Thursday, 21 March 2013

Saujana Chemperoh Janda Baik - Part 1


Family Gathering di Saujana Chemperoh, Janda Baik...  memang TERBAIK!!

Disebabkan ahli yg ramai (5 family- 12 dewasa, 19 kanak-kanak), kita org sewa Chemperoh Villa yg boleh muat sehingga 20pax dan Meranti Chalet utk 10pax.   Jom terjah!


Sungai Chemperoh, Kampung Janda Baik

View dari Meranti Chalet

Kawasan depan Chemperoh Villa

BBQ pit

Lepas main bakar2, boleh makan dkt sini terus

Rumah pokok pun ada beb...

Tandas & bilik mandi yg sangat bersih.  External bathroom pun ada
Dapur.  Tak dibenarkan masak (open fire)
Berbumbung zink - bila petang hangat pijo... 
malam pulak, humaghai... sejuknya!
Veranda tepi, turun tangga tu je boleh terus terjun dlm sungai... rumah ko ada?
Mak Datin sedang berposing di veranda depan... 
sejak tiba, asik tersengih2 je, puas hati katanya.

Lanyak katil dulu... redup sikit kita terjun sungai pulak...

Meranti Chalet, ada 1 katil queen size...
Ada 1 double decker & 5 biji tilam
Sedang menunggu bantuan makanan, walaupun lapar, 
mereka tetap gembira...  lariiiiiiii!!...
Cik Jaw & Hannah - Mak buyung yg bertanggung jawab menyediakan 
minum petang sementara yg lainnya mengembangkan daki di sungai... 
croissant & tuna, meat loaf, murtabak, popia, jemput-jemput pun ada...

Kaum bapa bertanggung jawab menyediakan makan malam...
 

Lepas solat asar berjemaah, ada acara telematch - Abg Taf selaku ketua jurulatih.
 
tiup belon & pecahkan.


Baru habis 1 game, tong air tu dah licin
 
Game sandwich belon
 
 Masukkan air dalam botol, bawa bola ping pong dlm sudu



Peserta lagi ramai dari penonton... tiket masuk mahal kot

 cari gula-gula dalam tepung...
 
Anas sujut syukur dapt gula-gula..
Hantu Kak Limah pun ambil bahagian.
Inilah hasilnya...



Game 'Balingan Kasih' untuk pasangan kekasih
 
Family Amar & Jaw di tempat pertama
Berendam lagi

Makan malam - bbq ayam, kambing, udang, sotong, sausage & steamboat. Disebabkan semuanya kelaparan, sampai terlupa nak ambik gambo makanan... cis

Chef konon...
Semua berebut nak tido dgn Maksu...

Ada 16 biji tilam, 15 biji bantal & lebih drp 10 helai selimut disediakan oleh tuan punya chalet ni.  Tido malam jangan lupa pakai stokin & baju tebal sbb sejuk sangat.  Teringat masa dok UK dulu...., betul tak Abg Taf?   :)


Lepas ngeteh, memasing masuk sarang & zzzzz...







.

61 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

1 mlm berape nie?

Nazayiena Ayiena said...

Wah bestnya family gathering,family kak Nurul bilalah dpt berkumpul buat mcm nie....

Dr Singa said...

menarik ni..

ada contact number empunya chalet tak..?

sudipVSsenduk said...

dgn izin Allah, sampailah waktunya nnti :)

JunAina said...

Kalau berkumpul reramai memang best.

sudipVSsenduk said...

+6011-1221-4123 atau 012-2015352
www.saujanajandabaik.com

sudipVSsenduk said...

nnti kita cek balik..

sudipVSsenduk said...

syurgaaaa..

Aziela said...

Terbaik....

KhaiRin : anies said...

salam
apa khabar?
sihat x?
hrp semuanya sihat dan bahagia selalu..

Nastyna said...

bestnye, senyum2 saya tengok gambar, especially part kids main game tu. meriah.

Dinas Aldi said...

Tang part mandi sungai yg paling best tu! Rindu pulak nak mandi sungai..

Amanda Suria said...

seronoknya...SA nak pergi retreat department kat Cherengin Hills Janda Baik next April...bestnyaaax sabar nak mandi sungai tu

Nizam.Ariff said...

Aku selalu dgr nama janda baik
tapi belum sampai lagi...
apa yg menarik selain hutan?
boleh mancing-mancing tak?
tahan pukat ke bubu ke?

Telor Power said...

Terima kasih kerana refresh kan memori saya ke janda baik, lama tak pergi

pertama kali datang terasa tak yakin ikut laluan janda baik tu siap gn papan tanda yg sedikit kurang yakin. Hampeh

eLL said...

pakej untuk berdua-duaan sahaja murah tak kak?

:P

tapi janda baik tengah jalan nak balik kampung saya, baik terus balik kampung jela ek...

NM03 said...

tgh mencari tempat jugak ni utk santai keluarga.mpk menarik... smeua bilik zink ke noks?

faraherda.razalan said...

Peh! Seronoknye aktiviti family mcm ni!!! Sewa umah mcm ni kan? Pastu bt bbq. Wow!!! Syok!!!!

whitecappuccino said...

terimakasih atas ucapan tu...seronoknya semua berkumpul mcm ni..akak suka sgt suasana dekat sungai mcm ni..prefer sungai dari laut..dah terasa kedinginan air sungai tu.

sudipVSsenduk said...

