Thursday, 8 December 2011

Bercanda di Pantai...

Sekarang ni sedang 'enak' berehat di pantai... pantai yg anginnya telah bertukar kpd ekon, pasir putihnya diganti dgn  kain putih & pengunjungnya tidak berbikini.. tapi lesu berbaju tebal berstokin. Ya, saya sedang bercanda di pantai,......  Pantai Hospital, gara-gara hilang deria rasa & bau selama 2minggu. 
  

Rupa-rupanya ada jangkitan kuman pd sinus & belakang gegendang telinga disebabkan selsema & batuk yg agak teruk...  Tengahari tadi discharge & masih ada followup & bila tengok je bil spital, fengsan! Prevention is better than cure.  Tapi skrg Alhamdulillah, rasa bersyukur dapat hidu semula bantal busuk anak & barulah terasa betapa sedapnya air masak itu... 



25 comments:

  1. smoga cpt sembuh..ya Allah sedihnya kalau tak dapt merasa...

    ReplyDelete
  2. Mak..bil die! Company cover ke?

    ReplyDelete
  3. awak, pantai tu tak nyaman ok. get well soon..!!!

    ReplyDelete
  4. alamak, cian nyeeee...

    minum air masak byk2 k...
    cuaca tak menentu ni makin mnyumbang kepada masalah kesihatan kan...

    take care...

    ReplyDelete
  5. get well soonest!

    ReplyDelete
  6. semoga cpt sembuh


    suami sy pon batuk x baik-baik nih risau lak..

    ReplyDelete
  7. i pun sekarang tgh selsema dan batukk.. mmg hilang nikmat sekejap..

    ReplyDelete
  8. Wow!! mahal gila...
    takpe ah... duit boleh cari...

    dapat sihat semula... priceless...

    get well soon.

    ReplyDelete
  9. banyaknya ubat...
    dan banyaknya kena bayar..huhu
    semoga cepat sembuh
    kesihatan yg baik sangat bermakna :)

    ReplyDelete
  10. wak pon selalu jalan2 kat pantai heeee.... eeeeE wak dh datang niiii nk komen komennnnn..........

    ReplyDelete
  11. mampir sob..nice post..teruslah berkarya dan sukses selalu..jangan lupa kunjungan balik ya..:)

    ReplyDelete
  12. Ya Allah, tak sihat rupanya. Jumlah bil tu pulak tak membantu, lemah lutut nengoknya.

    Jaga diri baik2, saya doakan semoga cepat sembuh & berada dalam lindunganNya selalu, insyaallah..

    ReplyDelete
  13. Adododoi...nk pitam jugak la tgk bilnye..anyway, I hope you get well soon.

    ReplyDelete
  14. Munnafendy,
    Tq. Sangat2 sedih...




    Fara,
    Nasib baik ada insurance...




    gadisBunga,
    110% agree, Tq...




    mamaNoriz,
    air masak tu kalau tambah sikit sirap ros & ais dlm 5 ketol mesti lagi bes kan..




    telor power,
    Amin, insyallah...




    fiza ibrahim,
    Yes, ASAP...




    Rina,
    Thanks Rina. Kena rajin makan ubat tu...




    Yan,
    Dah berderet-deret senarai makanan nak rasa lepas sihat nnti, teruk ek saya ni...




    Abang Jonni,
    Masa ni la baru terasa betapa pentingnya kesihatan dr segala-galanya, TAK TIPU...




    kasih redha,
    Ya betul, sangat2 setuju...




    wak gelas,
    Wah! besnya kalau dapat minum air kelapa dlm gelas sambil jalan tepi pantai...




    L@dy @yU,
    Terima kasih. Ya betul, saya sedang diduga...




    Outbound Malang,
    Tq tq, akan ke sana bila sihat nnti...




    Dinas Aldi,
    Tetiba je parkinson 1 badan bila dapat bil spital.

    Shukriya, I really appreciate it. Insyallah....




    Sue,
    Pitam & koma kejap.
    Terima kasih banyak2...

    ReplyDelete
  15. semoga cpt sembuh ya..

    p/s blog ni ada virus la..

    ReplyDelete
  16. LadyBird,
    Tq Tq..




    KhaiRin,
    Terima kasih byk2.
    Apa? Virus! what should i do? Tolong!!!

    ReplyDelete
  17. takziah ler.. so skg dh ok ler ye..
    hahaha tgk kn bill.. mau pengsan.. masuk wad smulaa.. hahaha...

    ReplyDelete
  18. tima kasih, alhamdulillah.
    letih le tido spital, pakkal je nak claim insurance...

    ReplyDelete
  19. Bercanda di pantai mahal rupanya. BTW, moga cepat pulih sepenuhnya, ye.

    ReplyDelete
  20. Get well soon...

    Btw, ok ke dr lee tu? Dia dr ENT kan?

    ReplyDelete
  21. kakchik@ella,
    biasa pi pantai free je kan...




    buah kedondong,
    Tq. Dr Lee mmg specialist ENT dan tersangat la ok, berpadanan betul dgn harganya huhuhu...

    ReplyDelete
  22. hoh...sebab membe sorg terkena bad experience dgn dia...masuk ICU la gak...

    ReplyDelete

...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...