Friday, 23 March 2012

Study Hard Study Smart...


Banyak betul homework bebudak ni semalam... kalau sekolah agama ada 1, sekolah kebangsaan pulak paling kurang mesti 3.  Nak monitor sambil masak dinner mmg leceh.  Bahasa Malaysia je dr mukasurat 25 sampai 33! kalau setakat objektif tak pe la, ni siap buat karangan bagai.. tu belum masuk subject lain. Bila masa pulak Awekcun nak tengok rancangan TV Santau Merasuk  Semanis Kurma?  Biasanya pukul 10 ke atas baru dapat berlunjur depan TV... tu pun bukaan kelopak mata dah tinggal suku je .. huhuhu

Maka di waktu begini la skill 'quick, easy & tasty meal' amat diperlukan dan spt biasa resepi main belasah je menjadi pilihan.. janji perut kenyang, hati senang, homework cemerlang!












.


32 comments:

  1. Replies
    1. Menu paling mudah, rebus, campur & makan :-P

      Delete
  2. mak aihhh
    banyaknya homework
    huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la pasal.. Sometimes "homework causes brain damage" hehehe. Boleh apakai ke pepatah tu?

      Delete
  3. terliur tengok macaroni tu,aduhh

    ReplyDelete
  4. Salam SS..

    Memantau kerja sekolah anak2 memenatkan... Akk dah lama terlepas dari dugaan yang mencabar kesabaran ni.. Keep it up mem..

    Masak belasah atau main campak2 tu yang sedap.. Selamat berhujung minggu. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg sgt-sgt mencabar. Kalau exam sekolah agama & sekolah kebangsaan serentak... lagi la, mcm nak pengsan

      Delete
  5. quik easy tasty meal , sedapnya, cik ina tak pernah lagi masak macaroni : (

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makanan paling mudah nak masak & makan.. Utk org pemalas macam saya :-D

      Delete
  6. kalau lah akak...
    tengok pasta depan mata, sure dah tak focus nak study dah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sambil buat homework, sambil menyuap bebudak ni... 2 in 1. Mudah kan :-)

      Delete
  7. Replies
    1. Tidak sehebat anda yg mampu mendidik beratus malah beribu-ribu anak Malaysia m'jadi insan cemerlang :-)

      Delete
  8. mcm manaalaa dia nak buat homework kat ada makanan yang sedap kat situuu!hehehe XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebelah mata pandang buku, sebelah lagi jeling pinggan... :-)

      Delete
  9. Replies
    1. Betul! Kalau lapar semuanya nampak sedap.. Huhuhu

      Delete
  10. yum yum... bertuah anak2... takpe nanti leh selit2 tengok santau merasuk hehe.. best ke drama tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Actually tak pernah tengok pun cerita mistik ni, penakut :-P

      Delete
  11. walaupun akjak msk bantai.. ttp nmpk menyelerakan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bole laaa... Setakat nak elak dr kena gastrik :-D

      Delete
  12. halooo!buat apa sabtu harini?hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada kenduri kawin & lepak dkt playground KLCC je... :-)

      Delete
  13. boleh concentrate ke kak kalau pasta ada depan mata tu ...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh.... Sbb sebelah pinggan pasta tu ada rotan 3 saiz, pilih je mana berkenan.. Hehehe

      Delete
  14. Replies
    1. TQ :-D Banyak ke borong dkt pusat karangkraf?

      Delete
  15. buat kerja sekolah atau makan......dugaan hebat tu. kalau aku dah lama makan dulu hahahhaha

    ReplyDelete
  16. pepatah sambil menyelam minum air amat sesuai digunakan dlm situasi begini... jimat masa :P

    ReplyDelete
  17. mmg.kenangan jadi budak sekolah mcm tu la..keja sekolah punya la btimbun, beg berat mcm bawak bata,ptg pnuh dgn kokurikulum la blatih kawad la,hujung mggu p camping! duduk asrama xde can nk buat homework smbil mkn dinner sedap dr mak =)

    ReplyDelete
  18. kalau muna balik kampung mesti macam2 request dr mak, kan kan kan

    ReplyDelete

...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...