Friday, 2 April 2010

Kebab


Asal usul kebab ni dari zaman purba kala secara tak disengajakan coz of kebakaran hutan atau panah petir. Lukisan di dinding bilik gua telah dijumpai di Ampang menjadikan bukti kukuh yg kebab bukanlah berasal dari middle east. Ada kebab ayam, rusa, landak, kambin, rimau, li fen, jiraf, hos, dai ne co dll cuma bezanya kebab zaman dulu well/over done & ratah gitu je, tak de roti pita/roti ais-krim, sos cili, mayo & sayo-mayo hehehe.. Eh, kenapa anak org purba tu ada 3 org ek? lelaki lak tu..

Antara kebab yg dah try :
Kyros Kebab          :  Sos dia ok tapi banyak sayo dari daging.. OUT!.... NEXT!!
Tarbush Restaurant : Kering kontang! gigit tak keluar juice pun..rasa rempah je..NEXT!
KFC (Twister)         :  Harap roti pita je tebal.. OUT.. Next! Next! Next!
Chilis Restaurant    :  Fujitas Meal.. can do laa.. NEXT!
Kebab Pasar Malam :  halus sangat.. pas tu banyak MSG.. out..Next..... NEXT!!
.
.
ek ele.. tu je..

Tapi one of the best kebab recommended is.. 
Kebab Makcik Masjid Al-Azim Pandan Indah, tepi Nursery Umi Kids  (hari jumaat je) : Kebab dia marvelous, juicy, fresh, sweet & spicy, lemak berkrim, garing tapi lembut, colourful, halalan toyiba, perfecto! walla.. lets the picture speak..


Dulu roti pita/biasa $2 je, sejak 2010 ni, rege naik 50sen, tapi still murah coz inti ayam/daging/campur melimpah ruah, sos & mayo menutupi sayo. Mintak extra pun harga ttp sama hehe.. apa yg besnya makcik ni..kalau beli 5 percuma 1, beli 2 pun percuma 1 gak!! Kengkadang dapat air soya free. Tu yg sayang kat mak cik ni. Tapi kenapa kalau abah/Faiz/Hazim beli tak dapat extra ek?? tu yg mushkil ..hehehe. Moga makcik dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, sihat selalu hendaknya supaya dpt terus berniaga & bersedekah... Amin.

Hidup Biar Sedap..


                         

2 comments:

  1. sedapnya..nak makan lah nak cari kat pasar malam esok..hehe

    ReplyDelete

...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...