapar lapar lapar.. pos sini sikit. :)

    ReplyDelete
  22. LAMA TAK SINGGAH SINI... SEDAPNYER PUDING ROTI TU.....

    ReplyDelete
  23. wow..yummmeyhhh!!!sedapnya :) dtg cubit2 ur nuff..jmputla follow kmbali :)

    ReplyDelete

...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...