Wednesday, 28 December 2011

Langkawi 2011 Day 2 - Awana Porto Malai


Hari kedua tak sabo-sabo nak nengok demonstrasi khas Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM), yang dibuat dkt Jeti Awana Porto Malai Ali, sebelum tu layan dulu  booth pameran yg disediakan...

 Oh! I'm impressed..
(tanpa sedar, air mata jatuh berlinangan, oh.... )
Eerr...  korang ada? hehehe

  My Heroes - kalau tang posing, serahkan pd dia org...

 Posing maut sama Master Chef Malaysia TLDM...

 Sejak bila la anak beranak ni senyap2 masuk Unit Khas APMM... 
patut la dkt rumah asyik nak menembak je kejenya... huhuhu

   

Lepas sarat bag sack  dgn cenderahati yg kita org dapat dkt pameran ni (balik KL bole jual) terus ke 'Boat Showcase', kena jalan sikit la sbb kapal laut kan takleh berlabuh dkt air cetek. Walaupun cuaca agak panas terik, tapi tak terasa pun sbb angin kat sini kuat sangat, best!..  hati2 pd sesapa yg pakai rambut palsu.  Kalau jemur tilam, gebor, kapet raya, ikan masin, kasut sekolah bata, confirm cepat kering.....

 submarine! submarine!!! 
(sejujur-jujurnya Awek Cun mereka amat teruja...)





Boat show start 11.45am -  Demonstrasi khas maritim lebih kurangg 45 minit mempamirkan gabungan pergerakan dari darat, udara & laut oleh agensi kerajaan dan swasta.  Antaranya operasi membentras penyeludupan di perairan negara, demo bot Penggalang dgn kuasa waterjet propulsion buatan M'sia  dgn kelajuan hingga 40knot sejam & bole b'pusing 360 darjah. 



Operasi menyelamat oleh Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia 
menawan lanun dalam usaha rampasan kapal mewah.


Teruja sesangat!  tetiba terasa bersemangat nak isi borang jawatan kosong TLDM, dapat jadi kapten pon ok la...


Letihnya nak mengabiskan entry LIMA, ni baru hari kedua sessi pagi, belum lagi yg petangnya dkt Pusat Pameran Antarabangsa Mahsuri...  :(


     
.

19 comments:

  1. curlastt p bulan dec ada event ni ekkk...OMG ur heroes smart2 pakai spec itam gituew *___*

    ReplyDelete
  2. bila nak isi borang ...Ambik CA satu

    ReplyDelete
  3. waaaa sakan! sakan!

    aritu kami tak sempat ke langkawi...
    erk..saper yg asyik menembak bila balik umah tuh? huhu sadis! hehehe

    ReplyDelete
  4. L@dy @yU,
    mmg pergi semata-mata nak tengok LIMA Bebudak ni mmg suka menyemat je...





    geraugebang,
    err.. meriam berat sgt la, nnti cargo kena cas extra pulak...






    whitecappucino,
    mana tumpahnya kuah kari kalau tak ke nasi panas... tak gitew?






    Chik Att,
    kapten 1 kekosongan je.. errr, tukang mop lantai & berus dinding kapal banyak la.. bole?






    Queenie,
    kat sini byk budak2 bawah umur, nnti saya sms utk jawapan tu ya...

    ReplyDelete
  5. wah aritu tgk pertunjukkan udara sekarang pertunjukkan laut plak....klas2

    ReplyDelete
  6. Salam,

    Amboi berposing sakan hero2 kita ni nooo....hebat sungguh..

    ReplyDelete
  7. wah kacak kacak lah hero 3 org tu....

    hero yg dewasa tu pun apa kurangnya... huhuhu.

    ReplyDelete
  8. kasihredha,
    Johnny Depp pelakon utama, tapi nampak sayup2 dr jauh je... frust!





    telo power,
    ari tu air show tepi jalan je, kurang menyengat...





    Ros,
    mmg hobi dia org posing, maknya je yg shy shy cat...





    Abang Jonni,
    Tq bang Jon, diwarisi dr emaknya tu bang..

    Oooo, hero purba tu pon tergolong sekali ke??! huhuhu...

    ReplyDelete
  9. hahaha best! best!

    siap ada penerangan kat gambo, mmg keles la!

    ReplyDelete
  10. singgah gak... wah g lima... seronoknyer .. lum ada ksempatan lagi...

    ReplyDelete
  11. wah best nyer dapat tgk live kapal2 tuh semuo..

    ReplyDelete
  12. Salam,
    puas hati berjalan di sana tu nampaknya....

    ReplyDelete
  13. waduh waduh waduhhhhhh


    p/s selamat thn baru!

    ReplyDelete
  14. gadis Bunga,
    Tq. nak mengarang ayat malas, buat dialog dlm gambo lagi mudah.. hehehe




    mayangsayang,
    tima kasih sudi jenguk sini, tq tq...




    Totie@Tomy,
    mestilah best kalau dapat berjalan, duitnya pon sama berjalan keluar dari poket, hehehe





    Papa Mifz,
    mmg best! berbaloi2 dgn harga tiket kapal terbang yg dah terbang melayang huhuhu...




    Sang Kelembai,
    Salam sejahtera. Sangat puas hati sbb tercapai apa yg dihajati, Alhamdulillah...





    KhaiRin,
    hehehe...
    SelamatTahun Baru jugak...

    ReplyDelete
  15. Bestnya..tentu seronok kalau dapat bawak anak2 Bibu e sini..

    ReplyDelete

...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...