Wednesday, 21 December 2011

Langkawi 2011 Day 1 - Pearl Harbor

.
The Langkawi International Maritime and Aerospace (LIMA) Exhibition a must event for our family every 2 years and Abang Taf selalu ingatkan, "..a well-prepared traveler is sure to have a good vacation.." Jadi, persediaan dr segi penginapan hotel, flight & kereta sewa semuanya dah sattle since July bg mengelakkan perkara tak diingini di saat2 akhir.  Tapi rasanya LIMA 2009 lagi bes,  ada Red Arrow, RAAF F111 yg keluor api dr montot dia & heli AH64 Apache...  LIMA 2013 nnti event ni buat bulan Mac pulak sbb mengambil kira faktor cuaca & perayaan Hari Natal. 


Flight KL-LGK 9 Dis, 7pagi, tiba je terus dapat kereta sewa (Viva $80 sehari) just nice utk 5 beranak yg comel2 saiznya.  Breakfast dkt Gerai Pak Hassan, order roti canai cetoet 8 keping & dapat kalander lumba kuda HIG free!  Pi cuci mata dkt pekan Kuah kejap & lepas solat jumaat, rehat dlm bilik sat. Pukul 3 pi Pearl Harbor and on the way ke sana  sempat tengok air show kat tepi jalan. 

Pearl Harbor, Pantai Kok Langkawi

 
Lepas berangan dkt Pearl Harbor, terus ke gerai Hafiz, dkt area Pantai Kok jugak.. Tempat minum petang 'wajib' kalau pi Langkawi.


2 thumbs up utk semua menu kat atas, kategori gerai van bergerak...


Sebelum balik bilik, pi borong coklat siap-siap dkt kedai Hj Isamail Group (HIG) dan terus sumbat dalam fridge & dapat lagi 2 kalander free.

Kenapa ek, kalau pi Langkawi, mesti org kirim Coklat Daim Zainuddin. 2009 dulu, coklat ni harganya $16.90, tapi hari tu cuma $12.90 je!! Histeria!! (sila tekan butang LIKE )
 Utk makluman semua, coklat di atas adalah atas kiriman org ramai. Kita org cuma beli sikit je, nnti gigi rosak hehehe....  Betul!
  .

26 comments:

  1. first time makan coklat daim tu kak limah bagi hari tu.tedap. bestnya dah ke langkawi, cik ina belum jejak lagi : (. utk cik ina tak de ke coklat daim zain tu .kui kui kui

    ReplyDelete
  2. Murahnya cekelat Daim tu... belum expired, kan? Kalau kakcik harus borong sakan. :)

    ReplyDelete
  3. mak aiiihhh .... cekelat ... satu ais box ....pengsannn

    ReplyDelete
  4. Mana butang like, mana butang like, nak tekan nih!

    Hehe.

    Comel gambar semua orang langut pandang atas tu, haha!

    ReplyDelete
  5. suke tgk moment gambar org tgh layan pertunjukan udara. style habes kehkehkeh....smart

    ReplyDelete
  6. puas cari butang like tak jumpa...hihi..like like like

    mee rebus tu pun sungguh lazat kelihatannya :)

    ReplyDelete
  7. nak tekan like dan nak gelak juga tengok coklat penuh satu peti sejuk!

    kita dah korek star! iiiyahuuuu betul ada voucher subway. tapi lom boleh gunting takut orang marah nak baca dah rongges sokkabornya... tq for the info! lain bulan bagitau lagi ;)

    ReplyDelete
  8. salam....
    cool blog beb!

    best banget - borong cokelat...
    peberet iols hoccay makan cokelat nih!

    ReplyDelete
  9. dah lama tak ke langkawi... seingat la tahun 2006 lepas pergi... masa pergi tu mmg borong periuk dan coklet..hhe

    ReplyDelete
  10. terima kasih belikan cokelat. Kak Ayu tak kasi sebut DA-IM. yang betul katanya DA-NG (NG tu xbunyik tau. klau bunyik pun mcm tertelan je bunyiknya). klau susah sangat, sebut DIME pun xpe. tapi lidah jawa ni tetap nak sebut DA-IM

    ReplyDelete
  11. Cik Ina Do Do Cheng,
    mmg dr dulu suka sgt coklat Daim ni. Mmg ingat nak pos sikit utk Cik Ina, tapi takut cair di sampul surat, membazir je, baik cair di mulut empunya blog kan.. kui kui kui




    Rina AVAIL a.k.a Cik Betty,
    selain maskot burungg helang, Coklat Daim ni patut jadikan signature bg Langkawi, stuju?




    kakcik,
    so far belum sakit perut lagi coz expired date jun 2012.




