Thursday, 15 December 2011

Virus!!!...

.
Assalamualaikum...
Semalam KhaiRin komen dlm previous entry that my blog has been infected with a virus.  Tima kasih byk2 ya.. tapi yg peliknya Awek Cun tak sedar apa2 pun sbb bole bukak blog mcm biasa je tanpa sembarang amaran... confuse gak.  Memula tu mmg le panik, mcm ibu kucing lalui pengalaman pertama nak melahirkan anak, tak senang duduk dibuatnya.  Cari blog sana-sini camana nak bunuh tetamu tak diundang ni... Antaranya Amry's BlogDilazfamilyAnamarza dll.  Malam tadi tido pun siap terbawak2 dlm mimpi sampai virus tu dah menular pd Awek Cun & menyebabkan gatal2 1 badan.... over kan! 

Memula removed almost all new widget frm my blog yg kononnya dpt m'cantik'n blog tapi sebaliknya yg jadi. Pas tu start scan by using SINI dan SINUN.
 

Mintak tolong sesangat from you guys, kalau singgah my blog please let me know if the virus still appear & I will do the same for you. TQVM.  Nnti saya buatkan kap kek sorang sebijik... 



.

22 comments:

  1. Kakcik masuk ni ok je.

    Blog kakcik pun mungkin ada virus, tapi kakcik tak tahu nak buang macamana. :(

    ReplyDelete
  2. Sy x pndi bab2 virus nie. Mcm ne nie?

    ReplyDelete
  3. oh, sya masuk ok je...

    dah bersih kot...


    so, how r u awekcun?

    dah makin sembuh?

    ReplyDelete
  4. ok jer...tanda2 blog ada virus mcm mn eh? bley kasi taw dgn detail tak?

    ReplyDelete
  5. Daddylicious,
    Alhamdulillah..




    kakcik,
    dah tak de kot, cuba k.cik klik dkt scan dlm entry saya tu.. tak pun pi kat blog www.blogammar.com




    Fara,
    saya pun tak tau sebeno-beno nya.. keluor gak le peluh jantan betina masa dapat tau ada virus semalam...




    mamaNoriz,
    mungkin lps saya scan semalam, baru bersih kot... harap bersih sampai bila2...

    alhamdulillah semakin pulih & masih ada followup sabtu ni...

    ReplyDelete
  6. telor power,
    sebenonya saya pun tak tau langsung, tapi lepas TERPAKSA BACA pasal virus semalam, kalau kita pi pd blog yg kena virus, akan keluar 1 amaran..

    Warning: Something's Not Right Here!
    cuba pi sini http://amry85.blogspot.com/2011/05/amrys-blog-diserang-virus.html

    mungkin itu yg KhaiRin nampak pd blog saya kot, tak dpt contact dia semalam...

    ReplyDelete
  7. akak pun dah mcm2 jadi pada blog akak...memang stress.

    ReplyDelete
  8. whitecappuccino,
    alhamdulillah semua dak ok...




    kasihredha,
    betul, mmg stress! rasa mcm nak tutup je blog buat sementara waktu...

    ReplyDelete
  9. So far datang sini, takda pulak dia bagitau ada virus tapi masa blogwalking kat blog lain, ada jugak yg keluar notis cakap ada virus. Tak berani la nak teruskan..

    ReplyDelete
  10. hahahha... maaf tak dapat membantu...
    aku serius tak pandai mende2 nih...

    buta it la katakan..
    hahahhaha

    ReplyDelete
  11. malware eh?

    sy masuk ok jer harini..dh mati dah virusnyaa

    ReplyDelete
  12. akak tak jumpa apa2 virus pun...
    nak kap kek jugak satu!

    ReplyDelete
  13. da ok da..
    comp yg sy gn ni telebih advance..tu yg cpt detect virus hehehe

    ReplyDelete
  14. Salam, aku dah scan blog aku guna link tu.... selamat, dia kata (tulis).

    ReplyDelete
  15. Dinas Aldi,
    ngeri la virus2 ni, kalau bole terserempak pon tak nak kan...




    Abang Jonni,
    tak dapat membantu tak jadi masalah bang, dapat membatu kejap kat blog ni pun dah kira bonus bg saya, tq.

    saya pun 2x5, rabun jauh dlm bab-bab IT ni...

    ReplyDelete
  16. Rina,
    ya,malware.. kalau tupperware saya tak kisah sangat sbb ada diskaun.

    harap2 mcm tu la, tak gemo le benda yg tak diundang jenguk sini, seriau..




    Queenie,
    dia dah mati sebelum awak datang. Cakap je nak kapkek apa; stoberi? coklat? oren? CAKAP je!..




    KhaiRin,
    Tqvm for your fast response, muah! muah! Kalau dia datang lagi inform ya, nnti kita belikan choki choki 2, air raibina 3, sagun 8... cukup?




    Aku,
    moga blog kita semua sihat walafiat hendaknya...

    ReplyDelete
  17. eh, ok je ni...ke dah clear?

    kalau jadik kat blog saya pun, sure saya meroyan...sbb tak tau nak buat mcm mana...huhu...

    ReplyDelete
  18. ape beza laksa kedah ngn laksa penang ek?
    nampaknye seakan2 sama..

    ReplyDelete

...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...