Wednesday, 13 March 2013

Popia VS 3 Abdul...


 Kenapa la ada peribahasa, " ...Rambut sama hitam, hati lain-lain... "



 Faiz...  mix vege & thai sauce

 Firmansyah...  frankfurter, cheese & bbq sauce

 Hazim...  banana, mango & honey

Mentel kan... mujur 3 orang je, kalau 9...







Kasih ibu tidak bertepi...
Tetiba rindu dengan acar buah arwah mak   :(   sobsobsob








.

54 comments:

  1. hahahhaaaaaaaa!!

    mentel..
    lama tak dengar 'mentel'

    ReplyDelete
  2. Setiap anak ada citarasa masing2,nasib baik hanya 3kan...

    ReplyDelete
  3. yg penting ibunya kreatif! tabik spring..selalu sy buat popia koboi ja..hiks

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila saka chef Nigella lawson bergabung, masak apa pun menjadi...
      cuba time malas, goreng kulit popia kosong pun boleh rentung dibuatnya

      Delete
  4. Sekarang ni rambut pun dah macam2 warna...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakcik perli saya ye?!!
      siap! saya tunggu depan simpang petang ni..

      Delete
  5. saya nak suruh wife saya buat " popia inti macaron "..

    hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. no no no...
      terus hilang seri macaron tu.

      Delete
  6. popia inti durian... sedap kut..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila ada durian, kulit popia tak de..
      bila kulit popia ada, durian pulak habis musim.. camno?

      Delete
  7. wakduh!!!!

    menyekat la kesemuanya

    kat maner ni?

    ReplyDelete
  8. hebat betul ibunya yer... sanggup buat macam2 jenis ikut selera si heros..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali-sekala boleh la layan, kalau hari2... dush dush dush

      Delete
  9. Mak aihhhhhhhhhhhh! Sy ni peminat popiah no.1!!!!!!!!!!!!! Sukenya....nak try la popia versi buah. Manis. Tabur icing sugar. Yummeh!

    ReplyDelete
  10. Maknya rajin, anak2nya kenyang. Betoi la, nasib baik 3 saja, hehe..

    ReplyDelete
  11. mentel ? kehkehkehkehkeh

    kalau 9.... jadilah 9 abdul.....

    ReplyDelete
  12. Perghhh cayala SS!!
    Rajin tahap gaban ni
    Tapi itula kasih ibu kelautan api


    ps: laut api tu aper??

    ReplyDelete
  13. kat mana ada jual popia begini....terliur nak rasa

    ReplyDelete
  14. wah gak tahan .. nampak sangat sedap ..

    ReplyDelete
  15. weh...yg last tu memnag menarik..kena try buat nih

    ReplyDelete
  16. Replies
    1. setakat nak makan sendiri bole la...

      Delete
  17. wah.. tiga2 diturutkan.. tulah makkan..

    ReplyDelete
  18. waa...bestnyer...bertuah anak-anak...semuanyer sedap2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg bertuah... sangat bertuah.. (sambil pegang rotan)

      Delete
  19. ha ha haa....dah lama tak guna kata mentel...Mentel laaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa muda2 dulu, mesti kak gerau ni mentel orgnya kan...
      (skrg dah tua ke?... lariiiii)

      Delete
  20. Replies
    1. kalau order, tahun depan belum tentu dapat... baik ko gulung sendiri GB

      Delete
  21. wah... kasihnyer ibu ....
    gituler yerk.. tapi mak saya dulu tak dilayannyer.. tak kuasa katanay..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mentel sgt kot... tu yg tak kuasa nak dilayannya, hihihi

      Delete
  22. Hehehe nasib baik 3. And kesemua tiga made a good choice. yummy.

    ReplyDelete
  23. rajinnya kak...

    terliur saya tgk kak...huhu...

    ReplyDelete
  24. bagus juga adanya 3 abdul. baru saya tahu popia ini ada macam2 inti dan boleh dibuat dlm pelbagai inti (apake halnya ayat saya ni?)

    ReplyDelete
    Replies
    1. result SPM, paper BM dapat gred apa? hihihi :)

      Delete
  25. bagi resipi + cara masak sekali la kak..hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sampai hati nak bagi resepi sbb akak main belasah je... tak pernah ada sukatan

      Delete
  26. sedapnyer!!!! begitulah anak2..mcm2 selera.

    ReplyDelete

...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...