Tuesday, 6 April 2010

The Biggest Loser 3

20th March ari tu, abah kena tukar diet gara2 berat turun t'lalu sikit. No Karbo Please ! (Diet pantang karbohidrat) means no rice, mi, pasta, roti except high fiber,... makan sayo such as bayam, karet, brokoli, buah epal ijo, citrus & protein dr dada ayam. Huh, hilang nikmat dunia beb..

Tapi senang idup mama coz tak perlu bersilat lagi dkt dapo, no more masak-masak tom yam pok tek, rendang tok, ayam masak hijau, daging dendeng, mee sizling,  kambing kuzi, opor ayam, kari kepala ikan, ayam pandan & beriani gam.. tipu je. Skrg ni senang skt, pagi2 bakar ayam/ikan letak kunyit & sikit garam je, main campak2 dari jauh sambil pakai eye shadow 3 warna pun jadi.  Mudah kan, barulah ada masa nak gi facial, pedicure, manicure & memanjakan diri di SiPah Spa Q, hehehe.. Apa kata kita jamu mata walaupun tak dpt menjamu selera, ahaks..This is our favroute dish, remember? penuh dgn lemak tepu.. huhuhu..

(Semua imej makanan yg cantik2, lazat2 lagi berkhasiat dia atas ni adalah dr carian google... saya pinjam ye...)


Atas usaha gigih selama beberapa minggu, berat abah turun! Cpt Faiz, Hazim, Firman.. beratur buat Mexican Wave!.. cepat!!, tiup belon! lari keliling kampung bawak bendera! sewa naga cina.. cepaaaaatt!! Ala... tu pun sbb usaha gigih mama masakkan ayam / ikan bakar pagi-pagi tau... ingat tu..

No comments:

Post a Comment

...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...