Friday, 21 May 2010

Sabotaj!



Confirm! Mesti ada yg dengki tak leh nengok mama senang. Kalau bukan org dlm rumah ni.. mesti neighbour sebelah, tak pun org depan tu. Mama tak penah kacau pon dia org.. Kita parking kat luar, dia org pun parking jugak. Kita potong pokok depan rumah (tinggalkan tunggul sbg kenangan), dia pon ikut potong gak. Kita gi shoping pun dia tiru. Tapi tu semua mama tak kisah.. yg jadi masalahnya, kenapa dia nak sabotaj.. Kenapa??!! Apa dosa mama?!!


Macam2 dah try. Mama dah buat semua yg dia tak nak. Sanggup duduk opis waktu lunch ngadap game paperwork semata2 nak elak dr terjerumus sama member lain. Sanggup jalan tunduk kejam mata rapat-rapat bila terpaksa lalu depan kedai yg sewaktu dengannya.  Sanggup naik gerek sey 2.2km selama 12min dgn kehilangan 100kalori,sit-up tiap2 pagi.   Tak kesian ke? Jawab!


Kalau tiap2 ari mama join abah, sapa nak suapkan dinner korang? Sape nak cebok yak & buat air lo Fiman? Sape nak cek homework, exercise, tajwid mim mati jumpa nun? sape nak jerit dlm kelas vokal? Sape? sapeeeeee???!!



Mama tak kira.. ari ni jugak nak makan 2 ketul ayam yg ada lada itam , beserta  kentang berbaji yg ada cis bedebah saiz beso!.. apa nak jadi, jadilah! Tu la, sapa suruh sabotaj... Padan muka!!

Dialog P.Ramlee (Seniman Bujang Lapok) : Amboi! sikit punya marah kawan tu...




No comments:

Post a Comment

...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...