Wednesday, 7 March 2012

Secret Admirer...


Firmansyah :  Mama! mama!! (excited giler)

AwekCun   :  Yo! what's up bro? (cool ha...)

Firmansyah :  Ada budak baru dekat kelas Fiman... nama dia Nurul Haina.

AwekCun   :  Ok...

Firmansyah :  Dia tulis no telefon dia dkt pencil color kita. Bole tak kalau Fiman call dia?

AwekCun   :  Nak cakap apa?!
(spontan  kening berkerut - maka terserlahlah garis2 kerepot... cepat-cepat capai losyen anti penuaan bg mengembalikan keanjalan kulit muka....)

Firmansyah :  Fiman nak ajak datang rumah kita... boleh kenal dgn abah, dengan mama, dengan abang Faiz dengan abang Hazim.. bole tak mama?

AwekCun   :  ...... gulp.....

Firmansyah :  Mama masak la sedap2. Dia suka makan roti dengan kaya, nasi dengan sayo karet, lagiiii... ayam bakar,  errrrr... lagi... daging hitam... 

AwekCun   :  .....................
.
.
.

AbangTaf  :  Cepat!! sapa nak tengok mama pitam!!!




Nota ketiak : Mula terasa 'trill' dlm mendidik anak, penuh dgn cabaran & dugaan. Serious takut. Kekadang terfikir, ibubapa atau televisyen yg mendidik anak...



 
.

54 comments:

  1. Amboiiii... bukan main lagi dia ya? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mcm-mcm cerita skrg ni k.cik, sabo je la...

      Delete
  2. cheqna fengsan
    heheheh
    sabo jela..
    pengaruh citer kuat sangat ni=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya SpongeBob, DannyPhantom, Wonderpets, Upin Ipin
      tak de pulak cerita mcm ni... hahaha lariiiiii

      Delete
  3. elok le, bawak jumpa mak bapak dulu, hihihii

    tak menahan tang kerut kat dahi tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. patut la kulit ku sehalus bayi... rupanya anak semakin membesar, hihihi

      Delete
  4. Replies
    1. toloooong! saya tidak ada kena mengena sama ini filem...

      Delete
  5. hahaha...ni cinta monyet ke?kehkehkehh XD

    ReplyDelete
  6. suka tgk awek cun snap gambo :)


    budak-budak hihi biasalah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala.. budak2 yg susun, saya picit je butang kamera tu, hehehe

      Delete
  7. Hehehehe...alahai! Tulusnya hati abang tuh. Siap nak bwk kenalkan dgn mak apak. Hahahah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia ni mmg suka minta izin dlm segala hal.. waima nak ke tandas sekali pun walaupun di rumah sendiri.. ggggrrrrr

      Delete
  8. oh...selamba jer dia tanya mama dio soalan2 tu yer...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. he will keep asking until he get the best answer... fengsan!

      Delete
  9. Siap nak ajak datang rumah... sungguh sweet.. advancenya dia fikir eh...budak2 skrg... tapi takpelah tak membelakangkan mak ayah...

    ReplyDelete
  10. aha.

    ayat last tu kene difikirkan.

    tv ada pengaruh yg besar dekat sesiapa saja, especially budak2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. kena pantau selalu apa yg bebudak ni tonton

      Delete
  11. Mana tahu, kasih sayang zaman budak-budak.... boleh berpanjangan sampai zaman jadi bapa dan emak budak. Yang pasti kita semua mahukan kebahagiaan untuk anak-anak, insya-Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. komen dr seorang berpengalaman luas yg selalu buat saya berfikir semula...
      kata2 cikgu ada benarnya...insya-Allah.

      Delete
  12. selamat menerima menantu..... huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, tidak! tidak! Hum Pyaar Tumhi SiKer Nahi... nahiiiiii!!

      Delete
  13. heee..so cute...

    anak2 akak dah mula membesar.. dah macam2 feel. Now ada yang dah mula remaja.. lagi ada kerisauan di hati akak ni..hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti lebih mencabar kan...
      b'beza betul dgn cara kita membesar dulu ek...

      Delete
  14. Replies
    1. selamat pagi Mr.Clive.. (jam pd blog ni dah sewel...)

      Tq rajin terjah blog ni selalu..

      Delete
  15. Salam sudipVSsenduk,

    Budak2 la ni...depa cepat belajar....he.he.he...tak pa.....kalau kita dok pantau depa selalu.......

    ReplyDelete
  16. omg budak2 skrng sgt laju bab2 ni
    nasib baik kt sini oke lagik ngeeee

    ReplyDelete
  17. salam kenal sini dan follow.
    Firmansyah byknya request nak suruh mak masak tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam sejahtera & tq.. dah follow balik.

      masak?.. order je senang...

      Delete
  18. waa ada secret admirer laa firmansyah nie.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia ni mesra alam.. tu yg ramai kawan hehehe

      Delete
  19. budak2 sekarang ni bila tanya ada awek dak...laju je cakap ya atau angguk...haha.

    ReplyDelete
  20. Hah!!! Awek Cun bakal jadi Ibu Mentua cun laaa...

    Mua..ha..ha...

    ReplyDelete
  21. hehe kemain kecik2 lg dh advance :)

    ReplyDelete
  22. wah! Firmanshah nak ajak bakal menantu jumpa awekcun laa hehehe..kecik2 pun dah pandai yer..

    ReplyDelete
  23. budak2 tu kak,biasalah..sy dulu pun pena gak tersyok ngan budak cina ni..hehe nasib baik tu cuma cinta monyet orang kata..ahaha

    slmt mlm...

    ReplyDelete
  24. tahu tak pe, budak-budak sekarang ni advance advance belaka, tak macam zaman kita kecik dulu. betul cara didikan InsyaAllah anak kita boleh dengar cakap.

    ReplyDelete
  25. As'salam SudipVSsenduk

    geli hati dengan telatak anak2 ni kan, pengaruh tv sangat meluas. biasalah anak2 zaman IT ni kena diperhatikan walaupun IQ anak2 ni lebih tinggi berbanding kita dulu2..hehehe

    ReplyDelete
  26. comel la.. esp awek cun tuh.. hik3

    ReplyDelete
  27. budak zmn skrg 'advance'. kita dulu mana reti benda2 camni. So 'naive' giteww.

    ReplyDelete
  28. bijak-bijak la budak zaman sekrng ni..:)

    ReplyDelete
  29. adoi..lame nyer blog ni xde hapdet... :'(

    ReplyDelete
  30. sebabnya kita juga sudah advance tidak hairan juga kalau mereka ikut advance macam kita...:)

    ReplyDelete
  31. datang sini sebahagian dpd habit...hehe :P

    ReplyDelete
  32. seramnya...bukan main advance lagi budak2 sekarang...siap nak ajak jumpa parent dah...haha...

    ReplyDelete
  33. hehe advance betul... pelbagai ragam anak2 skrg kan...

    ReplyDelete
  34. Yg si kecik ensem dalam gambar tu nak ajak kawan perempuan datang rumah?

    Hehehe good luck bakal ibu mertua :D

    ReplyDelete

...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...