Rumah depan "Chemperoh Villa" RM560 (weekdays rate)

Rumah belakang "Meranti Chalet" RM400 (weekdays rate jugak)

Boya/pelampong 1 RM5, kalau mintak banyak dapat diskaun

sudipVSsenduk said...

antara family gathering yg terbaik!

sudipVSsenduk said...

Alhamdulillah, semuanya baik & sihat.
Nnti kita datang rumah awak :)

sudipVSsenduk said...

hihihi, mmg happy sgt masa tu :)

sudipVSsenduk said...

jarang dpt mandi sungai kan, asik pool je...

sudipVSsenduk said...

hampir sesat, tapi redah je... map pun tak banyak membantu

sudipVSsenduk said...

nak ikut!

sudipVSsenduk said...

banyak chalet di janda baik ni... gugel je

sekali sekala singgah la, mesti jatuh cinta

sudipVSsenduk said...

ada 2 rumah je dkt situ, dua-dua atap zink. Tak pe, kipas banyak

sudipVSsenduk said...

akan repeat balik, TERBAIK!

Mayang ABDUL RAZAK said...

wah besnyer .. kali terakhir saya pegi ngan family masa 9 thn yg lalu masa tu peknenkan anak pertama... bestnyer berkumpul ramai2 camgini..... ss kek cekelat tu bleh aje anto ke pandan tapi charge traveling rm5.. lau minat sms mayang ekk 0162700481...

sudipVSsenduk said...

sama-sama :)

kekadang risau gak mandi sungai ni... takut ibu air

sudipVSsenduk said...

banyak dah ditranformasikan.

ok, nnti kita roger2 awak.. thanks

Anonymous said...

wah mmg sgt2 menarik,. tq share cerita ye

sudipVSsenduk said...

kalau sebut janda baik selalu terbayangkan air terjun, air sungai, hutan & kebun buah-buahan. Sesetengah tempat tu ada water rafting, fishing & jungle tracking... tapi tak pasti kampung mana

Daddy Ziyyad said...

Malam2 lagi sejuk dari Cameron Highland kah?

Marya Yusof said...

As salam SvS,

Seronoknya tgk family SvS gather2 mcm ni! Mesti best & happening kan!? :) Tempat tu pun menarik sgt... marya sukalah... Teringin nak berkumpul dgn keluarga mcm ni... Selalu kalau nak buat tak semua dpt hadir, sb masing2 ada komitmen... Marya dpt bayangkan keluarga SvS sgt rapat & mesra :))

gadisBunga™ said...

kelesnye chalet dia! terus rasa nostalgik macam zaman budak budak dulu masa balik kampung, mesti nak tidur ramai2 dengan sepupu sepapat!

Yong Is My Name said...

SS...

Family Day bestnya!!

ps: kat situ ada tetamu tak diundang kacau dak?

sudipVSsenduk said...

welkem :)

sudipVSsenduk said...

mula terasa sejuk dalam pukul 11pm-7am...
Cameron Highland sejuknya manja2 je, tak seganas Janda Baik

sudipVSsenduk said...

As salam & TQ Marya :)
ni pun tak cukup 3 family, jenuh nak mengumpul semuanya

sudipVSsenduk said...

terbaik GB!

sudipVSsenduk said...

Alhamdulillah tak de :) risau jugak

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

memula baca dah tergelak...hahawaa bestnyer cantik sangat tempat ni...

rATu kEBaYA said...

bestnyer... family gather ni...

sudipVSsenduk said...

best!

sudipVSsenduk said...

;)

Telor Power said...

sokong tu

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waahhhh seronoknyerrrr family day camnie... best3...

joe said...

No tel

sudipVSsenduk said...

+6011-1221-4123 atau 012-2015352

www.saujanajandabaik.com

sudipVSsenduk said...

terBAIK cikMoon

blog-tips-kurus said...

puas hati dok chalet tu.
kami baru pergi sane dok Maninjau Chalet je-sesuai dgn bajet.
janji mandi sungai. :)

sudipVSsenduk said...

betul tu.. yg penting mandi sungai

Anonymous said...

Hi sis, just nk tau utk 30pax muat ker 1 rumah ye?

Anonymous said...

salam. nak tanye mmg ade dua tempat je ker kat Chemperoh Villa nie? Meranti Chalet dan Chemperoh Villa setiap satu or ade banyak lagi?

sudipVSsenduk said...

kalau 30 orang tu semuanya tidur berdiri mmg muat... hahahaha

Rumah depan (Chemperoh Villa) muat utk 20 org. Kami semua ada 31 orang, terpaksa ambil 2 rumah, utk lebih selesa :)

sudipVSsenduk said...

Ya, di private area tu ada 2 chalet je...

Anonymous said...

salam....nk tanya rumah chemperoh tu ada berapa bilik dan ruman meranti tu ada berapa biliknya....sbb famili sya ada 13...ok tak?

Anonymous said...

dua-dua rumah tu tak ada bilik. open dari ruang tamu ke dapur.
tolong jawab bagii pihak tuan tanah.. hihihi

Suhaini Sudin said...

Sis agak2 klu lebih muatan n kita psg kemah..tuan tanah bg tak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...