Tuesday, 6 December 2011

Serupa Tapi Tak Sama...

.


Mereka ni semua adik beradik kembar, beli di Parit Raja, Batu Pahat Johor. Harga antara $2.50 - $3.50 je 1 bungkus yg bole dikongsi 2 orang sbb banyak giler!  Disebabkan kami ramai & tak pernah jumpa harga secantik & rasa sesedap tu di KL, tetiba je muncul perasaan tamak haloba yg melampau-lampau. Pepatah orang tamak selalu rugi akan diganti pd Orang Tamak Selalu Kenyang... bole? hehehe.  Burrrpp, Syukur Alhamdulillah...


.

20 comments:

  1. ni yang buat kita rasa nak berlari-lari balik johor ni!

    ReplyDelete
  2. Ada lontong terbaik kat BP yg sy takkan lupa rasa dia smpi bila-bila. Sedap dan murah! Aduh! KEcur liur wehh!

    ReplyDelete
  3. hihi...boleh2..org tamak selalu kenyang...perrghhh sedapnyerrr...tolongggg akak nak juga

    ReplyDelete
  4. Suka lontong biasa tu tapi tengok yang lain pun sedap2 rupanya..slurrrppppp!

    ReplyDelete
  5. KOG,
    jangan lari! nnti ko akan kehilangan kolestrol yg banyak...




    Fara,
    pernah rasa mi racun yg sangat sedap tak di BP?




    kasihredha,
    jom ikut saya balik kampung sama2...




    Dinas Aldi,
    kita pun suka lontong yg biasa je, tapi yg sotong pun sedap, lontong ayam pon sedap gak.. err, lontong paru lagi sedap, lontong daging lagilah sedap.. semuanya sedap lah...

    ReplyDelete
  6. napela benda ni sungguh mengiurkan? nak gi jumpa anak kat Parit Raja la macam ni..bleh pekena benda ni.

    ReplyDelete
  7. wak pon sukak makan lontong jugakkkk... eeeeE wak dh datang niiii nk komen komennnnn..........

    ReplyDelete
  8. tapi menu utama ialah lontong...dulu masa gi umah mak angkat kat johor everday dia beli breakfast makan lontong pagi2 buta but sukaaa sgt sedap!

    ReplyDelete
  9. whitecappuccino,
    adik saya sanggup drive 30minit semata2 nak dapatkan lontong ni...




    wak gelas,
    lontong ni salah satu makanan asasi org jawa selain nasi ambeng kan wak kan...




    telor power,
    mar·vel·ous
    Causing great wonder/ extraordinary...




    Rina,
    lontong terbaek pernah saya rasa...




    L@dy @yU,
    antara menu breakfast yg wajib dibeli bila balik kg...

    ReplyDelete
  10. jom balik Batu Pahat!

    ReplyDelete
  11. owh di parit raja eh...lama x kesana. rindu juga ngan masakan johor

    ReplyDelete
  12. aiyooooo.... lapar plak aku jadinya... nampak mcm sedap gilerrrr...
    huhuhuhu..

    ReplyDelete
  13. Assalam,
    waduh kecur habis seh tengok all the lontong yang dgn berbagai sambal tuuu..alahai kat batu pahat pulak ..weekend yang lepas baru balik dari Muar..kalau tau boleh singgah ..

    ReplyDelete
  14. uiskhhh, feveret ni!

    lontong kat johor mmg best sbb lontong kan mmg makanan rasmi jawarean...hihiii

    ReplyDelete
  15. Selang 1 dari kedai lontong ni, ada kakak jual lontong goreng. Haritu ada beli, tp dah makan sebab lapar sangat hehehheee.. Nnt balik insyaAllah kita beli lagi ok.

    ReplyDelete
  16. LadyBird,
    Burrrrpp.. Alhamdulillah.




    FizaIbrahim,
    Jom!




    telor power,
    lepas makan lontong, shoping pasu pulak...




    Abang Jonni,
    A++ & sijil Dekan...




    Ayu,
    Lama tak makan rojak petis kat Tanjung...




    mamaNoriz,
    Hidup Jawarean!




    Fiza Ibrahim,
    Ayah marah adik drive jauh2 semata2 nak makan lontong ni tau...

    ReplyDelete
  17. your lontong looks yummy babe! kecur!!

    ReplyDelete

...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...