    Chik Att,
    nak membawak balik lagi fengsan sbb taknak masuk kargo, nnti cair..




    Dinas Aldi,
    Laaa, betul ke tak nampak butang LIKE? Ahlil Nujum Negara bilang, sapa tak nampak maksudnya di ......toooooot.....,

    Ha, skrg dah nampak kan? apa lagi, picit laaa...

    Org yg mencangkung sambil tekan butang kamera tu lagi comel...




    telor power,
    nasib baik mulut tutup rapat...




    kasehredha,
    Ha, ni lagi sorang, Ahlil Nujum Negara kan dah bilang......

    kualitinya mmg bagus, cuma perlu diperbaiki dr segi kuantitinya pulak...




    kucingorengemok,
    berapa kali Ahlil Nujum Negara mau bilang daaa...... pencen awal kalau mcm ni.

    Err.. agak2 berapa ko nak bayo aku kalau bagi info terbaru?




    miloais milo,
    Salam sejahtera jugak. Tq, tq sudi datang. Saya suka beli je tapi tak suka makan, manis banget!




    Dalila Hamid,
    dulu pegi pun mmg meroyan tengok pan Tefal & pinggan mangkok, tapi kali ni cuma beli coklat je...



    fiza ibrahim,
    Ala, dia tu lidah france.
    comon tu tapel? je mapel fiza.
    un de toa kat san sai sit tous nesdis, tu je yg ko tau hehehe. Daim pon Daim lah...

    ReplyDelete
  12. As'salam

    singgah dah petang2 ni..tr kasih sudi singgah Dapur CT. Alangkan seronoknya mata dapat melihat coklatyang penuh tu, kalau hari2 dok ngadap cokelat boleh naik tak badan Che CT ni..hehehe

    ReplyDelete
  13. bestnya dpt g langkawi..x pernah smpai lagi sana..hihi

    ReplyDelete
  14. Salam,

    Cekelatttttttttttttttttt satu peti ais!!

    Gambar pong shantekks, nice angle. . Boleh belajar nih

    ReplyDelete
  15. C T Delima,
    Kalau kak CT makan 1 lori coklat pun confirm tak naik badan, Confirm!






    kiwi,
    mmg bes utk shoping & byk tempat menarik. Saya lak belum pernah ke negeri Cik CT Wan Kembang,huhuhu...

    ReplyDelete
  16. Seorang Blogger,
    dah surut sikit dah..

    Tq, shantekks ke? Ala, main picit-picit je, mana ada setting2 bagai...

    ReplyDelete
  17. wouhhh!

    owk ke langkawi time LIMA?
    jelesnyeeee!!!!

    arghhh...

    sya teringin sgt tpi tak penah dpt, mesti hotel mahal kan...

    Daim tetap jadi tumpuan ek...hehe
    beza hrga dr semenanjung...

    ReplyDelete
  18. wow lepas mkn gosok gigi,tak rosak gigi punyalah.hikhik..

    ReplyDelete
  19. bestnyer gi langkawi..kali terakhir mieza ke langkawi ialah tahun 2002..dah 10 tahun yg lepas..lamanya..padahal mak mentua org kedah dan selalu balik kedah..cekelat daim mmg besh dan satu lg mieza suka hersyes almond..sedappppp! Sudip sendukkkk mieza nak daim sebungkus...banyak tu beli tu!!!

    ReplyDelete
  20. a'a kan apsal femes sgt cekelat daim tu? melekat2 kat gigi tak bezz pon..
    fuh penuh satu fridge ngan ceklat! bezznye!

    ReplyDelete
  21. mak ai ramainya cokelat...org punya boleh dipercayai ke...hehe

    ReplyDelete
  22. rindu sgt ngan langkawi if terjah sana mmg borong coklat jer la ngeee

    ReplyDelete
  23. mamaNoriz,
    jom LIMA 2013...






    Puan Kutu,
    gosok jgn tak gosok, gosok...






    Mieza,
    jangankan sebungkus... 2 guni saya bole bagi, jom le datang rumah ambik...







    semut-terbersin,
    ala, fridge tu kecik sebenonya, sbb tu nampak penuh, hehehe...






    Daddylicious,
    kecik2 dulu mak kita pesan jangan suka tipu, nnti masuk api meraka...






    L@dy @yu,
    Saya pong. Nok borong pinggang makuk payoh skit nooo...

    ReplyDelete
  24. Wah ramai nye yg pesan coklat2 tuh..

    ReplyDelete
  25. coklat daim tu mmg wajib...sedap giler kan?
    dulu gi langkawi borong sakan coklat...berhabis sampai hampir rm700...puas hati aku!! haha...

    ReplyDelete

...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...