Monday, 13 December 2010

Eid Ul Adha 2010...

Entry tertangguh jugak...

Rabu - 17hd.Nov 2010 bersamaan 10Zulhijjah 1431 Selamat Hari Raya Haji, Raya Korban atau Eidul Adha.. (hhmmmm, kalau anak lelaki nama Adha sedapkan... mcm handsome je..).

Semua anak menantu Atok Musa balik malam raya di Klang. Esok seawal 7.30am dah bergegas nak gi smayang raya kat semejid Seksyen 16 Shah Alam.  Ni le first time mama dapat joint lepas 9 tahun 'cuti' jaga korang masa kecik + monthly rutin for woman. Balik rumah 9.30am terus breakfast ketupat, lemang, rendang ayam, kuah kacang & lodeh dgn kadar yg  boleh tahan le jugak banyaknya. Segan nak buat sesi photoshoot, mesti dia org ingat mama ni buang tebiat..
Dah menjadi lumrah alam, bila dah kenyang ngantuk lak rasa mata ... layan le  1 or 2 jam.  Tetiba tengah tido rasa lapar lagi!! bergegas bangun, bukannya apa, kalau gastrik kan susah.. maka diulang semula step kat atas tadi.  Pukul 2pm pi beraya rumah biras (Kak Long to Mak Ngah Mazwin), makan lagi!! ada makeroni goreng, nasi putih lauk sotong, sambal udang petai, pajeri timun (kot), rendang ayam, ikan masak kicap, koktail, kuih raya & coklat. Bila dah betul2 kenyang, baru kita semua balik kan,    kan Dayah kan...

Singgah jap rumah baru Pak & Mak Lang area Shah Alam2, dekat sesangat dgn rumah Cik Mat Noor & Cik Alis.  Cantik show house dia! Layan..


Balik semula rumah Klang, tetiba tekak ni mcm gatal je nak makan lemang, tapi tak kan lemang semata-mata, mestilah disusuli dgn side dish nya sekali tigakali.. baru le sempurna perjalanannya melalui tekak, esophagus, terus ke trachea, usus kecil dll.  Malam sebelum balik pekena pulak nasi impit dgn sup tulang korban + sambal kicap. Pergghhh, terangkat beb!  Tiba Pandan, timbang berat kejap & sudah semestinya jarum tu akan terangkat 1 mata ke kanan, aduyai... Nasib baik le raya setahun 2 kali je..

Ni je image yg sempat snap secara sembunyi2.. mama korang ni kan cun penyegan orangnye..

 Ape la nak jadi anak Fairuz ni....


.

No comments:

Post a Comment

...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...