Friday, 24 July 2009

Cihampelas (Ci Walk)

Cihampelas


Macet, macet, macet... Coz of the worst traffic, it takes our time to reach Cihampelas, pkl 6pm baru tiba sana. Crowded sgt tpt ni dgn kedai, transport & manusia. More than 50 shoplots jual textile product especially jeans  dgn  creative entrance deco utk attract customers such as Tarzan, Rambo, Iron Man, Spider Man, Bat Man, Ultraman dll cuma Cicak Man & Pak Man Telo je takde.. Cuba bayangkan Pak Man Telo dgn pelikat dok b'tenggek atas bumbung sambil pegang parang, borang,   parang lah... ngeri siot...
 


Gambar atas diselinap dari selinap.com.. Sorry &TQ 


Gambar tak clear sbb dah nak Maghrib.. setan banyak.. Masuk kedai cepat!!!

In a bustling city of 1.7 million, overcrowded dengan makhluk Tuhan paling seksi yg kebanyakannya dari golongan miskin, everybody fights for survival. Sellers & beggars are everywhere, sekecil Firman pun ada!   Just ignore them, if you do not want to buy, don't even look at them, don't even say 'No'. Buat dek je... zalim kan...


Yg tak bes nye, ada ke Linda budak agen tu bagi masa 1jam je shoping!!! mana cukup! Kalau pergi Tesco Ampang nak cari barang yg dah tau kedudukan rak sabun kat mana, aiskrim Wall's 1.5l perasa durian kat mana, kacang kuda kat mana.... pun belum tentu cukup masa 1 jam! Ni.. more than 50 shoplots beb!! Aura shopping terus hilang, potong stim btl.. Nak melintas jalan pun ambik masa 5 min, menyeramkan! Dah tinggal 55minit... Very the....  Dapat le masuk dlm 5kedai yg dipilih secara O-PEK-SOM.. Masa terhad tu digunakan dgn sebaik mungkin dan dapat le beli Tshirt Osh-Kosh Firman & Spender Transformers Rph50,000 (RM9), cantik, kalau dkt KL maunya RM15-18. Faiz & Hazim sure suka!! Org pun suka gak..



No comments:

Post a Comment

...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...