Wednesday, 18 January 2012

Pop Corn Hour...



Hari tu blog jogging ke Our Journey Begins milik nurniezza terjumpa resepi pop corn. Tak sangka senang & cepat je buatnya... dapur pon tak sempak b'kecah, sungguh sesuai utk org yg malas duduk dapur lama2 mcm Awek Cun...



 Kalau makan depan tv mesti best kan... sedar2 dah licin. 
Eerrrr...  apa kata kita try makan belakang atau tepi tv pulak...



.


31 comments:

  1. boleh try ni..mcm mudah je..hihi

    ReplyDelete
  2. hehehe..leh la buat pop corn sendiri bekal tgk wayang :))

    ReplyDelete
  3. nampak senang aje nak buat
    bleh lah cuba hujung minggu nanti... :D

    ReplyDelete
  4. kiwi,
    silakan, jangan malu-malu...




    Kakcik Seroja,
    Ia bergantung pd jenis tv yg kita ada.. kalau dulu tv tebal bagak bole le makan atas tu... hahahaha




    susumanis,
    amboi save budget nampak..
    tapi pop corn ni tak setanding dgn yg jual dkt wayang tu, setakat pasar malam ok la...

    ReplyDelete
  5. kagum , nanti nak cuba, dah beberapa kali nak buat tertunda. memang suka makan pop corn.

    ReplyDelete
  6. Nampak cam senang. Nanti boleh cuba. Home made popcorn!

    ReplyDelete
  7. Dulu sy rajin bt mcm nie....hehehhe!

    ReplyDelete
  8. Cik Ina,
    sama le kita, dah berbulan-bulan tertangguh...



    JunAina,
    mmg senang, yg tak senangnya bila terhangit.. geram!




    Pok Amai-Amai,
    Dulu saya rajin makan je...

    ReplyDelete
  9. cuba try dulu pastu share perasaan kat sini ye =)

    ReplyDelete
  10. belakang tv tak muat laaaaa hehe
    tgk dlm tv, tv lg, huh, macam masaknya pakai pressure cooker, bukan eh?

    ReplyDelete
  11. huiyyooo... popcorn... best nguyah masa tgk muvi... huhuhuhu

    ReplyDelete
  12. Maaf yer.. tentang Kekabu tuu... Saya kat Penang... Tak dapat nak membantu, walaupun teringin sangat...

    ReplyDelete
  13. senang je la,nak mkn tapi malas nak buat.hehe


    follow sini

    ReplyDelete
  14. Salam,sudipVSsenduk,

    Nampak macam senang ja.....Kak Ros pun nak try jugak lah....

    ReplyDelete
  15. cheqna,
    i lap u... muah!




    Seorang Blogger,
    kalau tv tampal dlm dinding mmg la tak muat..

    Bukan pressure cooker tapi periuk Tefal 24" non-stick coating dgn termo-spot durabase teknologi, beli satu percuma sepasang sudip & senduk.. hehehe




    Abang Jonni,
    kalau layan muvi kat rumah suka makan kuaci...




    WuMing,
    Laaaaa, kata kaunter pertanyaan hari tu...




    Woofer Storm,
    tak yah susah2, beli je...

    Tq follow, nnti akak bawak popcorn gi sana ek...




    Kak Ros,
    mmg senang, sambil tido pon bole buat.. hehehe

    ReplyDelete
  16. senang betul buatnya..


    sy sukalah lukisan tu..awak lukis sndiri eh?

    ReplyDelete
  17. Salam, belakang TV??? panas aa.. sempit lak tu.. tak sesuai tuk saiz XXL...ki ki

    ReplyDelete
  18. Tv pun sangat jarang tengok, jadi nak makan kat porch jalah sambil tengok orang lalu lalang, kehkeh

    ReplyDelete
  19. Rina,
    mmg senang nye pun adoyai...
    A'ah, lukis pakai adobe illustrator




    WuMing,
    akak pon like kalau bab2 makan ni...



    che mid,
    Apa?.. panas? sempit? ok le tu, ibaratkan mcm proses mandi wap, bole buang lemak, sgt sesuai utk org yg mcm saya jugak.. hehehe

    ReplyDelete
  20. Dinas Aldi,
    kena makan cepat2 la cam tu, takut masuk angin sepoi-sepoi.. kehkehkeh

    ReplyDelete
  21. assalam, sedapnya tgk pop corn..lama dah tak buat ni. tq sudi singgah ke blog saya dan mencuba resepi ni. saya follow juga yer:)

    ReplyDelete
  22. whitecappuccino,
    org kata hendak seribu daya, tak mau seribu dalih.. biasanya saya lebih byk dalih dr mahu... hehehe




    Jendela Hati,
    sedapnyeeeee...




    Torie@Tomy,
    silakan...




    Nieza,
    Tq jugak sbb rajin kongsi resepi yg senang & sedap, tq tq...

    ReplyDelete
  23. laaa...bru je lepas 'berdiskusi' dgn tunang pasal mcm mana pop corn dihasilkan...yes3!! bleh la sy cite kat dia..sy menang! keh3

    ReplyDelete
  24. Munnafendy,
    sapa kalah kena belanja pop corn...

    ReplyDelete
  25. mmg sedap terutama yg kt panggung wayang tu.hehe..

    tak pernah lg buat sendiri..:)

    ReplyDelete
  26. Puan Kutu,
    betul la.. dkt panggung tu berganda2 sedapnya, dia letak kas-kas kot.. hehehe

    ReplyDelete

...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...