Tuesday, 17 April 2012

Bidan Terjun...



If you're getting paid to do something, you should do it, love it, enjoy it and
do it well even though it is not your field, aka bidan terjun....




Nota ketiak:
Tanpa ikhlas, amalan jadi sia-sia. Ibnul Qayyim dalam Al Fawa-id memberikan nasihat, “...Amalan yang dilakukan tanpa disertai ikhlas dan tanpa mengikuti tuntunan Nabi Muhammad SAW bagaikan seorang musafir yang membawa bekal berisi pasir. Bekal tersebut hanya memberatkan, namun tidak membawa manfaat apa-apa ...”






Pergi shopping cari parking,
Minggu ni tak sempat blog walking...






.

51 comments:

  1. wow, ur job looks impressive...
    sya dolu2 selalu berangan nak buat keje design dan lakar cam tu tpi tanagn tak bedung...huhuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu-dulu berangan nak buat design sendiri atas kain, lepas tu berangan nak design atas kek, akhirnya hanya mampu design atas kertas je... huhuhu

      Delete
  2. Amboi... bukan main pantun dia tu! :)

    ReplyDelete
  3. org hebat mmg manjang jd bidan terjun..

    :)


    .

    ReplyDelete
    Replies
    1. hebat apekebenda... tak cukup staff ada la

      :(

      Delete
  4. Replies
    1. gitu le nampaknya..

      hebat?! Oh.. jauh sekali

      Delete
  5. ini macam buat rancangan tempatan jer.. benarkah??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ideas design competition utk Bandar Malaysia

      Delete
  6. eh ini cari maps ker atau buat kerja. bz benor sampai selerak gitu kak. kehkehkeh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. side effects kena lebih bro, hihihi

      lagi satu, kalau ngantuk terus je sorok kepala bawah plan tu... mcm ostrich

      Delete
    2. good idea, bernas tu kehkehkeh

      Delete
  7. stujuuu...bila buat benda yg kita suka mmg seronok... hehe comel je pantun tu...

    ReplyDelete
  8. wah kemain bz tu sis.sy yg tgk pun boleh serabut minda.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. drama je lebih tu, hihihi

      jom serabut sama-sama..

      Delete
  9. walopon tak termasuk dalam scope keja
    try top enjoy doing it - kurang2 dapat pengalaman dan ilmu baru
    jangan banyak rungut dan sungut
    terus tak ikhlas jadik nya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali-sekala ok la time tak busy tapi kalau memanjang jadi bidan terjun,
      halilintar sabung menyabung & puting beliung pun boleh keluar juga sis..

      hihihi just kidding

      Delete
  10. kerja-kerja multi-tasking ni, untuk orang yang gifted sahaja. once dah free, sila main "draw something free" bersama saya ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lebih suka pegang sudip & senduk daripada marker & mouse...

      ok, sounds interesting

      Delete
  11. xpe bidang terjun nanti lama2 lg mahir le tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bidan terjun, merangkak, kuak lentang, menjunam.. semua dah ceburi & alhamdulillah...

      Delete
  12. KErja lebih dr ganjaran, rezeki murah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali sekala merungut juga sbb masa untuk window
      shopping time keluar lunch terpaksa dipendekkan... hihihi

      Delete
  13. wah!! bidan zaman sekarang pakai komputer2 ye......

    kehkehkehkehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahkahkahkah... you make my day... kahkahkahkah...

      tetiba teringat bidan zaman dulu2.. songel tersentil celah bibir, kain batik lilit atas kepala, pakai baju kurung kedah, berkain batik & bakul mengkuang isi sireh tak pernah tinggal... ngeri

      Delete
  14. terjun pun takleh sebarang terjun kan sud?

    kalau saya tak mampu nak beri keikhlasan pada sesuatu yg saya tak minat tu, saya memang tak mampu la...wlp dibayar...
    salute to you!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Q, kadang-kadang rasa ikhlas tapi jauh tu ada juga..
      tipu la kan kalau seronok memanjang

      Delete
  15. and if we hate what we do,every morning is a burden,every night is a nightmare,and works are hard to complete. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. 100% Agree!
      kadang2 rasa nak berhenti kerja pun ada :(

      Delete
    2. haha sentiasa menghantui xhenti henti! >_<

      Delete
  16. peta ke tu?
    pantun dua kerat tu lucu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya.
      lepas ni nak cuba 18 kerat pulak :)

      Delete
  17. bz sngt tu sis..apapun keshitan diri kena jaga ar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. so far so good.. makan, minum, tidur & window shopping semua cukup..

      Delete
  18. huiiyooo ni kerja2 GIS ke ni??byk map..ke remote sensing..erkkk.. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kerja GIS org lain buat, saya cuma buat lawak & buat bodo je... hihihi

      Delete
  19. Assalamualaikum sudipVSsenduk,

    Pening jugak tengok kerja kat atas meja tu ya.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaukumusalam Ros,
      Pening, loya, mual semua cukup

      Delete
  20. wah berselerak sungguh meja kerja tuh yer...

    ReplyDelete
  21. nampak sangat bz...semoga semua kerja dibuat dgn ikhlas hati..insyaAllah hidup pasti diberkati...:)

    ReplyDelete
  22. bz sngt ea sis?hehheee


    slmt mlm sis..

    ReplyDelete
  23. Bidang terjun pun takpe, memang dah pandai menyelam sure x tenggelam..ngehh
    oo... se Line dgn scope of works Cik Yong nie..
    tapi lain mak bapak sikit.

    ReplyDelete
  24. Patut la mcm ada bau-bau bacang... :-D

    ReplyDelete

...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...