Friday, 24 July 2009

Trip To Bandung


Company Trip To Bandung

Day 1

First time b'jauhan.. rasa mcm janggal je gi holiday tak bawak budak2..huhuhu

We took a Air Asia from LCCT at 7am and reach Soekarno Hatta Airport, Jakarta about 9am. Semuanya mcm doktor baru keluar dari bilik bedah gara2 pakai mask coz of H1N1.  Terus naik bas ke Bandung.  Perjalanan ambik masa 3 hrs ++ to Panghegar Hotel, Bandung.  Dah tau nak ke Bandung, awat la singgah Jakarta... Bangang bengang banget! Jam tak yah cerita la... rasa mcm nak tanggal tongkeng 3jam duduk dlm bas.. What a great start!!


Doktor praktikal baru keluar bilik bedah airport Soekarno Hatta, Jakarta. 


 

Ni le bas yg bertanggung jawab mengheret kita org selama 3d2n. Co pilot tgh posing maut disamping bas kesayangan.. Dengar cerita still available.. hehe



Reach hotel about 1.30pm waktu Jakarta & the hotel was great. Mcm biasa, I'm always ok with it's comfy bantal hotel b'sarung putih. Mcm bes je.. bila letak kepala, angin dlm badan bantal terus keluar, ppuusssss.. dgn sejuk aircond yg sepoi-sepoi bahasa, syurgaaaa.... Kalau dlm syurga, berlipat kali ganda besnye ek..

 


We have our lunch at hotel cafe and lepas solat straight to Roger's Spa at Jln Dago.. suka suka.. terus hilang rasa penat.  Roger's Salon & Spa offers a variety of spa treatment, murah gile wa cakap lu!!! You could get a complete spa service at only RM80 and for foot spa, it cost only Rph25,000 = RM5 for 45min! hilang akal ape..  Coz of the limit time, we all buat body scrub je dgn harga Rph250,000. Best siot!! Amy siap berdengkur youu!! Lepas siap, ringan je rasa sbb daki 1 badan dah diuruskan oleh Jabatan Perparitan & Saliran Daerah Bandung. At the end, dihidangkan dgn teh halia dan tetiba je, rasa mcm nak ambik sorang bibik je, hehehe


Muka puashati lepas buat treatment... sbb free...

Lepas ni nak ke Selasar Sunaryo Art Galery lak.. 



No comments:

Post a Comment

...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...