Wednesday, 14 May 2014

Centella Asiatica Janda Baik, Pahang (Part 1)



Centella Asiatica  menjadi destinasi pilihan di Janda Baik, Pahang selepas 
 
Sementara tunggu nak check-in, singgah dulu Rumah Bonda untuk main air dan makan tengahari.  
sVs sewa gazebo hujung kiri tu dan 1 pondok supaya senang nak solat dan tukar baju. 
Hampir 3jam melepak dkt situ... Best!

 Sambil menyelam minum air kopi panas cicah rempeyek

potluck


Model tuala wanita kanak-kanak


Pukul 3ptg, terus shoot ke sini.
Di Centella Asiatica Garden & Resort kami sewa 2 Lake View , 4 River View & 1 Cottage.  
Cottage tu ada indoor & outdoor kitchen. Senang nak main masak-masak.


 Comel je chalet dia.

River View ada 1 katil queen dan 3 katil single. 
Ada bilik air, kipas, aircond, water heater, mini freezer & cerek letrik. 
Sangat selesa.

 Lake View - 2 katil single

 Seperti biasa, petang ada telematch

 
 
 


  
 
 Habis je telematch dalam pukul 6.30pm, terus buat persediaan untuk bbq.
Kita orang je 'tawan' area ruang menonton / dewan makan ni.
Dinner start pukul 8pm.  Ada ayam, daging, frankfurter, steamboat dll.

colek - sos black pepper, sos bbq & sos yong tau foo.

 
 air teh o & kopi kaw

 
11pm dah terasa sejuk.Tidur malam sila pakai stokin, sweater & selimut ya. 
 Terjaga tengah malam gigil-gigil, gigih cek temperature dalam hp....  
18 darjah celsius!  SEJUK GILER! .
Menangis nak bangun subuh...


Bersambung...








.


16 comments:

  1. cepat sambung kak.. suka tgk gambar tempat menarik yang akak g ni...

    ReplyDelete
  2. cantiknya tempay ni svs..malam sejuk2..macam kat atas bukit ye

    ReplyDelete
  3. 18 degree! soheh sejuk...
    3 kali buat family gathering kat JB ni...mmg best kat sana kan..masa saya lalu area JB (balik dari Kuantan hari tu), lalu situ, teringat entry2 lama SvS..
    nak arrange family day saya juga kat sini, Insya Allah

    ReplyDelete
  4. Selalu tunggu-tunggu entri outing svs ni..terus teringin nak ke janda baik, tapi tak sampai2 lagi...tup2 tengok dia dah pegi lagi..jelessss!

    p/s: I nak berkenalan dengan model tuala wanita tu boleh ke?? nak jadikan dia model utk shave bulu kaki pulak..ha ha

    ReplyDelete
  5. menarik ni...ok2 nanti SA terjah...cantik pemandangan kat sini...

    ReplyDelete
  6. Ikan kembung bercili tu, sekoq ja ka?

    ReplyDelete
  7. best2 best cam best jer....tgu part 2...

    ReplyDelete
  8. Wahhhh best nyer tgk
    Meriah giler
    Gmbq food tu x thn uwaaaaa😂

    ReplyDelete
  9. Chaaiitt...sambung juga,,, balas dendam ka?...kikkikik... bestnye ukhwah sebuah keluarga besar... bestbestbest... cpat sambung..

    ReplyDelete
  10. Salam singgah

    Teringinnya nk ke janda baik..
    Cantik2 gambar

    ReplyDelete
  11. meriahnya acara tu..makanan pun banyak n nmpk sedap..

    ReplyDelete
  12. meriah sggh! x nk ajk sy sekali ke? ;-)

    ReplyDelete
  13. asSalam..kak.nnk tanyelah..
    klu memancing kat tasik tu berapa bayarannye?

    ReplyDelete

...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...