Thursday, 15 March 2012

Lambaian Kaabah...


Bersawang tebal blog ni sbb lama sangat tak update,  waduh... gue buzy banget! masa time cuti sekolah ni la kerja ofis melambak2 & semuanya nak urgent...  benci! benci! (sambil hentak kaki kuat-kuat sampai bergegar lantai seiring dgn getaran ofis sebelah yg tgh buat renovation....)  Apa?! renovation lagi?? Aaarrrgggghhhhh!!!!  Terus google pulau peranginan yg belum diterjah...  Pulau Nami-Korea, Pulau Rangali-Maldives, Pulau Cocos-Australia, Pulau Carey... Yes! dah jumpa... Pulau Pandan jauh ke tengah, confirm tak de bunyi drill.


Bulan 11 tahun lepas, kerajaan negeri tlh buka akaun Kelab Taha Tabung Haji utk pelajar sekolah rendah/menengah dan secara automatiknya Faiz & Hazim terlibat sama.  Minggu lepas Abg Taf buka akaun utk Firmansyah pulak sebagai persiapan berjimat cermat selain persediaan awal kepada penabung untuk menunaikan fardu haji ke Makkah pada masa hadapan, Insyallah. Moga Allah permudahkan segala urusan kami sekeluarga.



Nota ketiak : Ingat 5 Perkara Sebelum Datang 5 Perkara...




P/s... sorry pd mereka2 yg rajin terjah sini walaupun tak ber update 2 minggu.
(Hei Awekcun! ko jgn perasan la ada org yg nak baca blog ko... peeeeerah...)



.

29 comments:

  1. Ingatkan nak pergi buat umrah. Baru je nak ikut tadi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hazila... u punya pasal, skrg juga i korek tabung anak2.. Jom!

      Delete
  2. Replies
    1. awekcun aka remaja purba aka tuan empunya blog ni... hehehe


      awekcun suka bermonolog dgn diri sendiri aka berhalusinasi... hehehe

      Delete
  3. Oh, menyimpan demi haji depan. Bagus gak nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mlm tadi mimpi pakai jubah (biasa pakai T-shirt je), tu yg terus buka akaun...

      Delete
  4. nak pergi pulau pandan ke? hihihi.. jauh di tengah2 laut mesti xde bunyi bising kan.. :D.. hihihihi.. tp sebenarnya pulau pandan ni wujud x ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, ada la... (padahal baru je google hehehe...)
      http://mrsmmersing.blogspot.com/2012/01/asal-naa-pulau-pandan-gunung-daik-dala.html

      Delete
  5. hehehe... awekcun pujian untuk diri sendiri takper... nak tgu org lain puji mmg taklah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak2 kata saya mmg seorang ibu yg sangat cun melecun.... tak tipu.





      (setiap kali belanja dia org ais krim dkt Tesco)

      Delete
  6. Pulau Pandan jauh ke tengah, confirm tak de bunyi drill.

    veri de kiut lah pantun dua kerat uols ni!
    hehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru 2 kerat dah nampak kiut kan...
      tu yg malas nak buat 4,8,16 kerat

      Delete
  7. semoga di permudahkan segala urusan..amin

    kirim salam kat awekcun ye...hihi
    pesan kat dia, jgn malas2 update blog :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih & Amin...

      awekcun cakap... kirim salam je ke? sekali sekala kirim la karipap ke, ketupat palas ke.. cendol ke... baru la cun! setiap 5 minit dia akan update blog.

      Delete
  8. InsyaAllah, akan tiba waktunya untuk ke sana. :)

    ReplyDelete
  9. wahhh...akhirnyaaa setelah lama menanti!hehehe :D

    how r u?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mr.Clive, sorry for the wait but THANKS for being patient.. hehehe :)

      i'm feeling good and you?

      Delete
  10. BAGUS sangat BAGUS sis.....semoga akan diundang ke tanah suci Mekah

    ReplyDelete
  11. Moga kita semua akan menjadi tetamu Allah... Amin

    ReplyDelete
  12. alo alo bizinya ye sampai tak sempat nak update. satu hari nanti InsyaAllah kita semua jadi tetamu Allah SWT.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ia loh.. Gue bizi banget hehehe
      Insyallah

      Delete
  13. Insya-Allah sampai ke tanah suci satu hari nanti. Hajat murni insya-Allah akan dikabulkanNya. Memang elok menabung dan mendaftar awal sekarang ni. Teringat pula, sebab lama menunggu baru boleh pergi, ada cerita orang sanggup membayar untuk dapatkan giliran awal. Semoga kes ini terbukti tak betul....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya-Allah.
      Bila ada $ sesetengah manusia sanggup buat a pa je utk kepentingan sendiri cikgu..

      Delete
  14. Salam sudipVSsenduk,

    Ya semoga kita semua diizin Allah sampai kesana suatu hari nanti...Niat yang baik insyaallah Allah tunaikan...

    ReplyDelete
  15. salam sudipVSsenduk,

    ada bunyi drill lagi kesian dia..sabar je lah! anak2 akak semuanya ada buku tabung haji buat potongan gaji..
    Tapi kalau nak pergi Haji blh ke budak2 ni naik kapal terbang..Mahu bergegar kapal tu..
    Harap2 dptlah jadi tetamu Allah ...Doa2kan akak ye..
    Ingatkan pergi umrah tadi blh minta tolong doakan kami sekeluarga...

    ReplyDelete
  16. As salam awek cun,

    hehehe... Selamat menabung! Sedikit2 lama2 jd bukit... boleh pergi umrah...Insya'Allah.. Amin :)

    ReplyDelete
  17. Boleh simpan dr skrg dan dah tiba masanya bolehlah pegi menjadi tetamu Allah.

    ReplyDelete

...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...