Friday, 11 November 2011

11.11.11...

.

Kenapa org begitu taksub dgn 11.11.11?  Masing2 sibuk nak catat 'sejarah' spt b'tunang atau nikah pd hari ni.  Ada sorang member tu siap meroyan tak dapat daftar perkahwinan pd tarikh tersebut.  Agak-agak ada tak pompuan tgh ngandung 4bulan meneran bagi keluor hari ni jugak gara2 nak dapatkan tarikh 'keramat' tu?  Pengguna laman sosial Blog, FB & Twitter pun sibuk update pasal 11.11.11 ni (termasuk org ni). Dan dan si Najib cakap dlm Hot FM yg angka 11 ni amat signifikan dgn dirinya... whatever.

Jadi pada hari ni, Awek Cun pun nak jugak catat 'sejarah' meng 'update' blog pada tarikh 11.11.11 pada pukul 1.11pm...

Q :  kenapa tak pukul 11.11am?..
A :  tak sempat, gi ambik anak skolah...

 
Nasinya nampak terbelah sbb guna brown rice + air ter lebih..
Nasi Ayam Hainan 11.... 


Q :  Kenapa tajuk makanan tu ada 11?   tak relevant langsung...
A :  Sapa kata tak relevant? Tak nampak ke chopstik tu menunjukkan nombo 11...... bole?


 p/s : resepi nasi ayam hainan refer kat sinun..


.


22 comments:

  1. Apa2 jelah... janji bahagia, ya tak? :)

    ReplyDelete
  2. pakai beras hapa? panjang2 butir dia~~

    ReplyDelete
  3. kakcik,
    alhamdulillah, saya bahagia




    bujal X,
    Beras Perang ecoBrown's GOLD, 4x lebih serat dr beras biasa & Vitamin B dan E yg tinggi... hehehe terlebih sudah

    ReplyDelete
  4. tq sudi singgah...

    marbeles lah yr menu. sedap ye beras perang tu..

    ReplyDelete
  5. Wutever psl 11111....sy sbnrnya tertarik tgk nasi ayam hainan awak! Pehhhhhhhhhhhhhh! Mengancam woooooooh!

    ReplyDelete
  6. Yan,
    makan beras perang utk jaga badan yg semakin hebat mengembang dgn jayanya...




    LadyBird,
    Gambar adalah lukisan yg suka menipu...




    Fara,
    jgn cepat terpedaya dgn gambar yg mengiurkan... rasanya biasa2 je




    Queenie,
    saya doakan utk kebahagiaan semua nya puuun...

    ReplyDelete
  7. i think sapa pun susah nk perasan chopstik tu sbb mata dah tertumpu pd ayam hainan jek...heheheh

    mmg mabeles lah!

    sya tak epanh try style hainan lagi syik...roast & goreng je...

    sodap tul nampak...nak tiru lah

    ReplyDelete
  8. salam ziarah,
    pada saya itu sekadar angka.

    ReplyDelete
  9. Salam,

    Sedap nya... masak nasik dia macam masak beras biasa ka..?

    ReplyDelete
  10. Basah keyboard saya ni tap tap tap ayiaq lioq menitik nihh

    ReplyDelete
  11. As-salam. Pak Temuk suka tarikh macam tu sebab senang nak ingat, terutama bila sampai peringkat umur sekarang ni.

    Betullah penyepit dua batang tu signifikan, macam angka 11! Silap sikit, ayam tak dipotong 11, hehehe.

    Terima kasih sudi singgah ke blog Pak Temuk. Have a nice day!

    ReplyDelete
  12. mamaNoriz,
    pon first time cuba, saya prefer yg roast & goreng...




    Kak Aya,
    No 6 amat signifikan dgn diri saya hehehe




    Ros,
    1:2 beras 1 pot, air 2




    eszek,
    kuat ngences rupanya...




    Pak Temuk,
    Laaa... ingatkan baru 21 tahun

    ReplyDelete
  13. hehe..nti thun depan.. 12.12 plak..^^

    ReplyDelete
  14. kiwi,
    birthday saya 6 jun. Pernah sambut tarikh 06.06.06, banggaaaaa...

    ReplyDelete
  15. mungkin nampak best angka satu tu berbaris panjang.. tak kan lupa tarikh punyalah.. haha

    ReplyDelete
  16. ERM.... CAMBEST JE NASI AYAM NI.. ')

    ReplyDelete
  17. wallaweh..tak nak jemput dtg umah ke? saya nak pekena ini nasi ayam hainan!!

    ReplyDelete
  18. amboi senduk sudip chopstick tima kacih sudi follow blog cik ina yg tak best tu,kui kui kui.mintak hantaran 11,1111.boleh?

    ReplyDelete
  19. WOW!!BUAT M S LAPAR LAK TGOK..BTW NICE TO C UR BLOG...:)

    ReplyDelete

...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...