Thursday, 5 January 2012

Langkawi 2011 Day 2-MIEC



Org lain dah cerita pasal tahun baru, tapi kat sini masih cerita ttg LIMA tak abis2.. tak paksa sapa2 baca nye pun, tapi tq pd yg sudi.. cuma catatan utk simpan kenangan b'sama keluarga yg kucintaik...

Lepas lunch, terus ke Aerospace Exhibition dkt MIEC-Pusat Pameran Antarabangsa Mahsuri (sebelah airport Langkawi),  Alhamdulillah, jalan belum jam & parking masih banyak.  Bayaran masuk $10 bagi pelawat kecuali kanak2 bawah15, warga emas & OKU bagi menyaksikan pertunjukan udara & menaiki serta mendampingi juruterbang pesawat statik dgn lebih dekat, mungkin juga bagi sikit inspirasi pd anak2 dlm bidang yg berkaitan dgn aeronautik.   Layan je le ...
Bersama juruterbang pesawat MiG-29N Smokey Bandit Squadron 17..



 Di ruang pameran MIEC, sebanyak 403 syarikat pertahanan 
dari 35 buah negara telah menyertainya.
 Memcuba senjata sebenar – M04 yg beratnya 3kg+, mmg berat!

really love this.. cool babe!!



.

27 comments:

  1. Kakcik belum pernah sampai ke pameran begit...

    ReplyDelete
  2. Lima lagi best dari cerita tahun baru hehehe

    ReplyDelete
  3. kakcik,
    mungkin 1 hari nanti, mana tahu kan...





    telor power,
    Oh, terharunya saya (cepat2 capai tisu premier kotak oren...)

    ReplyDelete
  4. ada bentuk love ye asap kapalterbang tu :)

    ReplyDelete
  5. iols blom penah gi tengok LIMA ni...
    teringin nak pegi!

    ReplyDelete
  6. kasehredha,
    yes, love is in the air...





    miloais milo,
    jom LIMA 2013 nnti...

    ReplyDelete
  7. Salam sudipVSsenduk,

    Amboi tak habis2 lagi hero macho kita ni...he.he.he.....besar nanti boleh la bawak jet pejuang tu.....

    ReplyDelete
  8. cik ina belum pernah sampai kesini, teringin nak gi langkawi : )

    cantik cermin mata korang anak beranak, pinjam . : )

    ReplyDelete
  9. x pernah terjah langkawi masa LIMA sebab semua jadi double waktu ni khen...dari hotel smpi makanan...sigh

    ReplyDelete
  10. ala bestnye. saya tak penah pegi LIMA. wuwuwu~

    ReplyDelete
  11. Ros,
    salam sejahtera.
    jet pejuang? insyallah...




    Cik Ina Do Do Cheng,
    2013 kita pi reramai nak?
    spek bebudak ni standard Up-town je, beli satu percuma 2 hehehe...




    L@dy @yU,
    mmg betul, ada tu sampai triple.. tapi kalau rajin survey, masih ada yg murah sebenarnya..

    ReplyDelete
  12. Saya belum berkesempatan tengok LIMA, mesti agak sesak dan harga semuanya "luarbiasa"...

    ReplyDelete
  13. gadisBunga,
    tahun depan jgn lupa, bulan Mac ada LIMA lagi.. bole mula booking hotel dr skrg hehehe... over ksn..




    hazila,
    mmg agak sesak waktu LIMA, tapi lepas event habis, lengang semula.

    Pd saya tak semua tempat harganya "luarbiasa", masih ada yg "berpatutan", cuma kena rajin survey

    ReplyDelete
  14. nmpk hemsem dan gagah betul anak-anak awak...

    ReplyDelete
  15. tak pernah pi tengok...dulu adik duk langkawi tp sekarang dia dah pindah kat pahang..kalau pi sana terpaksalah menginap kat hotel..

    ReplyDelete
  16. masyaAllah ..gambar last tu cantik..hehe..luv-luv gitu XD

    ReplyDelete
  17. seronok tgk pic kat sini... anak2 dah tentu seronok time nie kan...

    salam kenal dan dah folowwww...

    ReplyDelete
  18. ehem...

    lamanya tak pudate blog?

    ReplyDelete
  19. seronok eh berjalan, sib baik ingat jalan balik ngeh3..

    ReplyDelete
  20. bila tgk gambar2 ni.. sangt teruja untuk pergi.. tapi.... :( jauh...

    ReplyDelete
  21. sekali pun belum penah ke LIMA huk huk

    ReplyDelete
  22. Rina AVAIL a.k.a. Cik Betty,
    ya, mmg gagah! like father like son hehehe...




    Totie@Tomy,
    sama le kite, dulu adik ipar dok langkawi jugak, soal 'hotel' bisa di atur.. tapi skrg, huhuhu... LIMA punya pasal, hotel pon hotel lah...





    kiwi,
    mmg BEST kalau dpt tengok live.. tetiba je teringat masa zaman bercinta dolu-dolu...

    ReplyDelete
  23. Jendela Hati,
    kalau anak2 seronok, mak bapak tentula beronok-ronok.. tak gitu?

    Tq,tq coz sudi jadi follower pd blog yg entah hape-hape ni, tapi image awak yg cun tu tak keluar la pd follower saya..




    whitecappuccino,
    kita pon suka akak...





    gedek,
    bergelumang dgn keje opis, keje rumah & anak2 m'jadi'n semuanya terbatas..





    Queenie,
    seronoooooook... kalau tak ingat jalan balik pon tak pe, hehehe...





    LadyBird,
    kalau jalan kaki mmg sangat jauh, cuba try naik beca...




    Seorang Blogger,
    kita merancang, Allah tentukan...

    ReplyDelete
  24. 3kg yer senapang tuh..berat gak yer..

    ReplyDelete
  25. patut bawak my son g sini, dia nk jd pilot..mesti xcited gler dia dgn ni seme...coool

    ReplyDelete
  26. Papa Mifz,
    mmg berat, tak larat nak pegang lelama...




    susumanis,
    Yes, the best place to get a lot of experiece..

    ReplyDelete

...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...