Friday, 6 April 2012

Sangkhaya Fakthon aka Thai Custard Pumpkin...


 
Dapat labu free 2 biji saiz kecil, sangat sesuai utk buat sangkhaya fakthon.  First time buat dalam versi kelate ada di sini.

 Jemput makan...
 






.

35 comments:

mama irfan said...

mmm...sedapnya...

Kakcik Seroja said...

Mak aih... meleleh airliur... :)

faraherda.razalan said...

Mak sy pnh msk kastad labu nie. Sedap!

Mama Hawa/Mama Nani said...

baru nmpk semlm kat dapur Sheila...
mmg teruja tgk!! sedap :P

GREENJADE said...

wah menarik & kretif ni.

tergoda I.. :)

kasihredha said...

uuuuwwwwwaaaaaaa
nanges...nanges
sambil air liur meleleh bersama air mata

Deru Ombak said...

Sawasdee kaaa...

Sangkhaya fakthon aroi jaaahhh.. Naa kin.. Keng jang ter... :)

Unknown said...

mcm tak pernah mkn jer lagi...huhu

susumanis said...

yummmm...baru tahu cam gini buatnyerr..tq ya

Hanis MY said...

adusss pingsan nengoknya...yum yum!

hazila said...

Dah pernah buat tapi kastardnya terlembik. Nanti boleh cuba lagi.

Siti_btp said...

Alamak!!terliurlah pulak...Mana nak cari malam2 buta ni

Rasanya macam kuih kacau labukan teringatkat arwah nenek
Dahlah tengah demam ni...

Unknown said...

sedapnya ...lama saya tak beli labu terliur lak tgk labu:)

ankeljonni said...

huiyyooooooooo....

Cik Ina Do Do Cheng said...

tedap , memon pernah makan custard pumpkin yang memon buat sendiri.

che mid said...

Tak penah makan, tapi teringin makan.. err.. kukus hingga masak tu berapa lama.. kena cucuk kulit labu tu ke?

Woofer Storm said...

sedap ea??minta skit sis..ehhhee

Unknown said...

As salam,

Hola Chica!!!

Wow!! Melopong saya tgk custard pumpkin tu! Sedap manis kan :) Tak pernah mkn tp boleh terasa ni... :)

Unknown said...

ya allah sedap nya!

sya tak penah nmpak but awk dah betul2 baut say jeles....huwaaaa

sudipVSsenduk said...

Translator pleaseeeee... :-D

sudipVSsenduk said...

Dulu pernah juga buat terlembik, terus korek isi dalam, gaul2 & masuk dalam oven dan bakar. Drp kastad labu terus jadi bingka labu hihihi

sudipVSsenduk said...

Tengok pada saiz labu.. Biasanya saya kukus dalam 20-30minit. Ambil lidi & cucuk pd labu tu, kalau dah lembut ok le tu

Deru Ombak said...

Hehe

Kastard labu itu sedapnyerrrrr.. Rasa nak makan...pandainyerr..

penDragon said...

Sedapnyaaaaa....Kreatif la masakan ni...

Unknown said...

wahhh...now this one is seriously creative! sukaaa laa...mana laaa dpt ilham nak wat gini...respect!heee~

sudipVSsenduk said...

ilham? hahaha... Ala,selak je buku masakan...

wahida said...

nasib baik tak minat labu...so, kurang sikit terliur...hehe...

nazayiena said...

sedap dan menarik labu nie.....

SemuaTentangKita said...

Wow..sy mmg suka labu ni. Harap2 ada kerajinan untuk try :)

+ e.z + said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhh cam hotel la... menarik :)

Rina Rahamat said...

sy labu boleh jalan kalau bikin pengat labu jer..kalau labu masak lemak ke mmg x lalu..


yg masak stail ni nampak menarik jugak..buleh tryla nnt

Unknown said...

hi kak!apa khabar hari cuti harini?hehe :)

Queenie said...

nak copy resepi ni tau! tenkiu...

sudipVSsenduk said...

Sila, sila... Buat mcm resepi sendiri, jgn malu-malu :-)

Sue said...

Boleh cuba....best ni! Thanks for sharing!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger