Friday, 6 April 2012

Sangkhaya Fakthon aka Thai Custard Pumpkin...


 
Dapat labu free 2 biji saiz kecil, sangat sesuai utk buat sangkhaya fakthon.  First time buat dalam versi kelate ada di sini.

 Jemput makan...
 






.

35 comments:

  1. Mak aih... meleleh airliur... :)

    ReplyDelete
  2. Mak sy pnh msk kastad labu nie. Sedap!

    ReplyDelete
  3. baru nmpk semlm kat dapur Sheila...
    mmg teruja tgk!! sedap :P

    ReplyDelete
  4. wah menarik & kretif ni.

    tergoda I.. :)

    ReplyDelete
  5. uuuuwwwwwaaaaaaa
    nanges...nanges
    sambil air liur meleleh bersama air mata

    ReplyDelete
  6. Sawasdee kaaa...

    Sangkhaya fakthon aroi jaaahhh.. Naa kin.. Keng jang ter... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe

      Kastard labu itu sedapnyerrrrr.. Rasa nak makan...pandainyerr..

      Delete
  7. mcm tak pernah mkn jer lagi...huhu

    ReplyDelete
  8. yummmm...baru tahu cam gini buatnyerr..tq ya

    ReplyDelete
  9. adusss pingsan nengoknya...yum yum!

    ReplyDelete
  10. Dah pernah buat tapi kastardnya terlembik. Nanti boleh cuba lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu pernah juga buat terlembik, terus korek isi dalam, gaul2 & masuk dalam oven dan bakar. Drp kastad labu terus jadi bingka labu hihihi

      Delete
  11. Alamak!!terliurlah pulak...Mana nak cari malam2 buta ni

    Rasanya macam kuih kacau labukan teringatkat arwah nenek
    Dahlah tengah demam ni...

    ReplyDelete
  12. sedapnya ...lama saya tak beli labu terliur lak tgk labu:)

    ReplyDelete
  13. tedap , memon pernah makan custard pumpkin yang memon buat sendiri.

    ReplyDelete
  14. Tak penah makan, tapi teringin makan.. err.. kukus hingga masak tu berapa lama.. kena cucuk kulit labu tu ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengok pada saiz labu.. Biasanya saya kukus dalam 20-30minit. Ambil lidi & cucuk pd labu tu, kalau dah lembut ok le tu

      Delete
  15. sedap ea??minta skit sis..ehhhee

    ReplyDelete
  16. As salam,

    Hola Chica!!!

    Wow!! Melopong saya tgk custard pumpkin tu! Sedap manis kan :) Tak pernah mkn tp boleh terasa ni... :)

    ReplyDelete
  17. ya allah sedap nya!

    sya tak penah nmpak but awk dah betul2 baut say jeles....huwaaaa

    ReplyDelete
  18. Sedapnyaaaaa....Kreatif la masakan ni...

    ReplyDelete
  19. wahhh...now this one is seriously creative! sukaaa laa...mana laaa dpt ilham nak wat gini...respect!heee~

    ReplyDelete
  20. ilham? hahaha... Ala,selak je buku masakan...

    ReplyDelete
  21. nasib baik tak minat labu...so, kurang sikit terliur...hehe...

    ReplyDelete
  22. sedap dan menarik labu nie.....

    ReplyDelete
  23. Wow..sy mmg suka labu ni. Harap2 ada kerajinan untuk try :)

    ReplyDelete
  24. wahhhhhhhhhhhhhhhhhhh cam hotel la... menarik :)

    ReplyDelete
  25. sy labu boleh jalan kalau bikin pengat labu jer..kalau labu masak lemak ke mmg x lalu..


    yg masak stail ni nampak menarik jugak..buleh tryla nnt

    ReplyDelete
  26. hi kak!apa khabar hari cuti harini?hehe :)

    ReplyDelete
  27. nak copy resepi ni tau! tenkiu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila, sila... Buat mcm resepi sendiri, jgn malu-malu :-)

      Delete
  28. Boleh cuba....best ni! Thanks for sharing!!

    ReplyDelete

...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...